KENAPA BAGUS SANGAT NI SET BERPANTANG/MENYUSU SHAKLEE ??

Assalammualaikum semua, semestinya ibu ibu nak tahu kan apa yang bagusnya set berpantang atau menyusu dari shaklee ni? Haa jemput la baca

set ibu pantanaaaaaaaaaaag

Set Ibu Berpantang/ Menyusu terdiri daripada;

  • Vitalea 120bj – 4 bulan
  • Vitamin C 180bj – 6 bulan
  • Bcomplex 120bj – 4 bulan
  • Ostematrix 120bj – 1 bulan
  • ESP 850gm -2 bulan
  • Omega 90bj – 1 bulan
  • Alfalfa 330biji (1 bulan), 700biji (2 bulan)

APA YANG MEMBUATKAN ENERGIZING SOY PROTEIN membantu ibu berpantang dan ibu menyusu?

Yang pertama adalah;

NIACIN membantu dalam mengelakkan kemurungan ibu berpantang dan menjaga sistem penghadaman

THIAMIN pula membantu dalam menaikkan mood ibu berpantang, memberi tenaga, menjaga saraf ibu dan memberi tidur yang lena

RIBOFLAVIN mengurangkan sakit kepala, migrain, Untuk pemulihan penyembuhan luka, kecederaan dan selepas pembedahan. Selain itu RIBOFLAVIN JUGA MEMBANTU Untuk menghilangkan kebimbangan, tekanan, dan keletihan

KALSIUM membantu mengatasi masalah kekurangan susu badan kerana selepas bersalin akan kehilangan banyak darah dan paras kalsium menurun.

GENISTEIN dalam ESP Baik untuk pemulihan uterus, ovari,

wpid-img_20150908_121617.jpg


VITAMIN B6 mengurangkan masalah insomniawpid-img_20150908_121450.jpg

IRON membantu darah dan otot menerima oksigen

APA KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE?

  1. VITA LEA WITH IRON FORMULA
    * Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
    * Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg hilang.
    * Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
    * Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
    * Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
    * Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.
  2. B COMPLEX
    * Membantu menstabilkan hormon badan kita
    * Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
    * Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
    * Menukarkan makanan kpd tenaga
  3. ZINC COMPLEX
    * Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
    * Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
    * Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
    * Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
    * Mengurangkan masalah rambut gugur
    * Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

4.Alfalfa complex
* Milk booster
* Bertindak sama spt kacip fatimah
* Membantu memulihkan sembelit
* mengecutkn urat ibu bersalin

  1. Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

SECARA KESIMPULANNYA SET BERPANTANG SHAKLEE INI MEMBERI KELEBIHAN KEPADAI IBU IBU SEPERTI;

– badan ibu kembali cergas selepas bersalin
– luka-luka cepat sembuh
– bayi terhindar dari jaundis / kuning
– vitamin yang tidak panas
– sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tak suka makan jamu
– sesuai untuk ibu bersalin secara pembedahan
– kulit ibu lebih cantik lepas berpantang, kulit bayi juga gebuss
– elak sembelit, buang angin dalam badan
– tidak mengganggu penyusuan susu ibu
– susu lebih lancar, banyak… (sekiranya ibu tidak mengabaikan konsep penyusuan susu ibu)
– mengurangkan keguguran rambut
– mengembalikan berat badan ideal..turunkan berat badan
– hilangkan kebas2 urat, tangan kaki
– mengawal emosi atau lebih jelas ‘meroyan’ sewaktu berpantang

APA TUNGGU LAGI, JOM W/APPS ATAU TELEGRAM SAYA SEKARANG DI NOMBOR 017-3524128

ATAU PM DI FB: zafira alya

SET KESUBURAN LELAKI DAN WANITA

set subur

Assalammualaikum. Hari ini saya ingin menambah nota tambahan kepada SET NAK HAMIL SHAKLE. Setiap vitamin cukup untuk membantu dalam kesuburan baik suami atau isteri. Cukup ke kalaw perempuan aje yang bertindak, tetapi tidak si suami? Suami juga harus mencuba set kesuburan shaklee ini. Ha.. jemput baca nota tambahan untuk setiap produk SHAKLEE untuk set kesuburan ini

ESP

esp-protein
-Non-GMO soy (tidak diubahsuai secara genetik) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan kacang soya bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.
-Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzen untuk memberikan kebaikan keseluruhan soya.
-Rendah indeks glisemik untuk membantu mengekalkan anda bertenaga berjam-jam lamanya.
-Baik untuk hormon kerana kacang soya satu-satunya tumbuhan kaya dengan isoflavones yang fungsinya bersamaan hormon wanita.

