KENAPA BAGUS SANGAT NI SET BERPANTANG/MENYUSU SHAKLEE ??

Assalammualaikum semua, semestinya ibu ibu nak tahu kan apa yang bagusnya set berpantang atau menyusu dari shaklee ni? Haa jemput la baca

set ibu pantanaaaaaaaaaaag

Set Ibu Berpantang/ Menyusu terdiri daripada;

  • Vitalea 120bj – 4 bulan
  • Vitamin C 180bj – 6 bulan
  • Bcomplex 120bj – 4 bulan
  • Ostematrix 120bj – 1 bulan
  • ESP 850gm -2 bulan
  • Omega 90bj – 1 bulan
  • Alfalfa 330biji (1 bulan), 700biji (2 bulan)

APA YANG MEMBUATKAN ENERGIZING SOY PROTEIN membantu ibu berpantang dan ibu menyusu?

Yang pertama adalah;

NIACIN membantu dalam mengelakkan kemurungan ibu berpantang dan menjaga sistem penghadaman

THIAMIN pula membantu dalam menaikkan mood ibu berpantang, memberi tenaga, menjaga saraf ibu dan memberi tidur yang lena

RIBOFLAVIN mengurangkan sakit kepala, migrain, Untuk pemulihan penyembuhan luka, kecederaan dan selepas pembedahan. Selain itu RIBOFLAVIN JUGA MEMBANTU Untuk menghilangkan kebimbangan, tekanan, dan keletihan

KALSIUM membantu mengatasi masalah kekurangan susu badan kerana selepas bersalin akan kehilangan banyak darah dan paras kalsium menurun.

GENISTEIN dalam ESP Baik untuk pemulihan uterus, ovari,

wpid-img_20150908_121617.jpg


VITAMIN B6 mengurangkan masalah insomniawpid-img_20150908_121450.jpg

IRON membantu darah dan otot menerima oksigen

APA KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE?

  1. VITA LEA WITH IRON FORMULA
    * Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
    * Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg hilang.
    * Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
    * Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
    * Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
    * Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.
  2. B COMPLEX
    * Membantu menstabilkan hormon badan kita
    * Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
    * Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
    * Menukarkan makanan kpd tenaga
  3. ZINC COMPLEX
    * Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
    * Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
    * Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
    * Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
    * Mengurangkan masalah rambut gugur
    * Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

4.Alfalfa complex
* Milk booster
* Bertindak sama spt kacip fatimah
* Membantu memulihkan sembelit
* mengecutkn urat ibu bersalin

  1. Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

SECARA KESIMPULANNYA SET BERPANTANG SHAKLEE INI MEMBERI KELEBIHAN KEPADAI IBU IBU SEPERTI;

– badan ibu kembali cergas selepas bersalin
– luka-luka cepat sembuh
– bayi terhindar dari jaundis / kuning
– vitamin yang tidak panas
– sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tak suka makan jamu
– sesuai untuk ibu bersalin secara pembedahan
– kulit ibu lebih cantik lepas berpantang, kulit bayi juga gebuss
– elak sembelit, buang angin dalam badan
– tidak mengganggu penyusuan susu ibu
– susu lebih lancar, banyak… (sekiranya ibu tidak mengabaikan konsep penyusuan susu ibu)
– mengurangkan keguguran rambut
– mengembalikan berat badan ideal..turunkan berat badan
– hilangkan kebas2 urat, tangan kaki
– mengawal emosi atau lebih jelas ‘meroyan’ sewaktu berpantang

APA TUNGGU LAGI, JOM W/APPS ATAU TELEGRAM SAYA SEKARANG DI NOMBOR 017-3524128

ATAU PM DI FB: zafira alya

Advertisements

KENAPA SET HAMIL SHAKLEE ADALAH YANG TERBAIK? – SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL

Assalammualaikum.Hari ini saya nak story mengenai SET HAMIL iaitu SET BAGI IBU Yang MENGANDUNG! Sememangnya mendapat perkabaran kehamilan adalah sesuatu perkara yang indah bukan? Sangat indah dimana kita tahu waktu itu ada suatu nyawa yang sedang membesar dalam perut kita dan simbol cinta kita dengan pasangan. Jadi sudah tentu, kita akan menjaga sebaik mungkin simbol itu iaitu anugerah yang tidak ternilai.

Ibu hamil mengalami pelbagai masalah seperti rendah hemoglobin. Rendah hermoglobin terjadi apabila ibu ibu tidak cukup iron. Iron membantu mengangkut oksigen ke dalam darah.Jika hemoglobin rendah, ibu ibu akan cepat letih atau lebih  teruk bayi boleh MATI DALAM KANDUNGAN!!!!!!!!

Namun dengan SET KEHAMILAN SHAKLEE, para ibu jangan khuatir. hanya perlu consume set kehamilah SHAKLEE dan anda akan mendapat nutrien yang cukup untuk bayi dalam kandungan. Yang paling best anak yang keluar, sihat, cukup sifat, gebu dan cerah berseri.Pastinya bahagia pabila anak yang dilahirkan adalah sihat dan comel seperti para ibu semua. SET KEHAMILAN SHAKLEE ni sangat2 diperlukan oleh ibu2 hamil untuk sentiasa sihat dan cergas sepanjang kehamilan, berat tidak naik mendadak, gebukan kulit bayi, sihatkan tumbesaran bayi dan lain2 . Ibu ibu yang ambik set ni tak perlu lagi ambik obimin, asid folic atau ubat2 lain dibekalkan doktor sebab set ni memang dah lengkap.

Para ibu jangan kedekut untuk belanjakan supplement untuk diri sendiri malah bagus untuk janin dalam kandungan. Ibu ibu dah shopping baju bayi, botol, tilam, susu.TETAPI BAGAIMANA DENGAN KEPERLUAN NUTRISI UNTUK PEMBENTUKAN JANIN YANG SIHAT? Pasti para ibu inginkan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan bukan. Disini saya ingin jelaskan SET KEHAMILAN SHAKLEE dan KENAPA ANDA PERLU BELI SET KEHAMILAN SHAKLEE ini. Kenapa? Apa khasiatnya.

