Kenapa Set Berpantang Shaklee adalah YANG TERBAIK ??

Assalammualaikum. sebelum ni saya sudah post entry mengenai set hamil shaklee. sekarang nak post mengenai set BERPANTANG SHAKLEE pula.

Set berpantang shaklee memang sudah di approve oleh Doktor seperti Dr Zubaidi yang telah menerbitkan artikel mengenai kebaikan set berpantang shaklee.  Ramai juga diantara mereka yang telah menggunakannya.

Silap ambil produk memang boleh membahayakan nyawa ibu dan bayi dalam kandungan. sudah semestinya para ibu gusar sama ada untuk mencuba set berpantang SHAKLEE atau tidak bukan?

Berpantang dengan Shaklee ,mestilah best!!!!!!! Sebab apa??? Ibu Sihat, Susu Banyak, Baby pon comel comel belaka

Kenapa para ibu perlu memilih set Berpantang Shaklee?

  1.  Selamat dan boleh diambil seawal 2 jam selepas melahirkan bayi
  2. Selamat kerana boleh dimakan oleh ibu walaupun anak sakit kuning dan jaundis
  3. Selamat kerana ibu yang bersalin normal atau secara pembedahan boleh ambil suplemen Shaklee

Antara produk yang disarankan kepada ibu berpantang adalah ;

set-berpantang-shaklee

1) Bcomplex dengan Asid Folik-

b_complex1

  • Ia bertindak sebagai penenang dan mengelakkan stress atau meroyan di kalangan Ibu yang sedang berpantang.-
  • Ia juga dapat meningkatkan pembentukkan sel darah merah dan sangat penting untuk menukarkan makanan yang kita ambil menjadi tenaga.-
  • Memelihara kulit dari dalam dan penting untuk kecantikkan , sesuai dengan namanya B for Beauty..

2) Vitalea / Multivitamin dengan Zat Besi-

  • Sangat penting kerana membekalkan 23 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh, tetapi sukar diperolehi sewaktu berpantang kerana kebanyakan makanan perlu dielakkan semasa berpantang.-
  • Zat Besi sangat diperlukan oleh tubuh bagi menghasilkan sel darah merah, bagi menggantikan kehilangan darah semasa proses kelahiran- Ibu-ibu yang kekurangan vitamin ini akan kelihatan pucat, letih dan tidak bermaya.

3) Vitamin C

  • Sangat penting bagi penyembuhan luka jahitan serta membaik pulih tisu yang rosak selepas bersalin.
  • Juga penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan kerana sebiji vitamin C Shaklee bersamaan 7 biji setengah buah oren.
    Vitamin C juga penting dalam membentuk kolagen dan penting dalam kecantikan kulit.

4) Zink

  • Sangat penting bagi membaik pulih luka jahitan dan luka dalaman.
    Makanan yang kaya dengan zink ialah ikan haruan.  Namun adalah agak sukar untuk mendapat dan memasak ikan haruan setiap hari, ditambah pula dengan harganya yang agak mahal.
  • Pengambilan vitamin zink ini adalah tepat untuk ibu berpantang kerana zink dapat membantu mengatasi masalah “kedinginan” selepas bersalin dan pengambilan zink oleh ibu menyusu akan menjamin bayi membesar dengan optimum.
  • Selain itu rambut ibu tidak mudah gugur dan luka bersalin akan cepat baik.

5) Energizing soy Protein-  ESP

  • Ramai yang tidak mengendahkan tentang keperluan protein dengan mengandaikan sudah memadai jika makan ikan, daging, telur serta minum air soya.
  • Tahukah anda, protein cuma bertahan pada suhu tidak lebih 36°c . Jadi bila kita goreng dan memasak tentu suhunya lebih tinggi dari suhu tersebut.
    Ini akan mengganggu kandungan asid amino dalam protein tadi.
  • Ramai yang tidak tahu, pengambilan protein yang mencukupi dengan asid amino yang lengkap membantu dalam penghasilan kulit yang cantik, rambut yang sihat kuku yang elok serta penghasilan susu ibu dengan kadar lebih cepat dan anak akan kenyang bila menyusu dan tidak meragam.
  • Orang yang mengidap GOUT menjalani proses penyembuhan dengan ESP. Ini kerana kandungan asid amino dalam ESP Shaklee adalah lengkap dan selamat diambil