B-COMPLEX
-Mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang meencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.
-Meredakan senggugut – baik untuk masalah PMS, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit.

vita-e-complex

Vitamin E
-Mengandungi 10mg selenium dan diekstrak daripada d-alpha-tocopheryl, d-alpha-tocopherol.
-Mempertingkatkan kemampuan reproduktif – para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Zink
-Lengkap dengan kalsium dan ekstrak alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh tubuh badan.
-Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zink mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.

GLA Complex
-Diekstrak daripada borage oil. Ianya digabungkan dengan sunflower oil dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
-Mengawal selia estrogen dan testosterone – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchaseAlfalfa
-Merupakan pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjang sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu untuk menyerap segala nutrien, zat dan mineral.
-Merupakan satu formula Shaklee Signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr SHaklee pada tahun 1950-an.
-Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

set kesuburannnnnnnnn

Cara Mendapatkan zuriat dengan SHAKLEE

Assalammualaikum semua. Hari ini saya nak berkongsi mengenai CARA UNTUK HAMIL DENGAN SHAKLEE. Kepada mereka yang ingin mendapatkan zuriat tetapi keliru cara pengambilan dan jadual makan vitamin tersebut untuk tujuan kehamilah, saya akan ceritakan selanjutnya.

set-kesuburan-wanita-shaklee-berjaya-hamil

Ada banyak PUNCA KETIDAKSUBURAN terutama;

HAID YANG TIDAK TERATUR,

KEGUGURAN

HORMON TIDAK STABIL dan banyak lagi

Tetapi anda juga dinasihatkan tidak hanya bergantung kepada supplement. Lakukan pemeriksaan di klinik untuk mengetahui masalah yang sebenar

Untuk bagi gambaran mudah, kita bahagikan kumpulan ketidaksuburan kepada 3 kumpulan dan set SHAKLEE sesuai untuk anda menurut masalah yang dihadapi

  1. Isteri ada masalah haid yang tidak teratur, haid tidak datang , hormon tak stabil
  2. Suami isteri tiada masalah, dah buat pemeriksaan, semua ok tapi tiada rezeki
  3. Isteri pernah hamil tetapi keguguran

BAGAIMANA SHAKLEE DAPAT MEMBANTU?

Dengan pengambilan set kesuburan shaklee, insyaALLAH masalah ketidaksuburan dapat diatasi. Set kesuburan shaklee terbahagi kepada dua iaitu;

  1. Set Kesuburan Lelaki yang terdiri daripada Vitamin E complex (120 Capsules), Zinc Compex (120 Tablets) , B complex (120 Biji)
  2. Set Kesuburan Wanita yang terdiri daripada Energizing Soy Protein (850 gram), GLA Complex (60 Biji), Alfalfa (330 Biji), B Complex (120 Biji)

APA SET KESUBURAN SHAKLEE?

set subur

  1. ENERGIZING SOY PROTEIN

Energizing Soy Protein dihasilkan daripada SOYA NON-GMO (Selamat Dari risiko toksin). Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

Dengan Kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari sarapan/dinner/sebelum tidur , satu canister ESP boleh bertahan sehingga SATU BULAN SETENGAH hingga 2 BULAN. Bergantung kepada 1 sudu berapa gram. Pengambilan waktu pagi untuk sihatkan sel dalam badan dan malam untuk membina sel

ESP SHAKLEE berperisa MILD SOYA. Jika anda tidak menggemari rasa soya, boleh buat resepi esp lain seperti tambahkan sesudu serbuk milo, buah buahan atau serbuk koko.

ESP SHAKLEE ada ISOFLAVONE yang membantu menyihatkan sel sel rahim untuk persediaan implantasi

  1. ALFALFA

Alfalfa complex SHAKLEE diperbuat daripada sumber daun alfalfa yang ditanam sedalam dua meter ke dalam tanah. Alfalfa membekalkan 15 minerals, 10 Vitamin gentian (serat), tinggi protein, kalsium, vitamins dalam kumpulan B vitamin, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K.

Alfalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada salnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950-an.

Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

Ditanam tanpa semburan bahan kimia. Tiada fungisid, bakteriosid, hormon sintetik atau pengawalatur tumbesaran (growth regulator).

Dipetik dari Shaklee Ingredient Glossary: 

Serbuk alfalfa diperbuat daripada daun alfalfa yang premium iaitu MEDICAGO SATIVA) yang ditanam di California dibawah penjagaan yang terkawal. Selepas di ambil daunnya akan dikeringkan dibawah sinaran matahari dan udara yang terbuka. Daunnya dipisahkan daripada akar dan batang dan menjadi serbuk alfalfa yang halur atau kepekatan serbuknya adalah dibawah keadaan yang terbaik.