APA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

SET IBU HAMIL2w

Set kehamilan SHAKLEE ( Tahan lama set ini bergantung kepada penggunaan yang akan diceritakan sebentar lagi ) terdiri daripada

  1. Vitalea (120 Biji- Tahan sehingga 4 Bulan)
  2. Sustained released Vita C Plus (180 Biji- Tahan sehingga 6 bulan)
  3. B Complex (120 biji-Tahan sehingga 4 bulan)
  4. Ostematrix (120 Biji- Tahan sehingga 1 Bulan)
  5. Energizing Soy Protein (850gram- Tahan sehingga 3 bulan)
  6. Omegaguard (90 Biji-Tahan Sehingga 1 Bulan)

BILA WAKTU SESUAI NAK CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE (YANG PALING EFEKTIF)

Selepas Sarapan : 1 Biji Vitalea +  1 Vitamin C

Pukul 10 pagi : Satu sudu ESP + 2 Biji Ostematrix

Tengahhari: 3 Biji Omega

Malam:  Satu sudu ESP + 1 Biji B Complex + 2 Ostematrix

Kenapa perlunya ESP dua kali sehari? Kerana penting untuk develop sel baby dalam kandungan.

Kenapa Perlu combine Vitalea dgn Vitamin C? Kerana perlu untuk memastikan iron dalam vitalea dibantu oleh vitamin C untuk diserap sepenuhnya ke dalam tubuh.

Ibu hamil kebiasaannya mengalami rendah hemoglobin. Ini adalah cara penggunaan yang terbaik.

SET KEHAMILAN SHAKLEE SEBAGAI:

1) MAKANAN UNTUK IBU MENGANDUNG 

2) makanan untuk ibu mengandung yang menghidap kencing manis

3) makanan untuk ibu mengandung ketika puasa

4) makanan untuk ibu mengandung anemia

5) makanan untuk ibu mengandung yang mengidap darah tinggi

SUMBER VITAMIN DALAM SET KEHAMILAN SHAKLEE

VITALEA

Vitalea ialah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting dan lengkap dengan formula zat besi. Multivitamin lengkap dengan Zat Besi (Iron). Sesuai bagi ibu-ibu yang mengalami masalah Hemoglobin rendah

(tanda HB rendah: mudah pitam, pening, sejuk kaki dan tangan, kulit dan kuku pucat)

– 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah
kerosakan fungsi imun berpunca daripada
radikal bebas
– 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan
tulang
– 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan
rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
– 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk
vitamin A yang lebih biopotent
– 3 kali lebih selenium untuk melindungi
paru-paru, kolon dan prostat
– 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong
proses pembinaan tulang
– 6 kali lebih boron untuk menyokong
kesihatan tulang
– 10 kali lebih Biotin yang menyokong
proses pengeluaran tenaga

OSTEMATRIX

ostematrix formula shaklee lengkap dengan kalsium, magnesium, zink, boron, kuprum, Vitamin D dan lain-lain. Khasiat ostematrix bersamaan dengan 1 Gelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam. Setiap nutrien dalam ostematri hadir untuk memastikan penyerapan oleh tubuh dan mengelakkan endapan sesetengah mineral.

Sangat baik untuk mengelakkan rasa kebas, lenguh dan ‘simpul biawak’ (tegang urat).

OMEGAGUARD

omega sumber dari minyak ikan yang dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Apa maksud ultratulen farmaseutikal ni? Maksudnya melalui proses penyulingan propriotari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak omega 3 yang paling tulen. Proses ini penting bagi menyingkirkan toksin dan bahan bahan yang berbahaya seperti plumbum, arsenik, merkuri dan lain lain.

Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein, non-GMO soy (Selamat Dari risiko toksin). Sangat baik untuk pembentukan organ bayi seperti kulit, mata dan lain-lain. Baik diamalkan oleh ibu hamil untuk mengelakkan / mengurangkan kesan stretch mark.  Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

B complex

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Ibu mengandung perlukan minima 400mcg Asid Folik untuk persediaan mengandung, terutama sepanjang trimester pertama dan sepanjang mengandung. 400mcg Folic Acid ini boleh diperolehi melalui 1 biji Shaklee B-Complex + 1 biji Vita-Lea.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

Mengandungi bioflavonoids (pigmen tumbuh-tumbuan yang diekstrak dari kulit buah, banyak dijumpai dalam buah-buahan sitrus) hanya terdapat dalam vitamin semulajadi. Bersumber semulajadi – dihasilkan daripada 7.5 biji buah oren.1 tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500 mg asid askorbik semulajadi. Teknologi pelepasan masa (sustained release) – 100 mg (1.5 biji oren) dilepaskan setiap satu jam dalam plasma darah

Untuk antibodi ibu, mengurangkan masalah gusi berdarah, sumber kolagen agar kulit perut dapat menegang dengan cantik (kurangkan kesan stretch mark).

APA KELEBIHAN UTAMA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan

VITALEA

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialahVitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.
12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Vita-lea ade iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luke pendarahan besar.Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida
Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving).

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Jadi dengan pengambilan supplement shaklee ini, tiada masalah bagi ibu yang alergic kan.

OSTEMATRIX

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

Energizing Soy Protein

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin. Apa khasiat nutrien semua ni?

– Kalsium , untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya tidak bersifat asid
– Vitamin b6 dlm ESP mengurangkan morning sickness
– Iron dlm esp membantu darah dan otot mendapat oksigen
– Thiamin memberi tenaga, bagi tidur lena
– Riboflavin menstabilkan tenaga
– Protein -membentuk kompaun bdn yg penting spt beberapa hormon,enzim dan hemoglobin. Merangsang pertumbuhan dan penggantian tisu dan otot bdan.sebagai Keseimbangan kandungan air, Membentuk antibodi
dan Memelihara keseimbangan badan

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

B COMPLEX

  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Jadi anda jangan khuatir.semestinya SET KEHAMILAN SHAKLEE ADALAH YANG TERHEBAT SERTA BEBAS BAHAN KIMIA!!!!!!

