Kasi sental kerak usus!!!!!!!

Assalammualaikum semua. Hari ini saya ingin menceritakan mengenai KERAK USUS. Terdapat pelbagai keburukan wujudnya KERAK USUS NI. ANTARANYA PEROT BUNCIT, BOROI, CUBA MACAM MACAM NAK KURUS TAPI X KURUS? ADA SEBABNYA. ANTARA SEBABNYA ADALAH KERAK USUS!!!!!!!!!!

usus-kototr

Nampak tak macam gambar di atas ni. Bagaimana keadaan usus kita tanpa kita sedari. Dan berkerak kerak.

Apa itu kerak usus?

Usus merupakan sistem pencernaan manusia yang sangat penting dalam memproses makanan sehari-harian kerana setiap hari tubuh kita menerima suapan makanan dan minuman dari pagi hingga malam dan usus terus bekerja memproses makanan yang kita makan..
Namun apabila terlalu banyak mengambil makanan yg tidak sihat dan tidak bagus, secara automatik ia akan mengalami ganguan dan usus terus menjadi kotor akibat dari makanan yang salah itu dan usus yang sudah kotor apabila tidak dibersihkan atau tidak segera diatasi, usus yang kotor akan menjadi kerak usus dan akan menghalang penyerapan zat gizi yang seharusnya dicerna dan diserap baik oleh usus.
Tanpa kita sedari sisa2 makanan termendap di sitiu. Makanan yg tersumbat itu akan menjadi kerak dan menjadi toksin berbahaya. Secara tidak lansung akan menjadi racun yang menyebabkan penyakit. Hal itu tentu cukup membahayakan bagi tubuh dan akan mengundang pelbagai jenis penyakit di dalam tubuh kita.
usus toksin
PENTINGNYA DETOKS
Detox adalah proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebeum mengambil apa-apa vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

BAGAIMANA HERBLAX MEMBANTU?

Herblax digunakan untuk membantu pembersihan usus secara semulajadi dengan cara merangsang pengecutan otot-otot usus seterusnya membolehkan sisa-sisa terperangkap keluar dengan lebih cepat tanpa memerangkap toksin di dalam kolon.

Antara lain kelebihan herblax adalah ia membantu untuk mengatasi masalah sembelit teruk yang boleh mengakibatkan penyakit buasir. Ingat, usus kita hanya bekerja untuk menyerap, usus tidak tahu bahawa yang diserap itu toksin atau nutrien yang bagus. Jadi pastikan usus sentiasa baik dengan melakukan proses detoks sekurang-kurangnya 2x seminggu dengan Herblax.

APA ITU HERBLAX

Herba semulajadi yang bertindak membersihkan perut dan usus, melegakan sembelit dan meningkatkan proses pencernaan secara lawas. Mengandungi 9 jenis herba yang secara tradisionalnya mampu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman. Ia juga mampu menyah-toksin dari badan.

9 HERBA SEMULAJADI
 • alfalfa leaves
 • senna leaves
 • anise seed
 • blue malva flower
 • buckhorn bark
 • licorice root
 • rhubarb root
 • fennel seed
 • culver’s root.

APA KEBAIKAN HERBLAX?

 • merawat masalah sembelit dan melawaskan perut
 • meransang usus untuk lebih cepat memproses perkumuhan dan pembersihan najis secara lembut daripada terus tersimpan lama di dalam perut yang boleh menyebabkan toksin.
 • mengempiskan perut
 • mengurangkan ketegangan perut
 
KALAU MAKAN ADA SIDE EFFECT KA ?? { healing crisis ]
 
PERHATIAN!!
 • Mereka yang mempunyai masalah penghadaman yang lemah mungkin akan mengalami cirit-birit pada awal pengambilan Herb-Lax.
 • Untuk keadaan normal, kebiasaan Herb-Lax akan bertindak setelah 6 hingga 12 jam ia diambil.
 • Mereka yang mempunyai masalah sembelit boleh meningkatkan pengambilan Herb-Lax kepada 5-8 biji sehari, dan boleh kembali kepada dos asal apabila proses perkumuhan kembali normal.

HERBLAX1

*Tip tambahan (Khas untuk mereka yang ingin detoks,menurunkan berat badan dan cucu usus)

1. Cuci kolon & usus pakai HERBLAX untuk buang plak mukoid (Kerak usus)
2. Pecahkan lemak pakai LECITHIN. Biar die larut dlm darah
3. Bakar lemak2 dalam darah tu pakai CINCH TEA
4. Selain cinch tea, bakar lemak pakai otot. Nk tambah atau paling x pun nak kekalkan otot yg ada, minum ESP dgn CINCH.
5. Serap & angkut sgl toksin, lemak2 terumpai & hasil pembakaran lemak tadi tuh pakai ALFALFA. Alfalfa akan bawak sampai ke kolon
6. Sekali lagi, HERBLAX bertindak dengan membantu pembuangan lebih lawas
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s