6) Alfalfa

  • Untuk pengetahuan ibu-ibu diluar sana, Alfalfa adalah merupakan raja segala tumbuhan.
  • Pengambilannya dapat melegakan sakit sendi dan belakang
  • Bertindak seperti ‘kacip fatimah’ kepada wanita- Melegakan sembelit bagi ibu berpantang
  • Membantu membanyakkan susu ibu.- Membuang angin dalam badan dan Memulihkan urat selepas bersalin

7) Omega Guard-

  • Boleh mengurangkan kemurungan bagi ibu yang berpantang
  • Boleh mengurangkan sakit kepala
  • Boleh mengekalkan tekanan darah normal- Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak.

8) Ostematrix

  • Menguatkan tulang ibu yang baru lepas bersalin dan bayi
  • Memperbaiki kekejangan dan kebas2
  • Meringankan stress
  • Sumber vitamin D dan mampu merawat penyakit rickets.

Cara Makan Set Bersalin Shaklee
1.  Cara Pengambilan Set Berpantang Shaklee yang betul untuk hasil Terbaik

  1. Harga Set Bersalin Shaklee Dan

3 Cara Mudah Untuk Mendapat berat badan anda..

Cara Makan Set Berpantang  Shaklee
1.Pagi

Bangun tidur, Masa perut kosong makan Zinc Complex untuk penyerapan maksimum. Elakkan makan bersama makanan dan minuman bersusu.
Kemudian sebelum sarapan minum ESP 2 sudu besar dicampurkan bersama minuman kegemaran anda. Jangan gunakan air panas, bergas/berkarbonat dan berkafein (seperti kopi dan teh). Memang kenyang dan makan sarapan selepas tu.

Habis sarapan tunggu makanan hadam dalam 1jam, ambil vitamin b complex 1 biji. Jika badan anda berasa sangat letih baru ambil 2 biji b complex. Untuk mendapatkan kesan yang lebih cepat, patahkan pil b complex dan makan.

Jangan lupa minum air 3 liter sehari ya….

Ada rahsia BESAR dalam set berpantang shaklee ni yang mungkin kawan kawan tak tahu. Nak tahu ke?

SET KURUS SHAKLEE YANG MELETUP TU ADA DALAM SET BERSALIN

Wahh.. ini sudah bagus. Set Kurus Shaklee Premium ada dalam ni secara tak sengaja. Alfafa, lecithin dan ESP.

Sebenarnya tujuan ketiga tiga produk ni untuk kegunaan bersalin, tapi kalau dah ada sekali dalam tu, mudah la kawan kawan kembli gojes dan selim melim macam anak dara dulu.

Baju zaman bujang pun dah boleh keluar semula dari almari. Suami pasti suka. Tak payah keluar belanja pergi slimwel (dunia kurus)

  1. Tengahari (Lunch)
    Tengahari selepas makan lunch, makan vitamin c ikut sukatan atas botol. 1biji (untuk sustained released vita c. Sekiranya anda nak tambahkan susu badan, selepas 2 minggu bersalin baru makan Alfafa complex.
    Vitalea 1 biji juga (Perhatian: Vitalea jangan diambil bersama produk tenusu)
    Kenapa? Sebab Alfafa ni ada unsur herba seperti jamu. Jadi elakkan makan selepas bersalin ya. Ingat tunggu 2 minggu.
    Alfafa makan 3~6biji sehari ya.
  2. Malam (Dinner)
    Ambil Ostematrix 4 biji untuk keperluan harian kalsium. Pengeluaran susu badan akan ambil kalsium dari tulang dan gigi. Mommies kena makan ostematrix ni setiap hari tau..

Apa tunggu lagi. jom wasap me now at 017-3524128

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s