PM ME NOW (WHATSAPP / TELEGRAM) +6017-3524128 FOR THE BEST PRICE! NAK DISKAUN? PM ME FIRST

FB : Zafira Alya

SET KESUBURAN LELAKI DAN WANITA

set subur

Assalammualaikum. Hari ini saya ingin menambah nota tambahan kepada SET NAK HAMIL SHAKLE. Setiap vitamin cukup untuk membantu dalam kesuburan baik suami atau isteri. Cukup ke kalaw perempuan aje yang bertindak, tetapi tidak si suami? Suami juga harus mencuba set kesuburan shaklee ini. Ha.. jemput baca nota tambahan untuk setiap produk SHAKLEE untuk set kesuburan ini

ESP

esp-protein
-Non-GMO soy (tidak diubahsuai secara genetik) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan kacang soya bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.
-Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzen untuk memberikan kebaikan keseluruhan soya.
-Rendah indeks glisemik untuk membantu mengekalkan anda bertenaga berjam-jam lamanya.
-Baik untuk hormon kerana kacang soya satu-satunya tumbuhan kaya dengan isoflavones yang fungsinya bersamaan hormon wanita.

B-COMPLEX
-Mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang meencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.
-Meredakan senggugut – baik untuk masalah PMS, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit.

vita-e-complex

Vitamin E
-Mengandungi 10mg selenium dan diekstrak daripada d-alpha-tocopheryl, d-alpha-tocopherol.
-Mempertingkatkan kemampuan reproduktif – para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Zink
-Lengkap dengan kalsium dan ekstrak alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh tubuh badan.
-Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zink mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.

GLA Complex
-Diekstrak daripada borage oil. Ianya digabungkan dengan sunflower oil dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
-Mengawal selia estrogen dan testosterone – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchaseAlfalfa
-Merupakan pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjang sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu untuk menyerap segala nutrien, zat dan mineral.
-Merupakan satu formula Shaklee Signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr SHaklee pada tahun 1950-an.
-Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

set kesuburannnnnnnnn

Cara Mendapatkan zuriat dengan SHAKLEE

Assalammualaikum semua. Hari ini saya nak berkongsi mengenai CARA UNTUK HAMIL DENGAN SHAKLEE. Kepada mereka yang ingin mendapatkan zuriat tetapi keliru cara pengambilan dan jadual makan vitamin tersebut untuk tujuan kehamilah, saya akan ceritakan selanjutnya.

set-kesuburan-wanita-shaklee-berjaya-hamil

Ada banyak PUNCA KETIDAKSUBURAN terutama;

HAID YANG TIDAK TERATUR,

KEGUGURAN

HORMON TIDAK STABIL dan banyak lagi

Tetapi anda juga dinasihatkan tidak hanya bergantung kepada supplement. Lakukan pemeriksaan di klinik untuk mengetahui masalah yang sebenar

Untuk bagi gambaran mudah, kita bahagikan kumpulan ketidaksuburan kepada 3 kumpulan dan set SHAKLEE sesuai untuk anda menurut masalah yang dihadapi

  1. Isteri ada masalah haid yang tidak teratur, haid tidak datang , hormon tak stabil
  2. Suami isteri tiada masalah, dah buat pemeriksaan, semua ok tapi tiada rezeki
  3. Isteri pernah hamil tetapi keguguran

BAGAIMANA SHAKLEE DAPAT MEMBANTU?

Dengan pengambilan set kesuburan shaklee, insyaALLAH masalah ketidaksuburan dapat diatasi. Set kesuburan shaklee terbahagi kepada dua iaitu;

  1. Set Kesuburan Lelaki yang terdiri daripada Vitamin E complex (120 Capsules), Zinc Compex (120 Tablets) , B complex (120 Biji)
  2. Set Kesuburan Wanita yang terdiri daripada Energizing Soy Protein (850 gram), GLA Complex (60 Biji), Alfalfa (330 Biji), B Complex (120 Biji)

APA SET KESUBURAN SHAKLEE?

set subur

  1. ENERGIZING SOY PROTEIN

Energizing Soy Protein dihasilkan daripada SOYA NON-GMO (Selamat Dari risiko toksin). Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

Dengan Kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari sarapan/dinner/sebelum tidur , satu canister ESP boleh bertahan sehingga SATU BULAN SETENGAH hingga 2 BULAN. Bergantung kepada 1 sudu berapa gram. Pengambilan waktu pagi untuk sihatkan sel dalam badan dan malam untuk membina sel

ESP SHAKLEE berperisa MILD SOYA. Jika anda tidak menggemari rasa soya, boleh buat resepi esp lain seperti tambahkan sesudu serbuk milo, buah buahan atau serbuk koko.

ESP SHAKLEE ada ISOFLAVONE yang membantu menyihatkan sel sel rahim untuk persediaan implantasi

  1. ALFALFA

Alfalfa complex SHAKLEE diperbuat daripada sumber daun alfalfa yang ditanam sedalam dua meter ke dalam tanah. Alfalfa membekalkan 15 minerals, 10 Vitamin gentian (serat), tinggi protein, kalsium, vitamins dalam kumpulan B vitamin, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K.

Alfalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada salnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950-an.

Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

Ditanam tanpa semburan bahan kimia. Tiada fungisid, bakteriosid, hormon sintetik atau pengawalatur tumbesaran (growth regulator).

Dipetik dari Shaklee Ingredient Glossary: 

Serbuk alfalfa diperbuat daripada daun alfalfa yang premium iaitu MEDICAGO SATIVA) yang ditanam di California dibawah penjagaan yang terkawal. Selepas di ambil daunnya akan dikeringkan dibawah sinaran matahari dan udara yang terbuka. Daunnya dipisahkan daripada akar dan batang dan menjadi serbuk alfalfa yang halur atau kepekatan serbuknya adalah dibawah keadaan yang terbaik.