Terdapat dua botol alfalfa dengan kuantiti yang berbeza iaitu 330 biji dan 700 biji. Tahan lebih dari 3 hingga 6 bulan bergantung kepada penggunaan. Bagi set kesuburan shaklee disarankan makan 3 biji sebelum tidur bergantung kepada ketahanan tubuh terhadap herba.

ALFALFA MEMBANTU MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN DAN MENGETATKAN FARAJ

  1. GLA COMPLEX

GLA Complex ini terdiri daripada sumber semulajadi seperti Borage Seed (17-25%), Blackcurrant (15-20%) dan Evening Primrose Oil (7-10%). Kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid lenolenik (LA), minyak bunga matahari dan Vitamin E.

Tiada perisa atau pengawet tambahan.

GLA complex mempunyai 60 biji. Tahan selama 2bulan kerana pengambilan adalah sebiji selepas makan tengahhari

Kenapa anda wajib ambil GLA? Kerana ia MENSTABILKAN HORMON SUPAYA PERIOD TERATUR. APABILA PERIOD TERATUR, IA MEMUDAKAN PROSES PERSENYAWAAN.

Bermula dengan masalah haid tak teratur, makan GLA Complex 1 biji selepas lunch setiap hari sehingga haid teratur. Jika nak makan 2 biji sehari, sebiji lagi diambil dalam jam 10pm sekali. Mulakan dengan sebiji, jika tiada perubahan dalam tempoh dua minggu baru ambil 2 biji sehari.

Setelah haid anda teratur dan normal, anda hanya perlu makan GLA sebiji sehari pada waktu malam dari hari pertama haid hingga ke waktu subur anda. Pada ketika tak subur la anda perlu makan GLA Complex dan pause makan pada hari ke 14 jika kitaran anda 28hari. Dan proses ini diulangi jika datang haid semula. Bagaimana nak tahu anda subur? sentiasa catatkan berapa lama anda period dan bila tarikhnya. sekarang zaman teknologi. dekat apps store ada aplikasi mengira kesuburan wanita seperti PERIOD CALENDAR. melalui apps tu anda akan tahu bila masanya anda subur.

gla

 

  1. VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan antioksidan. Ia bermakna ia diserap oleh lemak atau lipid dalam sel sel anda. Sebab itu ia dikenali sebagai vitamin FAT LOVING

Vitamin E diperbuat daripada

  1. Minyak kacang soya
  2. Minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E
  3. 8 Jenis Vitamin E ( D-alpha, Beta, Gama, Delta)
  4. Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi yang MEMBANTI TUBUH MENYERAP VITAMIN E dengan lebih BAIK
  5. GRAPE SEED EXTRACT
  6. VITAMIN SEMULAJADI (DEXTRO)

Vitamin E mengandungi 120 Capsules dan pengambilannya sebiji sebelum tidur. Kenapa baguss untuk lelaki?

Kerana ia MENINGKATKAN KUALITI AIR MANI dan MELINDUNGI SPERMA DARI KEROSAKAN OKSIDATIF(RADIKAL BEBAS)

Vit E juga berfungsi dalam penghasilan SPERMA.

  1. ZINC COMPLEX

Zinc complex pula diekstrakkan daripada alfalfa (Medicago Sativa) dan juga barley. Zinc shaklee dirumus daripada zinc glukonat semulajadi yang bergabung dengan nutrien semulajadi seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh. Juga berkesan dalam mengeluarkan logam toksin seperti kadmium dan plumbum daripada tubuh.

Zinc Shaklee mempunyai 120 biji Tablets dan dimakan sebelum sarapan semasa sperut kosong sebanyak sebiji.

KENAPA PERLU UNTUK KESUBURAN?

Zinc SHAKLEE MAMPU MENYIHATKAN SPERMA. CTHNYA tiada sperma yang putus ekor atau tiada kepala.

Zinc juga penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

  1. B COMPLEX

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Vitamin B Complex shaklee lengkap dengan sumber vitamin B yang dipperlukan untuk badan dan kita tak perlu makan pelbagai jenis sayur sayuran , ulam dan buah buahan kerana b complex mencukupi keperluan harian vitamin B.

B COMPLE SHAKLEE mempunyai 120 biji. Diambil satu biji waktu tengahhari atau sebelum tidur. Tahan sehingga 3 bulan uolsssss.

Apa yang bagusnya B COMPLEX UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN BAGI SET KESUBURAN INI?

B COMPLE MEMPUNYAI ASID FOLIC PENTING UNTUK MERANCANG KEHAMILAN.

