New Journey of My Life

Assalammualaikum semua.Lama tak update life dekat wordpress ni. Sebenarnya banyak nak update tapi tak terbuat. huhu

January lepas tamat belajar sebagai degree holder dalam Town and Regional Planning. Alhamdulillah result semester last sangat memberangsangkan berbaloi dengan usaha yang telah dikerah sepanjang semester lepas. Syukur sudah tamat belajar.Jadi masa mencari kerja berjalan selepas dapat result. Dari satu company ke satu company planning consultant pi interview dan akhirnya dapat juga kerja sebagai planner.Namun disebabkan beberapa masalah yang tak dapat disebutkan disini terpaksa tolak tawaran and terima offer bekerja di CIMB BANK Kuala Selangor. Syukur masih diberi kesempatan.walaupun lain bidang, cuba dulu. cabar diri sendiri untuk menjadi seseorang yg bekerja keras. Bermula dari zero ke hero! Mase interview mula2 interview dekat branch, lepas tu area manager kol iv on the phone sahaja. then dalam masa 2 minggu HR prepare offer letter dan confirmkan lagi pada saya.

12920511_1061367370586895_7826070988780584311_n

Rabu lepas pergi CIMB BANK di Kuala Lumpur untuk tandatangan offer letter dan buat medical check up. Free medical check up tu.he. Semalam pula ambil surat dari branch manager kuala selangor untuk start training di CIMB Training centre di Bangi selama 3 minggu. 4.4-25.4 . Lamanya ya Tuhan.huhu. tapi penginapan dan makanan disediakan tau.haha.jimat !penginapan pon cantik..Cantik tengok tempatnya after review dekat satu blog ni.pelbagai kemudahan disediakan.Rasa seram sebab difahamkan after training nt ada asessment dan test. tak tahu ada berapa.rase lebih dari satu. dan mesti achieve more than 80%.

2014-02-16 14.03.47

12524228_1061366497253649_4813567361404847337_n

2014-02-16 14.58.17 (1)

Ni gambar hostel di CIMB trainiing centre. ambil kat satu blog ni..mohon pinjam sis.huhu. nanti da sampai sana ahad ni saya ambil lagi gambar dan update ok! difahamkan dekat situ ada swimming pool, gym dan macam2 lagi.ok la.nak update resipi dumpling ni. after training saya update lagi ya.