Terdapat dua botol alfalfa dengan kuantiti yang berbeza iaitu 330 biji dan 700 biji. Tahan lebih dari 3 hingga 6 bulan bergantung kepada penggunaan. Bagi set kesuburan shaklee disarankan makan 3 biji sebelum tidur bergantung kepada ketahanan tubuh terhadap herba.

ALFALFA MEMBANTU MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN DAN MENGETATKAN FARAJ

  1. GLA COMPLEX

GLA Complex ini terdiri daripada sumber semulajadi seperti Borage Seed (17-25%), Blackcurrant (15-20%) dan Evening Primrose Oil (7-10%). Kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid lenolenik (LA), minyak bunga matahari dan Vitamin E.

Tiada perisa atau pengawet tambahan.

GLA complex mempunyai 60 biji. Tahan selama 2bulan kerana pengambilan adalah sebiji selepas makan tengahhari

Kenapa anda wajib ambil GLA? Kerana ia MENSTABILKAN HORMON SUPAYA PERIOD TERATUR. APABILA PERIOD TERATUR, IA MEMUDAKAN PROSES PERSENYAWAAN.

Bermula dengan masalah haid tak teratur, makan GLA Complex 1 biji selepas lunch setiap hari sehingga haid teratur. Jika nak makan 2 biji sehari, sebiji lagi diambil dalam jam 10pm sekali. Mulakan dengan sebiji, jika tiada perubahan dalam tempoh dua minggu baru ambil 2 biji sehari.

Setelah haid anda teratur dan normal, anda hanya perlu makan GLA sebiji sehari pada waktu malam dari hari pertama haid hingga ke waktu subur anda. Pada ketika tak subur la anda perlu makan GLA Complex dan pause makan pada hari ke 14 jika kitaran anda 28hari. Dan proses ini diulangi jika datang haid semula. Bagaimana nak tahu anda subur? sentiasa catatkan berapa lama anda period dan bila tarikhnya. sekarang zaman teknologi. dekat apps store ada aplikasi mengira kesuburan wanita seperti PERIOD CALENDAR. melalui apps tu anda akan tahu bila masanya anda subur.

gla

 

  1. VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan antioksidan. Ia bermakna ia diserap oleh lemak atau lipid dalam sel sel anda. Sebab itu ia dikenali sebagai vitamin FAT LOVING

Vitamin E diperbuat daripada

  1. Minyak kacang soya
  2. Minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E
  3. 8 Jenis Vitamin E ( D-alpha, Beta, Gama, Delta)
  4. Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi yang MEMBANTI TUBUH MENYERAP VITAMIN E dengan lebih BAIK
  5. GRAPE SEED EXTRACT
  6. VITAMIN SEMULAJADI (DEXTRO)

Vitamin E mengandungi 120 Capsules dan pengambilannya sebiji sebelum tidur. Kenapa baguss untuk lelaki?

Kerana ia MENINGKATKAN KUALITI AIR MANI dan MELINDUNGI SPERMA DARI KEROSAKAN OKSIDATIF(RADIKAL BEBAS)

Vit E juga berfungsi dalam penghasilan SPERMA.

  1. ZINC COMPLEX

Zinc complex pula diekstrakkan daripada alfalfa (Medicago Sativa) dan juga barley. Zinc shaklee dirumus daripada zinc glukonat semulajadi yang bergabung dengan nutrien semulajadi seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh. Juga berkesan dalam mengeluarkan logam toksin seperti kadmium dan plumbum daripada tubuh.

Zinc Shaklee mempunyai 120 biji Tablets dan dimakan sebelum sarapan semasa sperut kosong sebanyak sebiji.

KENAPA PERLU UNTUK KESUBURAN?

Zinc SHAKLEE MAMPU MENYIHATKAN SPERMA. CTHNYA tiada sperma yang putus ekor atau tiada kepala.

Zinc juga penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

  1. B COMPLEX

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Vitamin B Complex shaklee lengkap dengan sumber vitamin B yang dipperlukan untuk badan dan kita tak perlu makan pelbagai jenis sayur sayuran , ulam dan buah buahan kerana b complex mencukupi keperluan harian vitamin B.

B COMPLE SHAKLEE mempunyai 120 biji. Diambil satu biji waktu tengahhari atau sebelum tidur. Tahan sehingga 3 bulan uolsssss.

Apa yang bagusnya B COMPLEX UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN BAGI SET KESUBURAN INI?

B COMPLE MEMPUNYAI ASID FOLIC PENTING UNTUK MERANCANG KEHAMILAN.

Sebelum hamil, vitamin ini bertindak untuk melancarkan hormon dan pengaliran darah di samping meningkatkan kesuburan di tahap yang optimum. Para wanita perlu makan sebiji sehari seawal 6 bulan bagi tempoh merancang kehamilan dan ia juga penting untuk lelaki bagi tujuan yang sama iaitu merancang kehamilan.

set kesuburannnnnnnnn

 

CARA PENGAMBILAN SET KESUBURAN SHAKLEE

  1. ESP waktu Pagi utk sihatkan sel2, waktu malam utk bina sel2 / 3 sudu
  2. Zink/ I Biji sebelum bfast
  3. Vitamin E/ 1 Biji sebelum tidur
  4. Alfalfa/3 Biji sebelum tidur
  5. Bcomplex/ 1 Biji waktu tengahari/ sebelum tidur
  6. GLA selepas lunch / 1 biji sehari

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

TESTIMONI

Mereka sudah? Anda.?

berjaya hamil set kesuburan shaklee 1 berjaya-hamil-set-kesuburan-shaklee-3 t4-kesuburan

Nasihat untuk anda pula

cara untuk dapatkan zuriat

Apa tunggu lagi? Maila pm saya

017-3524128 (ALYA)- whatsapp/telegram

https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

email : zafira74@rocketmail.com

CARA MENGATASI RESDUNG YANG KRONIK

Assalammualaikum semua. Hari ini kita nak bercakap mengenai RESDUNG.

simptom masalah resdung copy

APA ITU RESDUNG?

resdung (1)Sinusitis

Resdung adalah radang pada lapisan rongga hidung yang memiliki beberapa pasangan frontal, ethmoid, maxillary dan sphenoif. Penyakit resdung boleh menyebabkan ketidakselesaan kepada individu yang menghidapnya. Pagi-pagi ja mesti rasa gatal hidung. nak bersin aja. Siapa yang tahan kan kalaw tiap pagi rasa nak bersin ja kan.Muka dan hidung pula akan terasa gatal ja macam nak garu. dan juga tersumbat.

