KENAPA SET HAMIL SHAKLEE ADALAH YANG TERBAIK? – SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL

Assalammualaikum.Hari ini saya nak story mengenai SET HAMIL iaitu SET BAGI IBU Yang MENGANDUNG! Sememangnya mendapat perkabaran kehamilan adalah sesuatu perkara yang indah bukan? Sangat indah dimana kita tahu waktu itu ada suatu nyawa yang sedang membesar dalam perut kita dan simbol cinta kita dengan pasangan. Jadi sudah tentu, kita akan menjaga sebaik mungkin simbol itu iaitu anugerah yang tidak ternilai.

Ibu hamil mengalami pelbagai masalah seperti rendah hemoglobin. Rendah hermoglobin terjadi apabila ibu ibu tidak cukup iron. Iron membantu mengangkut oksigen ke dalam darah.Jika hemoglobin rendah, ibu ibu akan cepat letih atau lebih  teruk bayi boleh MATI DALAM KANDUNGAN!!!!!!!!

Namun dengan SET KEHAMILAN SHAKLEE, para ibu jangan khuatir. hanya perlu consume set kehamilah SHAKLEE dan anda akan mendapat nutrien yang cukup untuk bayi dalam kandungan. Yang paling best anak yang keluar, sihat, cukup sifat, gebu dan cerah berseri.Pastinya bahagia pabila anak yang dilahirkan adalah sihat dan comel seperti para ibu semua. SET KEHAMILAN SHAKLEE ni sangat2 diperlukan oleh ibu2 hamil untuk sentiasa sihat dan cergas sepanjang kehamilan, berat tidak naik mendadak, gebukan kulit bayi, sihatkan tumbesaran bayi dan lain2 . Ibu ibu yang ambik set ni tak perlu lagi ambik obimin, asid folic atau ubat2 lain dibekalkan doktor sebab set ni memang dah lengkap.

Para ibu jangan kedekut untuk belanjakan supplement untuk diri sendiri malah bagus untuk janin dalam kandungan. Ibu ibu dah shopping baju bayi, botol, tilam, susu.TETAPI BAGAIMANA DENGAN KEPERLUAN NUTRISI UNTUK PEMBENTUKAN JANIN YANG SIHAT? Pasti para ibu inginkan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan bukan. Disini saya ingin jelaskan SET KEHAMILAN SHAKLEE dan KENAPA ANDA PERLU BELI SET KEHAMILAN SHAKLEE ini. Kenapa? Apa khasiatnya.

APA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

SET IBU HAMIL2w

Set kehamilan SHAKLEE ( Tahan lama set ini bergantung kepada penggunaan yang akan diceritakan sebentar lagi ) terdiri daripada

  1. Vitalea (120 Biji- Tahan sehingga 4 Bulan)
  2. Sustained released Vita C Plus (180 Biji- Tahan sehingga 6 bulan)
  3. B Complex (120 biji-Tahan sehingga 4 bulan)
  4. Ostematrix (120 Biji- Tahan sehingga 1 Bulan)
  5. Energizing Soy Protein (850gram- Tahan sehingga 3 bulan)
  6. Omegaguard (90 Biji-Tahan Sehingga 1 Bulan)

BILA WAKTU SESUAI NAK CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE (YANG PALING EFEKTIF)

Selepas Sarapan : 1 Biji Vitalea +  1 Vitamin C

Pukul 10 pagi : Satu sudu ESP + 2 Biji Ostematrix

Tengahhari: 3 Biji Omega

Malam:  Satu sudu ESP + 1 Biji B Complex + 2 Ostematrix

Kenapa perlunya ESP dua kali sehari? Kerana penting untuk develop sel baby dalam kandungan.

Kenapa Perlu combine Vitalea dgn Vitamin C? Kerana perlu untuk memastikan iron dalam vitalea dibantu oleh vitamin C untuk diserap sepenuhnya ke dalam tubuh.

Ibu hamil kebiasaannya mengalami rendah hemoglobin. Ini adalah cara penggunaan yang terbaik.