Sebelum hamil, vitamin ini bertindak untuk melancarkan hormon dan pengaliran darah di samping meningkatkan kesuburan di tahap yang optimum. Para wanita perlu makan sebiji sehari seawal 6 bulan bagi tempoh merancang kehamilan dan ia juga penting untuk lelaki bagi tujuan yang sama iaitu merancang kehamilan.

set kesuburannnnnnnnn

 

CARA PENGAMBILAN SET KESUBURAN SHAKLEE

  1. ESP waktu Pagi utk sihatkan sel2, waktu malam utk bina sel2 / 3 sudu
  2. Zink/ I Biji sebelum bfast
  3. Vitamin E/ 1 Biji sebelum tidur
  4. Alfalfa/3 Biji sebelum tidur
  5. Bcomplex/ 1 Biji waktu tengahari/ sebelum tidur
  6. GLA selepas lunch / 1 biji sehari

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

TESTIMONI

Mereka sudah? Anda.?

berjaya hamil set kesuburan shaklee 1 berjaya-hamil-set-kesuburan-shaklee-3 t4-kesuburan

Nasihat untuk anda pula

cara untuk dapatkan zuriat

Apa tunggu lagi? Maila pm saya

017-3524128 (ALYA)- whatsapp/telegram

https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

email : zafira74@rocketmail.com

CARA MENGATASI RESDUNG YANG KRONIK

Assalammualaikum semua. Hari ini kita nak bercakap mengenai RESDUNG.

simptom masalah resdung copy

APA ITU RESDUNG?

resdung (1)Sinusitis

Resdung adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif. Penyakit resdung boleh menyebabkan ketidakselesaan kepada individu yang menghidapnya. Pagi-pagi ja mesti rasa gatal hidung. nak bersin aja. Siapa yang tahan kan kalaw tiap pagi rasa nak bersin ja kan.Muka dan hidung pula akan terasa gatal ja macam nak garu. dan juga tersumbat.

Paling tak tahan,kalaw ia berlarutan boleh menyebabkan sakit kepala dan demam..OH TIDAK !!!!!!

PUNCA RESDUNG

Antara punca resdung adalah alahan terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara dalam hidung akan membengkak. Seterusnya ia menyebabkan pergerakan udara tidak dapat dikeluarkan. Kalaw udara tidak dapat keluar, ianya akan terkumpul didalam. Kesan yang buruk ,kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya mesti tahu tahap kesakitannya. Ibu saya sendiri pengidap resdung.

Punca resdung yang tidak ramai yang sedar adalah kerosakan atau sakit gigi di bahagian gusi atas. kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. Hal ini demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat dalam tulang pipi(dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.

KALAU TIDAK DIRAWAT?

Resdung ini boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tetapi, resdung ini tak berjangkit pada orang lain atau diwarisi keturunannya.

BAGAIMANA NAK RAWAT?

Pelbagai alternatif boleh dilakukan untuk merawat resdung. Seperti cara tradisional, moden, penggunaan herba dan sebagainya. Cara ini memang tidak memerlukan kos yang tinggi dan paling mudah untuk dilakukan.

  1. Masukkan air ke dalam hidung anda dengan cara menyedut
  2. Picit sebelah bahagian hidung anda dan hembus kuat
  3. Buat secara berulang kali
  4. Seterusnya diikuti dengan membasuh muka dengan air sebersihnya

Anda juga harus menjaga pemakanan yang seimbang bagi memastikan sel sel dalam badan dapat berfungsi dengan sempurna.

Amalan pemakanan supplement juga membantu masalah resdung. Shaklee mencadangkan supplement berikut;

set resdung alergy asthma

  1. Alfalfa Complex
  2. B Complex
  3. Sustained Released Vita C

Alfalfa Complex (RM55)

Alfalfa Complex ni sejenis herba yang sangat berkesan untuk atasi resdung. Juga dipanggil Raja Herba.

Tugas Alfalfa:

Menghalang alergi dan kesan reesdung yang lain

Membuang toksik dalam tubuh (detoks)

Menghalang gatal hidung, bersin dll

Menguatkan ketahanan tubuh pada makanan alergi

Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis)

Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).

Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B Complex (RM55)

Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.

Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.

Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C (RM90)

Vitamin C memang femes untuk mengatasi resdung

Anti alergik

Menguatkan imun tubuh

Mengatasi selsema

Menghilangkan jerawat

Mengurangkan gatal kulit

Mengatasi kulit sensitif

Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.

Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.

Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

SET resdung
TESTIMONI SET RESUNG SHAKLEE

masalah-resdung

resdung-shaklee

testi set resdung2

testi alfalfa8

testimoni alfalfa

Macam mana? Nak cuba tak? Tak cuba tak tahu kan. Yang penting SHAKLEE diyakini selamat. insyaAllah. PM ME FOR THE BEST PRICE (017-3524128)

BELI SET, DAPAT DISKAUN HARGA UOLLSS

3 CARA TERBAIK UNTUK KURUS! TANPA PERLU DIET! (CARA SAYA)

Assalammualaikum semua. Hari ini saya nak update mengenai cara mendapatkan bentuk badan yang ideal. Semestinya anda semua inginkan tubuh badan yang cantik tidak kira lelaki mahupun perempuan. saya sendiri mengalami masalah ini. Sebelum masuk UiTM memang kurus . Tapi lepas masuk uitm badan nak mendadak terutama di bahagian perut dan kaki.benci!!!!!!! huhuhuhu. sedih sangat. Tuntutan kursus Town and Regional Planning yang dipelajari dan perlu komitment 100%, stay up dekat studio sampai pagi. Bila kita stay tengah malam mesti perut rasa lapar bukan?? Itu lah yang saya alami. makan makanan berat malam-malam. tu yang membuatkan badan naik mendadak sehingga saudara mara tegur kenapa chubby ni. Sodih!!!!!!!!!!!!!!Benci!!!!!!!!!!!

obesity_4

Tetapi alhamdulillah sejak saya amalkan hanya dengan ambil supplement set budget shaklee Alfalfa dan lechitin, Badan saya sudah mula susut. Selain itu, saya tidak hanya makan supplement sahaja, saya melakukan senaman hanya 20-30 minit 1 hari. Jangan langsung mengharapkan supplement sahaja untuk kurus. itu tidak bagus.kerana anda sendiri tahu pembakaran lemak dalam badan kita la yang membantu menurunkan berat badan sendiri. Apabila kita melakukan senanam, kita akan rasa badan seperti terbakar.itu sudah bagus. bermaksud lemak anda sedang terbakar. Dengan penambahan supplement shaklee, mampu membuatkan lemak dalam badan terbakar dengan cepat dan berfungsi sebagai detoks dalam badan kita. Jangan sekali-sekali jarang minum air. saya menggunakan aplikasi water reminder mengikut berat badan saya. Setiap berat badan memerlukan jumlah kuantiti air yang berbeza. Apabila badan kita cukup air, bukan sahaja mampu menurunkan berat badan selain dapat membuang toksin dalam badan melalui proses pembuangan air kecil . Anda perlu ingat, kalaw nak kurus kena mempunyai WILLPOWER yang TINGGI !!

Sebab kalaw takde willpower tu, memang sampai bila kita takkan kurus kalaw nak harapkan lemak badan terbakar sendiri. Ye dak?

MESTI KUAT. Saya dulu pun malas gile, lepastu lately ni dah menyampah dengan lemak dekat perut ni.serius menyampah. nak duduk pun payah. Kadang-kadang rindu badan yang dulu. huhuhu.bukan kadang-kadang tapi selalu. saya memang da lama amalkan lecithin. dan berbotol-botol. dan saya juga melakukan senaman. apa-apa supplement yang kata tak perlu bersenam itu TIPU! Wajib bersenam selain untuk kesihatan kita, ia juga mampu mebuatkan kita mendapatkan tubuh yang diidamkan. SAYA BERANI JAMIN MEMANG berat badan anda akan susut selepas melakukan apa yang sarankan ini. yang penting cek berat badan hari pertama lakukan langkah-langkah yang saya sarankan. dan cek berat badan selepas setengah bulan, dan semasa cukup 3 bulan.sangat berbeza,.anda sendiri akan rasai perubahannya.

Saya juga tidak mengamalkan diet. saya makan nasi hari-hari. ingat senang ke nak tinggalkan nasi.huhu. terutamanya student macam saya. bila cuti, mak masak takkan nak tengok je, Yang penting jangan makan selepas pukol 7malam. DON’T INHALE ANYTHING EXCEPT WATER. Paling tidak kalaw lapar makan la biskut. Tapi biasanya kalaw anda makan banyak semasa sarapan, automatik malam tak lapar.. memang kenyang.

Nak cantik kan,kurus, ? nak suami sayang? Jangan teragak-agak untuk order set shaklee kurus ni dengan saya.Hanya dengan rm100 termasuk postage untuk set budget shaklee ini, anda mampu untuk kurus!!!!!! Alfafa mempunyai 330 biji, tahan sehingga 165 hari!!!!Lecithin pula ada 180 biji, tahan selama 3bulan. Jimat kan? Buat pa nak berlengah lagi . rasailah kehebatannya. Kalaw nak beli satu-satu, alfalfa (rm53.75) begitu juga lecithin (rm53.75). Kalaw nak yang murah sahaja tetapi tinggi kandungan bahan kimia buat apa?kan? kurus xdapat, bila berhenti makan badan naik.betol x.selain merosakkan buah pinggang kita.

Ok sekarang saya nak cerita mengenai kelebihan lecithin dan alfafa pula.