Paling tak tahan,kalaw ia berlarutan boleh menyebabkan sakit kepala dan demam..OH TIDAK !!!!!!

PUNCA RESDUNG

Antara punca resdung adalah alahan terhadap jenis makanan tertentu, habuk, parasit (demodex) dan kutu. Apabila anda mengalami alahan, daging yang bertindak sebagai penapis udara dalam hidung akan membengkak. Seterusnya ia menyebabkan pergerakan udara tidak dapat dikeluarkan. Kalaw udara tidak dapat keluar, ianya akan terkumpul didalam. Kesan yang buruk ,kulat akan tumbuh dan kawasan dalam hidung menjadi semakin membengkak. Anda yang pernah mengalaminya mesti tahu tahap kesakitannya. Ibu saya sendiri pengidap resdung.

Punca resdung yang tidak ramai yang sedar adalah kerosakan atau sakit gigi di bahagian gusi atas. kuman atau bakteria yang berasal dari kerosakan atau sakit gigi boleh merebak dengan mudah ke rongga sinus dan menyebabkan resdung. Hal ini demikian kerana kedudukan gigi gusi atas amat berdekatan dengan rongga sinus. Rongga sinus yang terdapat dalam tulang pipi(dikenali sebagai maxillary sinus) merupakan rongga yang paling kerap mendapat sinutisis akibat kerosakan gigi.

KALAU TIDAK DIRAWAT?

Resdung ini boleh merebak ke bahagian mata. Akibatnya, anda boleh hilang deria penglihatan dan ia juga boleh menjangkiti otak. Tetapi, resdung ini tak berjangkit pada orang lain atau diwarisi keturunannya.

BAGAIMANA NAK RAWAT?

Pelbagai alternatif boleh dilakukan untuk merawat resdung. Seperti cara tradisional, moden, penggunaan herba dan sebagainya. Cara ini memang tidak memerlukan kos yang tinggi dan paling mudah untuk dilakukan.

  1. Masukkan air ke dalam hidung anda dengan cara menyedut
  2. Picit sebelah bahagian hidung anda dan hembus kuat
  3. Buat secara berulang kali
  4. Seterusnya diikuti dengan membasuh muka dengan air sebersihnya

Anda juga harus menjaga pemakanan yang seimbang bagi memastikan sel sel dalam badan dapat berfungsi dengan sempurna.

Amalan pemakanan supplement juga membantu masalah resdung. Shaklee mencadangkan supplement berikut;

set resdung alergy asthma

  1. Alfalfa Complex
  2. B Complex
  3. Sustained Released Vita C

Alfalfa Complex (RM55)

Alfalfa Complex ni sejenis herba yang sangat berkesan untuk atasi resdung. Juga dipanggil Raja Herba.

Tugas Alfalfa:

Menghalang alergi dan kesan reesdung yang lain

Membuang toksik dalam tubuh (detoks)

Menghalang gatal hidung, bersin dll

Menguatkan ketahanan tubuh pada makanan alergi

Berfungsi mengurangkan tahap keradangan penyakit resdung (sinuisitis)

Ramuannya yang kaya dengan sumber klorofil dapat membantu mengurangkan tahap keradangan daripada alergi (allergy), gegata (hives) dan resdung (sinuisitis).

Namun begitu, mereka menghidap penyakit SLE tak digalakkan mengambil alfalfa sebagai suplemen.

B Complex (RM55)

Kandungan B6 dalam B Complex berperanan penting untuk memulihara selaput lendir agar kekal sihat dan membantu penghasilan antibodi badan.

Bertindak sebagai anti-stress. Apabila resdung menyerang, B Complex akan menjadi penstabil hormon dan penenang semulajadi bagi mengurangkan kesakitan di bahagian muka.

Membantu dalam membina protein dalam tubuh.

Vitamin C (RM90)

Vitamin C memang femes untuk mengatasi resdung

Anti alergik

Menguatkan imun tubuh

Mengatasi selsema

Menghilangkan jerawat

Mengurangkan gatal kulit

Mengatasi kulit sensitif

Ia berfungsi sebagai antioksida yang unggul dalam meningkatkan antibodi dan daya tahan (imuniti) seseorang menghadapi serangan penyakit.

Mempercepat proses penyembukan tisu tubuh.

Vitamin C memastikan proses pemuliharan proses metabolisme dalam tubuh berfungsi dengan baik dan sempurna.

SET resdung
TESTIMONI SET RESUNG SHAKLEE

masalah-resdung

resdung-shaklee

testi set resdung2

testi alfalfa8

testimoni alfalfa

Macam mana? Nak cuba tak? Tak cuba tak tahu kan. Yang penting SHAKLEE diyakini selamat. insyaAllah. PM ME FOR THE BEST PRICE (017-3524128)

BELI SET, DAPAT DISKAUN HARGA UOLLSS

11 MAKANAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA

Assalammualaikum semua. hari ini saya ingin ceritakan mengenai makanan yang terbaik untuk kesihatan anda iaitu, kulit, jantung yang sihat dan sebagainya. Jom baca semua

  1. OLIVE OIL

01-olive-oil-600x450-COMP-3454451

Penggunaan minyak zaitun yang lebih tinggi (lebih daripada 8.4 gram atau 2 sudu kecil sehari) dikaitkan dengan 31% lebih tanda-tanda penuaan berbanding dengan orang yang makan kurang daripada 3.8 gram (lebih kurang 1 sudu teh). Minyak zaitun mengalahkan minyak lain yang diuji, termasuk bunga matahari dan kacang menurut PLOS ONE RESEARCHER. Mengapa? Kira-kira 75% daripada lemak dalam minyak zaitun adalah asid lemak monounsaturated (Tidak tepu), yang boleh memainkan peranan dalam mengekalkan awet muda. Polifenol antioksidan dalam minyak zaitun juga boleh menghilangkan kerosakan radikal bebas.

