SET KESIHATAN WANITA

Apa masalah wanita ? dari mula jadi anak dara senggugut, lepastu mengandung, bersalin, berpantang. wanita lebih terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupanny

period-pain22-500x500

 1. akil baligh
 2. pra-kehamilan
 3. kehamilan
 4. pra-menopos
 5. menopos
 6. selepas menopos

sengugutAwas

jadi sebagai wanita adalah perlu untuk kita sentiasa menjaga kesihatan badan bukan untuk orang lain.tapi untuk diri sendiri jugak.

APA ITU CYST?

Ovarian Cysts adalah nama yang diberikan kepada cyst atau kantung yang berisi lendir/airyang berada di dalam kilang telur ovari. Lendir atau cecair ini boleh jadi seperti air, pekat likat dan ada diantaranya yang mengandungi tisu-tisu seperti rambut dan gigi.
Ovarian Cyst adalah kejadian yang kerap berlaku dikalangan wanita muda dan kebanyakkannya wanita tidak menyedari yang mereka mengalaminya kerana ia jarang memberikan simtom atau gejala. Ia hanya akan disedari apabila sesorang wanita itu membuat ultrasound ketika menghadapi masaalah kesuburan. Kehadiran ovarian cyst mungkin menunjukkan sistem peranakkan yang bermasalah dan berkaitan dengan masalah ketidak-suburan anda.
Cyst sebenarnya berkait-rapat dengan proses reproduksi wanita. Ovarian Cyst yang normal adalah cyst-cyst yang mengandungi telur daan apabila ia matang, ia akan pecah untuk melepaskan telur untuk persenyawaan. Cyst jenis ini dinamakan sebagai FollicularCyst. Kadang-kadang, cyst-cyst lain juga boleh tumbuh di dalam ovari dan cyst inilah yang selalu memberi masalah kerana jika ia tidak pecah, saiznya akan bertambah besar serta membahayakan.

Banyak penyelesaian dan ikhtiar yang kita boleh lakukan dengan amalkan supplement yang bagus. Jadi disebabkan itu shaklee ada banyak produk hebat yang memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya.

Apa dia? MESTILAH SET KESIHATAN WANITA YANG TERIDIRI DARIPADA

 1. GLA COMPLEX
 2. OSTEMATRIX
 3. OMEGAGUARD @ B COMPLEX

set-wanita

Apa kebaikan set ni?

Well sebagai perempuan kita sering mengalami senggugut,kadang-kadang sampai tak larat bangun. Jadi set wanita shaklee ni membantu dalam

 1. Melegakan simptom senggugut dan menopos
 2. Menggalakkan kulit yang cantik
 3. menggalakkan tulang yang kuat
 4. membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
 5. melegakan sakit sakit sendi

testimoni-senggugut-teruk

So?? Apa tunggu lagi ewah!!!!!!

Go grab ur own phone and w/app me now untuk keterangan lanjut 017-3524128

FB: https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s