Apa kelebihan Lecithin ni untuk tubuh badan kita?

lecitin

  1. bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain.
  2. mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras.
  3. bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak).
  4. memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.
  5. membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  6. membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya
  7. memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.
  8. melindungi sel dari teroksida.
  9. juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.
  10. mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease.
  11. sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur.
  12. bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang &  sistem penghadaman
  13. zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

lecithinApa pula fungsi alfafa ini?

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchase

  1. Melegakan sakit sendi dan sakit belakang
  2. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  3. mengurangkan simptom PMS (untuk wanita)
  4. Merawat arthritis
  5. Membantu mengatasi masalah allergi dan eczema (jika bayi mengalami eczema ibu boleh mengamalkan alfalfa dan khasiatnya akan disalurkan melalui susu ibu)
  6. Membantu mengatasi masalah asthma
  7. Mencuci usus untuk tujuan membuang toksin (detox)
  8. Mencuci buang pinggang dan merawat kencing kotor
  9. Meneutralkan asid dalam badan
  10. Merawat masalah keputihan (untuk wanita)
  11. Membesar dan menegangkan payu dara (untuk wanita)
  12. Sebagai kacip Fatimah bertindak sebagai ‘perapat’ mengembalikan hubungan hangat suami isteri (untuk wanita)
  13. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  14. Melancarkan sistem penghadaman dan pencernaan
  15. Meningkatkan stamina para suami
  16. Sebagai Pelawas dan mengatasi masalah sembelit
  17. Membuang angin dalam badan
  18. Terkenal sebagai ‘MILKBOOSTER’
  19. diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine.

Dan YANG PENTING JANGAN MUDAH PUTUS ASA. SELALU LAH LAKUKAN APA YANG SAYA SARANKAN INI. KERANA BUKAN UNTUK ORANG LAIN TAPI UNTUK ANDA SENDIRI JUGA.

The next entry, saya akan ceritakan senaman yang saya buat di rumah dan saya lakukan hanya mengambil masa 20-30 minit sahaja dan saya juga akan ceritakan mengenai WAYS TO PERFECT FAT LOSS untuk mebakar dan menurunkan kalori dalam badan kita. tunggu yang itu ye anda semua.

PM ME FOR ORDER AT https://www.facebook.com/zafiraalyarosli or

w/apps at 017-3524128

FAKTOR TINGGI KANDUNGAN ACID URIC DAN CARA MENGUBATI SECARA TRADISIONAL DAN SET SHAKLEE

Hyperuricemia atau pun tinggi tahap asid uric adalah disebabkan rendah  proses “excretion (proses pembuangan atau penyingkiran)” asid uric melalui buah pinggang atau peningkatan penghasilan asic uric. Perkara ini boleh membawa kepada sakit buah pinggang, gout, atrhitis, dan kegagalan buah pinggang

APA EXCRETION TU??

ecretionVertebrata boleh berkumpul dalam jumlah sisa dalam tisu yang besar , organ-organ, dan darah. Untuk menyimpan bahan-bahan berbahaya dari tinggal di dalam badan kita, penghapusan sisa dicapai melalui proses yang dikenali sebagai perkumuhan@excretion. Semasa proses ini, bahan buangan dilepaskan melalui air kencing, peluh, dan lain-lain.

Perkumuhan berlaku dengan bantuan empat sistem badan. Dalam sistem urinary atau proses pembuangan air kecil, buah pinggang berfungsi untuk membersihkan badan air dan toksin. Mereka juga menghapuskan elektrolit dan sebatian nitrogen. Menghapuskan sisa karbon dioksida melalui pernafasan, paru-paru akan membentuk tuil pernafasan melalui sistem perkumuhan

Kajian juga menunjukkan tinggi tahap asid urik dalam darah adalah dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular atau hypertension. Ini sangat bahaya !!!!!!!!!!
Untuk lelaki, tahap asid uric yang normal adalah 3.4-7.0 mg/dl manakala untuk perempuan adalah 2.4-6.0 mg/dl. Nilai iini akan berbeza bergantung kepada perbezaan makmal.

APA FAKTOR DIA??

Antara faktor yang menyebabkan tinggi tahap asid urik adalah pengambilah alkohol yang tinggi, tinggi purine diet, obesiti, genetik, acidosis, diabetis, thyroid yang tidak begitu aktif, dan kegagalah buah pinggang

Ada beberapa jenis kanser,ubat seperti diuretics dan agen chemotherapy yang boleh menyebabkan tinggi kandungan asid urik. tahap asid uric bole meningkatkan secara sementara apabila berpuasa, bersenam, dah melakukan diet yang salah.