Antioxidant juga terdapat dalam produk shaklee iaiti CAROTOMAX. Apa yang bagusnya carotomax ni? Ia mambu membantu kesihantan bagi tisu kulit dan melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas sama seperti kebaikan yang terdapat dalam olive oil bukan? Selain itu, carotomax ini adalah sumber vitamin A YANG TERBAIK DAN MAMPU MEMBETULKAN FUNGSI ORGAN TUBIH dan membantu kesihatan RETINA MATA (dapat mengurangkan rabun).

Carotomax

  1. TOMATO

02-tomatoes-600x450-COMP-3393447

Orang yang makan 5 sudu besar pes tomato setiap hari, bersama-sama dengan hampir satu sudu minyak zaitun untuk 12 minggu, mempunyai perlindungan 33% lebih dari matahari dibandingkan dengan orang yang makan hanya minyak zaitun menurut UK Study (2008). Lycopene antioksidan (tahap yang lebih tinggi apabila di masak, tomato diproses) meningkatkan SPF semula jadi kulit.

Apa kaitan dengan SHAKLEE? ADA KE??/ SEMESTINYA ADA !!!!!!!!!!!

VITA E COMPLEX SHAKLEE dengan grape seed extract mengandungi bahan bahany yang memberi kebaikan untuk keseihatan seperti protein, lipid, karbohidrat dan polifenol. (Yang datang dalam bentuk falonoid yang dikenali sebagai ANTIOKSIDAN YANG SANGAT KUAT SERTA BERUPAYA MELINDUNGI TUBUH DARI KEROSAKAN OKSIDATIF DAN RADIKAL BEBAS. SUDAH SEMESTINYA IA BAGUS UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG CANTIK, licin tanpa cela dan awet muda. Sebagai antioksida juga meningkatkan kesuburan dan berkemampuan menghangatkan hubungan suami isteri. AUMMMMMMM! HOT HOT. Hahahha (Sory saya tak kawen lagi)kihkih

vita-e

  1. DARK CHOCOLATE

03-chocolate-600x450-COMP-3365016

Dark chocolate bercirikan anti oxidant membantu kulit hidrat dan meningkatkan peredaran. Wanita yang mengamalkan satu flavanol tinggi minuman serbuk koko setiap hari untuk 12 minggu mengalami kurang kekasaran kulit dan bersisik berbanding dengan yang tidak mengamalkannya. Pakar Kesihatan mencadangkan pengambilan dark chocolate sebanyak 1-auns, atau 150 kalori, untuk mendapatkan manfaat untuk kulit kita selain tanpa peningkatan BERAT BADAN!!! Itu sudah baik.kerana saya juga penggemar dark chocolate. alahaiii .mengidam ni

Shaklee juga mempunyai produk yang tinggi flavanol seperti Vita E Complex dan Cinch Shake COCO Mix. Yang coklat punya tu enak sangat.. aduiii.sedapnya. ok nak buat sekarang. KBYE.hahahah. Apa yang bagusnya CINCH SHAKE MIX NI tinggi SERAT dan kaya dengan protein. Selain itu, produk shaklee juga kebanyakannya banyak yang antioxidant seperti CAROTOMAX, VITA E COMPLEX. Pilih je anda nak yang mana. Dan apa masalah utama yang anda nak atasi.insyaALLAH Shaklee boleh membantu anda

 cinch-1

  1. OATMEAL

04-oatmeal-600x450-COMP-3306087

Oatmeal gandum merupakan pilihan yang lebih baik untuk sarapan pagi anda. Ini kerana ia menawarkan manfaat yang hebat untuk kulit, selain mengurangkan kolestrol dalam badan.

karbohidrat bergula yang menyegerakan badan anda untuk membuat insulin dan meningkatkan pengeluaran hormon yang dikenali sebagai androgen.

Elevated Androgen menyebabkan kelenjar minyak di kulit untuk mengeluarkan lebih banyak minyak yang terperangkap di dalam liang, seterusnya menyebabkan jerawat. Daripada menggunakan brown sugar, anda boleh menambah kemanisan semula jadi untuk oatmeal anda dengan buah dicincang.

Sudah semestinya ada perkaitan dengan PRODUK SHAKLEE. APA DIA? PERFORMANCE DRINK SHAKLEE ADALAH MINUMAN ELOKTROLIT YANG LENGKAP DENGAN CAMPURAN UNIK KARBOHIDRAT. Ia juga mampu memberi tenaga pantas kepada otot dan sel dan menggantikan air yang hilang. Selain itu, ia dapat melembapkan kulit kita dan memelihara paras gula dalam darah. Apa persamaan dengan oatmeal ni ia mampu mengimbangi metabolisma badan supaya kekal bertenaga sepanjang hari.

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

  1. KACANG SOYA

Satu kajian kecil diadakan menggunakan wanita pertengahan umur di Jepun sebagai “tikus makmal” lebih kurang gi tu la heheee mendapati bahawa mereka yang setiap hari menggunakan 40 mg aglycone (satu isoflavon yang terdapat dalam soya), mempunyai garis-garis halus yang lebih sedikit dan keanjalan kulit bertambah baik dalam tempoh 12 minggu berbanding dengan plasebo atau orang yang tidak mengamalkannya. Isoflavon boleh membantu menghentikan kolagen daripada menghilang pergi seperti angin sepi.hoho, yang membawa kepada kendur dan garisan kedut kedut pada wajah anda.huhu. Anda akan mendapati kira-kira 40 mg isoflavon dalam 3 ounces tempe, 1 ounces kacang soya panggang kering, atau 6 ounces tauhu.

So apa lagi yang hampa nak tunggu, takut takut. nampak dak produk SHAKLEE menggunakan kacang soya untuk kebaikan kulit kita.Contohnya, Seperti yang ada dalam ESP, CINCH SHAKE SHAKLEE dan bermacam lagilah. Antara kelebihan ESP SHAKLEE adalah memudarkan dan menghilangkan parut, sebagai diet yang mengenyangkan, kulit yang cantik, halus dan gebu, kesihatan jantung dan prostat, memberi tenaga, membantu masalah kesuburan dan MILKBOOSTER YANG HEBAT!!!