Terdapat pelbagai cara seperti ubat semulajadi dan set perubatan shaklee sudah semestinya yang boleh mengurangkan kandungan acid urik. Disini saya akan terangkan perkaitan ubat semulajadi ini dengan set perubatan shaklee.

CARA SEMULAJADI UNTUK MENGURANGKAN KANDUNGAN ACID URIC DALAM BADAN KITA ADALAH;

1. Jus Lemon

Lemon jus mempunyai alkali yang boleh meneutralkan uric acid dalam sistem badan kita. apa yang penting, ia mempunyai VITAMIN C dimana boleh mengurangkan tinggi tahap uric acid dalam sistem badan kita. Hanya perlu perah sebiji lemon dalam air suam dan minum sebelum makan. Lakukan selama beberapa minggu dan yang paling penting, amalkan supplement Vitamin C Shaklee dengan hanya RM92.50 sahaja !!!!!! Boleh tahan selama 6 bulan bergantung kepada cara pemakanan kerana vitamin c shaklee membekalkan sebanyak 180 biji tablets !!!!! Bayangkan sebanyak 180 hari anda cuma berbelanja sebanyak RM 0.51 sen sahaja !!!!!!!! Jimat bukan???

Vitamin C shaklee sangat berbeza dengan vitamin C yang lain. jangan terpedaya dengan nama vitamin c, semua mesti sama.ANDA SILAP ! Badan kita tidak mampu menyimpan atau menghasilkan vitamin c. TETAPI DENGAN SUSTAINED RELEASE VITA C 500 MG menawarkan PELINDUNGAN YANG BERJAM-JAM bagi penyimpan dalam badan kita.
Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan
Vitamin C shaklee diekstrakkan daripada buah buahan yang tinggi anti-oksida seperti LEMON, BUAH OREN, LIMAU GEDANG DAN ROSE HIP.Setiap tablets membekalkan 7.5 hidangan untuk sebiji buah dengan kulit (500mg) dan membekalkan vitamin c dengan purata 1.5 biji buah dalam badan kita untuk setiap jam.
KELEBIHAN SUSTAINED RELEASED VITA-C SHAKLEE

vita-c-plus

Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
Mencerahkan kulit.
Melambatkan proses penuaan.
Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:

Meningkatkan sistem imunisasi badan.
Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
Mengatasi masalah gusi berdarah.

2. Kanji carbohidrat dan makanan tinggi serat
Makanan yang mengandungi fiber adalah dapat mengurangkan uric acid melaluipenyerapan atau penyingkiran dalam badan kita. Anda juga boleh mengambil makan yang mengandung karbohidrat keran ia adalah rendah kandungan PURINE. epal, oren, strawberi, dan buah pear adalah contoh makanan tinggi serat manakala nasi, ubi, kentang, pisang, oat dianggap sebagai karbohidrat yang boleh berkejasama dalam diet harian.
Apa kena mengena dengan shaklee??
Mestilah ada. Dengan pengambilan PERFORMANCE DRINKS SHAKLEE, yang mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dalam darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

Performance drinks juga Bebas gas atau tidak berkarbonat.
Kurang kandungan gula (less sugar).
Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
.Hanya dengan rm82.50 sebanyak 539g boleh tahan selama sebulan ! Bergantung kepada tahap pengambilan anda. Jika sehari minum satu sudu bersamaan 15gram , sebulan 450gram. sedangkan performance drink shaklee mengandungi 539g. tahan lebih sebulan uolsss.. Sehari anda hanya berbelanja sebanyak RM2.75 untuk mengurangkan asid uric dalam badan sendiri selain boleh mengelakkan terjadinya GOUT!

Slide14

3. Wheatgrass juice
Badan kita akan dapat menyimpan alkali dengan pengambilan wheatgrass.juga ia boleh membantu dalam proses detoxfisikasi kerana mengandungi chlorophyll, phytochemicals dan vitamin C.Ia juga mengandungi amino acid dan protein yang boleh digantikan dengan protein daripada haiwan. Anda hanya perlu minum dua sudu wheatgrass jus digabungkan dengan perahan lemon setiap hari atau sehingg uric acid kembali normal. ATAU ANDA JUGA BOLE MENGAMALKAN PENGAMBILAN ALFAFA SHAKLEE. KERANA APA?

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchase
KERANA
Alfalfa dikatakan boleh membantu mengurangkan penghasilan asid urik dalam badan.

Alfalfa berfungsi dengan membantu untuk meneutralkan dan mengurangkan tinggi paras asid urik dalam darah anda, ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan semulajadi. Jadi ia adalah satu pilihan yang sangat baik untuk melegakan gout.