Sudah lama sangat syarikat shaklee menapak dalam bisnes ni. Kalaw tak bagus dah lama bankrup. Buat pa nak kedekut untuk kulit kita sendiri. Lebih baik mencegah daripada mengubat bukan? Its better awal awal ni hangpa pulunnnnnnnnnnnn makan produk shaklee ni. nanti bila terserempak dengan kawan lama konpemmm orang tanya, eh u ke ni? kenapa lain ni? wah berserinya muka,awet muda.sapa tak nak woiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

header

  1. TELUR

eggs-COMP-3276712

Telur menawarkan sehingga dos besar protein tanpa lemak yang banyak, dan kurang lemak adalah satu perkara yang baik untuk kulit anda. Diet lemak tinggi yang dikaitkan dengan penuaan kulit. Menurut kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition, peningkatan 17 gram dalam pengambilan lemak meningkat kemungkinan anda mendapat kedutan sebanyak 28%. Seram bukan !!!!

Nak cakap pasal protein ni, hampir kesemua produk shaklee kaya dengan protein. Sebut je nak yang mana . Takde hal. Shaklee mampu mebuatkan anda tidur nyenyak hari-hari tanpa memikirkan masalah kulit, berat badan, susu xcukup? Suami x sayang? Masalah tenaga lelaki. Semua lengkap ada pada shaklee.

  1. LOBAK MERAH

23-carrots-600x450-COMP-3423885

Who need blusher kalaw kita bole dapatkan kulit bersinar semulajadi? Makan lobak merah boleh memberikan cahaya semula jadi pada kulit anda. UK Study (2011) mendapati bahawa orang yang makan jumlah lebih tinggi karotenoid yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, seperti lobak merah, mempunyai yellow tone pada kulit mereka, memberikan mereka kulit yang lebih sihat, bersinar dan cerah berseri !!!!!

Kandungan tinggi karotenoid juga terdapat dalam CAROTOMAX SHAKLEE. TAK PERCAYA?? JOM SAYA JELASKAN KENAPA. Carotomax mempunyai BETA CAROTENE, LUTEIN & ZEAXANTHIN, LYCOPENE, ALPHA CAROTENE DAN ASTAXANTHIN iaitu jenis jenis carotenoids. Semua CAROTOMAX ada bukan? Seperti yang ada dalam lobak merah, CAROTOMAX juga mampu membuatkan kulit anda berseri dan bersinar kalah lampu tiang dekat jalan tu!!!!!!! Hamek ko jah. Lain kali pandang lampu je, korang cakap, tak payah nak bersinar sangat, muka aku da cukup glowing. Jangan pulak korang tutup lampu ala2 nak jadi glow in the dark.hahahaha.Tak payah dah nak pakai semburan semburan lepas mekap tu . natural je lepas ni dengan CAROTOMAX.

6-carotenoids-super-lutein-naturally-plus

  1. KACANG KUDA

chickpeas

Penyelidik Korea mendapati bahawa apabila orang dewasa mengamalkan diet low-gycemic selama 10 minggu, mereka dapat mengurangkan keradangan jerawat yang menyakitkan dan bintik merah.

Mengapa? Diet tinggi glisemik termasuk makanan yang meningkatkan gula dalam darah, menyebabkan tahap insulin yang tinggi yang dipercayai boleh menyebabkan perubahan hormon yang sekaligus menyebabkan jerawat. Kacang, terutamanya kacang kuda, adalah rendah pada indeks glisemik kerana mereka kaya dengan protein dan serat, dua nutrien ini penting bagi proses pencernaan dan menurunkan tindak balas gula dalam darah.

  1. IKAN KEMBUNG @ MACKEREL

24-mackerel-600x450-COMP-1502435

Ikan kembung adalah salah satu sumber terbaik vitamin B12, yang mengandungi 16 mcg, atau 270% daripada apa yang tubuh anda perlukan dalam satu hari. Itu penting kerana ramai orang ketinggalan B12 apabila mereka cuba untuk kurang makan daging (atau vegetarian yang tidak makan daging langsung). Salah satu tanda-tanda kekurangan B12? Hyperpgimentation (bintik-bintik hitam) dan vitiligo (bintik putih). Pastikan anda mendapat cukup vitamin ini setiap hari dapat membantu menjaga tona kulit anda.

Nampak dak apa yang baik vitamin B12 ni seperti yang telah saya ketengahkan.HAAA!!!!!! Dalam produk shaklee juga terdapat Vitamin B-COMPLEX yang memenuhi keperluan anda. Bukan sahaja untuk meningkatkan tenaga untuk badan anda, malah menjadikan kulit anda cantik berseri. Vitamin B complex juga menganduni B1, B2,B3,B6, Biotin dan asid pantotenik dalam membantu menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Selain itu, asid folik dan B12 juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah dalam tubuh anda. Kenapa nak berlengah lagi kalaw dah tahu banyak khasiat dalam produk shaklee ni. Terlampau banyak sangat weh!!!!!!!!!!!!GIGIT JARI NI!!!!!! HUUHUHU

b_complex1

  1. KIWI

18-kiwi-600x450-COMP-3298024

Kiwi merupakan buah yang mempunyai vitamin C hampir 120% daripada keperluan harian anda untuk satu kiwi sederhana. “Vitamin C merangsang sintesis kolagen, dan  menyebabkan kulit anda tegang tanpa garis halus .Di laman web kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati bahawa diet yang tinggi dengan vitamin C dikaitkan dengan kurang kekeringan pada muka dan kedutan kurang ketara.