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Terdapat 330 biji alfafa dalam saiz s alfalfa complex shaklee sebanyak rm53.75. Bayangkan jika anda hanya mengambil 2biji alfalfa sehari, anda cuma perlu membayar sebanyak rm0.33 sen sahaja!!!!!!!!!! Jimat bukan. Alfalfa juga boleh diambil sebanyak 6 biji sehari

4. CUKA EPAL

Cuka epal dikenali sebagai pembersih dan detoks semulajadi. Ia boleh menyingkirkan sisa seperti asid uric dalam badan kita, Ia mengandungi asid malic yang boleh memecahkan acid uric dan menyingkirkannya. cuka epal dikenali untukmenyimpan alkali acid yang seimbang sama seperti membekalkan anti-oksida dan anti-inflammatory@radang sebagai kelebihannya. Kelebihan cuka epal juga terdapat dalam ALFALFA SHAKLEE !!!!!!!!!!!!

5. LOW PURINE DIET

Purine secara asasnya adalah sebatian yang mengandungi nitrogen yang memecah dan membentuk acid uric yang menyebabkan peningkan tahap uric acid. Purine biasanya didapati dalam protein haiwan. Justeru, anda perlu mengelakkan protein haiwan yang tinggi kandungan purine sama seperti beer.
Oleh itu, ALFAFA SHAKLEE DAN JUGA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE JUGA ADALAH RENDAH KANDUNGAN PURINE YANG MEMBANTU MENGURANGKAN ACID URIC DALAM BADAN KITA.

5. PENGAMBILAN OMEGAGUARD (90 CAPSULES)

Kerana omegaguard membantu Meredakan Kesakitan Dan Keradangan:
Mari kita ambil contoh mereka yang menghidap sakit Gout. Kaki si pesakit akan meradang dan merah membengkak. Apabila Omega Guard diambil, maka keradangan dan kesakitan Gout akan dikurangkan.
Kandungan utama Omega Guard ni adalah minyak ikan yang mampu menyeimbangkan balik paras asid urik di dalam badan

images (5)

Set Gout Shaklee

Selain banyakkan minum air masak, anda juga digalakkan bersenam dan kekalkan berat badan ideal.kerana tisu lemak dalam badan kita mampu meningkatkan penghasilan asid uric

Jika anda beli dengan set, iaitu alfalfa+omegaguard+performance drink anda jimat sebanyak RM22.25 iaitu dengan RM250.00 TERMASUK GST DAN POSTAGE

Apa tunggu lagi. mai pakat wasap saya di 017-3524128

atau PM DI FB PERSONAL https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

What? Badan busuk? nak ceq tolong tak??

Apa puncanya?
Badan kita ni sebenarnya ada dua jenis kalenjar yang membantu menghasilkan peluh2 tu. First kelenjar Eccrine and secondly Kelenjar Apocrine.

Faktor -faktor yg menyebabkan bau badan :

-Sembelit
– Dok Suka minum minuman berkafein
– Genetik, maksudnya memang da keturunan badan ada bau cikitttt
– Mempunyai masalah ginjal,hypoglycemia(kurang gula dlm darah), jangkitan kuman,kencing manis dan tiriod
-Tertekan (stress)

Cara menghilangkan bau badan :

1) Kerap menjaga kebersihan diri
2) Pilih pakaian fabrik kapas dan longgar bertuntutan dengan syariat islam iaitu menutup aurat dengan sempurna
3) Stop smoking
5) MAKAN SHAKLEE LER!!!!!!

ok how supllement shaklee bantu anda anda semua hilangkan bau badan?

Gini cerita dye

Alfalfa Shaklee – Alfalfa shaklee adalah dikenali sebagai agen diuretik, pembersih badan dan penyahtoksik. Ia merangsang pengaliran hempedu, dan membuang unsur mineral bahaya dari tubuh. Ia juga membantu melindungi dari radiasi dan membantu mengawal bau badan.

Garlic Shaklee – Diproses secara semulajadi di bawah suhu yang rendah bagi mengekalkan semua allicin. Ia juga telah dirumus untuk mengawal bau. Walaupun bawang putih salah satu penyebab nafas berbau, namun tablet Garlic Shaklee tak pecahkan sehingga ia sampai ke dalam usus kecil. Di samping itu, ia mengandungi campuran pudina dan estrak rosemary bagi mengawal bau.

Herb-Lax Shaklee – Herb-Lax shaklee secara semulajadi merangsang pengecutan otot usus. Ini membolehkan penyingkiran sisa-sisa yang teperangkap dan memendekkan masa transit, dan mengelakkan penyerapan toksik. Herb-Lax shaklee boleh membantu meningkatkan pengaliran darah, mengurangkan bau badan, jerawat, melegakan sembelit, gas perut dan usus, dan menormalkan proses usus.

Set Bau Badan

kebaikanalfalfa

KHASIAT-GARLIC-600x509