Umum memang mengetahu vitamin C sangat bagus untuk kulit kita. Jadi, produk shaklee juga menyediakan Sustained Release Vita C shaklee yang mengandungi 180 biji. Bukan sahaja tahan lama, jimat duit kita juga xperlu nak beli kiwi hari hari. Hhahahaha.Seperti yang semua tahu, vita c ni bagus untuk awet muda, mencerahkan kulit, selain membawa kepada tahap imun yang tinggi untuk badan kita. Vita C shaklee mampu bertahan lama dalam badan kita berbanding jenis vitamin c yang dibeli di kedai. Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan

vita-c-plus

  1. WALNUT

08-walnuts-600x450-COMP-3159867

Ia adalah satu-satunya jenis kacang yang mengandungi sejumlah besar omega-3 asid lemak, yang penting terutamanya untuk vegetarian yang tidak makan ikan. Walnut memiliki omega-3 yang dikenali sebagai alpha-linolenik asid.Kekurangan lemak ini boleh menyebabkan ekzema, yang dikaitkan dengan kulit kering, bersisik.

Jadi apa kaitannya dengan shaklee? tentulah ada kawan kawan. Omegaguard shaklee juga menawarkan omega-3 bergred farmaseutikal yang penting untuk kulit, badan, membakar kolestrol dan untuk perkembangan otak dan fungsi otak. Selain itu, ia juga membantu menyihatkan jantung dan sendi. 7 rangkaian asid lemak semulajadi dalam omegaguard seperti EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Ia juga dikenali minyak ikan terbaik didunia. Nak beli walnut hari2? Wuisshh mahal betoii . walnut tidak ditanam dalam Malaysia . Tu yang mahal. Tetapi dengan OMEGAGUARD SHAKLEE tahan selama 3 bulan (bergantung kepada pegambilan harian) dengan rm136 sahaja. Daripada beli walnut 100gram je dah alahai pokai duit. 500g je dah berapa. Kalaw buat brownies, sekali jalan je dapat letak. Huhuhu. Esok esok nak makan acano? Haaa.. apa tunggu lagi. Torray la OMEGAGUARD NI.

omega

DALAM KATA LAIN, INSYAALLAH SHAKLEE ADALAH PRODUK YANG DIYAKINI DAN MEMPUNYAI CIRI-CIRI DALAM 11 MAKANAN TERRBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA. APA NAK TUNGGU LAGI? NAK KEDEKUT UNTUK DIRI SENDIRI BUEK PO!!!! MAI LA PAKAT PM CEQ!!!!!! DI 017 3524128 @ https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Set Kehamilan Shaklee

Assalammualaikum semua. kali ini entry mengenai ibu mengandung pula. Semasa hamil sudah semestinya kita akan menjaga kandungan kita dan memastikan anak dalam kandungan mendapatkan nutrien yang banyak daripada ibu bukan? Bagi para ibu yang sering mengalami morning sickness atau sakit sakit badan ketika mengandung, anda disarankan mengambil set shaklee ini. Bukan sahaja ibu akan kelihatan sihat malah, anak juga akan dilahirkan dengan sihat dan mendapat zat yang secukupnya. Kenapa saya kata begitu??

hamil

Kerana SET HAMIL SHAKLEE adalah diyakini selamat, mesra alam dan tanpa BAHAN KIMIA !!!!!!!

Apa ada dalam set hamil shaklee ini ya kawan-kawan??

  1. OSTEMATRIX
  2. ENERGIZING SOY PROTEIN
  3. OMEGAGUARD
  4. VITAMIN B COMPLEX
  5. VITAMIN C
  6. VITALEA IRON FORMULA

Apa kelebihan OSTEMATRIX buat IBU HAMIL??

 

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

kelebihan-ostematrix

Energizing Soy Protein

  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
  • Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.
  • ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
  • Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
  • Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

omega kebaikan-kebaikan-omega-guard-shaklee-indonesia

 VITAMIN B COMPLEX
  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

VITAMIN C

 

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

VITALEA IRON FORMULA 

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

 

 

 

1. TRIMESTER PERTAMA

  • Vitalea (MULTIVITAMIN LENGKAP DENGAN IRON)
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • Vitamin C
  • Ostematrix (Calcium-Magnesium)
123044fqt2v75t6c2c97t9 (1)

2. TRIMESTER KEDUA & KETIGA

  • Vitalea (MULTIVITAMIN LENGKAP DENGAN IRON) ,
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
  • Vitamin C
  • Ostematrix (Calcium-Magnesium)
  • Omega Guard (MINYAK IKAN, DHA)

set-hamil1

 

Set Berpantang Shaklee TERBAIKKKKKKKKKKKK

wpid-set-berpantang-shaklee-optimum

Kelebihan Set Bersalin Shaklee yang tidak ada pada set bersalin lain yang terdapat di pasaran.

* Proses penyembuhan selepas bersalin lebih cepat
* Luka bersalin cepat sembuh
* Ibu lebih sihat dan bertenaga
* Menambahkan kuantiti susu badan
* Mencantikkan kulit
*Menurunkan berat badan
* Tidak ‘panas’ seperti jamu. Boleh diamalkan walaupun anak mempunyai masalah kuning.

Ada beberapa jenis set bersalin / berpantang

-Set asas (B COMPLEX,VITA C, VITALEA, ZINC COMPLEX

-Set asas+menyusu (ESP, ALFAFA, OSTEMATRIX)

-Set Premium untuk kurus +susu+asas (Omegaguard, Lecithin, Herblax)

-Set Optimum (ESP, VITALEA, VITAMIN C,B COMPLEX, ZINC COMPLEX, OSTEMATRIX)

set-bersalin-shaklee

TAK RUGI AMBIL SUPPLEMENT SHAKLEE !! WHY??? sebab bukan sahaja semulajadi malah selamat untuk ibu mengandung, dapat menghasilkan susu yang banyak untuk simanja di samping dapat KURUSKAN BADAN UOLLLSSS!!!!!!

Harga? do whatssapp us at +6017-3524128 or pm us at FB PAGE : Shaklee, Beauty Skin & Health Care Product

Saya bagi harga speciall untuk setiap set. lebih murah !! Lebih diskaun!!!! Nak mintak diskaun jangan segan. insyaAllah . rezeki datang dari Allah S.W.T