SET KEHAMILAN SHAKLEE SEBAGAI:

1) MAKANAN UNTUK IBU MENGANDUNG 

2) makanan untuk ibu mengandung yang menghidap kencing manis

3) makanan untuk ibu mengandung ketika puasa

4) makanan untuk ibu mengandung anemia

5) makanan untuk ibu mengandung yang mengidap darah tinggi

SUMBER VITAMIN DALAM SET KEHAMILAN SHAKLEE

VITALEA

Vitalea ialah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting dan lengkap dengan formula zat besi. Multivitamin lengkap dengan Zat Besi (Iron). Sesuai bagi ibu-ibu yang mengalami masalah Hemoglobin rendah

(tanda HB rendah: mudah pitam, pening, sejuk kaki dan tangan, kulit dan kuku pucat)

– 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah
kerosakan fungsi imun berpunca daripada
radikal bebas
– 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan
tulang
– 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan
rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
– 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk
vitamin A yang lebih biopotent
– 3 kali lebih selenium untuk melindungi
paru-paru, kolon dan prostat
– 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong
proses pembinaan tulang
– 6 kali lebih boron untuk menyokong
kesihatan tulang
– 10 kali lebih Biotin yang menyokong
proses pengeluaran tenaga

OSTEMATRIX

ostematrix formula shaklee lengkap dengan kalsium, magnesium, zink, boron, kuprum, Vitamin D dan lain-lain. Khasiat ostematrix bersamaan dengan 1 Gelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam. Setiap nutrien dalam ostematri hadir untuk memastikan penyerapan oleh tubuh dan mengelakkan endapan sesetengah mineral.

Sangat baik untuk mengelakkan rasa kebas, lenguh dan ‘simpul biawak’ (tegang urat).

OMEGAGUARD

omega sumber dari minyak ikan yang dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Apa maksud ultratulen farmaseutikal ni? Maksudnya melalui proses penyulingan propriotari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak omega 3 yang paling tulen. Proses ini penting bagi menyingkirkan toksin dan bahan bahan yang berbahaya seperti plumbum, arsenik, merkuri dan lain lain.

Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein, non-GMO soy (Selamat Dari risiko toksin). Sangat baik untuk pembentukan organ bayi seperti kulit, mata dan lain-lain. Baik diamalkan oleh ibu hamil untuk mengelakkan / mengurangkan kesan stretch mark.  Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

B complex

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Ibu mengandung perlukan minima 400mcg Asid Folik untuk persediaan mengandung, terutama sepanjang trimester pertama dan sepanjang mengandung. 400mcg Folic Acid ini boleh diperolehi melalui 1 biji Shaklee B-Complex + 1 biji Vita-Lea.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

Mengandungi bioflavonoids (pigmen tumbuh-tumbuan yang diekstrak dari kulit buah, banyak dijumpai dalam buah-buahan sitrus) hanya terdapat dalam vitamin semulajadi. Bersumber semulajadi – dihasilkan daripada 7.5 biji buah oren.1 tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500 mg asid askorbik semulajadi. Teknologi pelepasan masa (sustained release) – 100 mg (1.5 biji oren) dilepaskan setiap satu jam dalam plasma darah

Untuk antibodi ibu, mengurangkan masalah gusi berdarah, sumber kolagen agar kulit perut dapat menegang dengan cantik (kurangkan kesan stretch mark).

APA KELEBIHAN UTAMA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan

VITALEA

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialahVitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.
12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Vita-lea ade iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luke pendarahan besar.Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida
Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving).

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Jadi dengan pengambilan supplement shaklee ini, tiada masalah bagi ibu yang alergic kan.

OSTEMATRIX

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

Energizing Soy Protein

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin. Apa khasiat nutrien semua ni?

– Kalsium , untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya tidak bersifat asid
– Vitamin b6 dlm ESP mengurangkan morning sickness
– Iron dlm esp membantu darah dan otot mendapat oksigen
– Thiamin memberi tenaga, bagi tidur lena
– Riboflavin menstabilkan tenaga
– Protein -membentuk kompaun bdn yg penting spt beberapa hormon,enzim dan hemoglobin. Merangsang pertumbuhan dan penggantian tisu dan otot bdan.sebagai Keseimbangan kandungan air, Membentuk antibodi
dan Memelihara keseimbangan badan

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

B COMPLEX

  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Jadi anda jangan khuatir.semestinya SET KEHAMILAN SHAKLEE ADALAH YANG TERHEBAT SERTA BEBAS BAHAN KIMIA!!!!!!

PM ME NOW (WHATSAPP / TELEGRAM) +6017-3524128 FOR THE BEST PRICE! NAK DISKAUN? PM ME FIRST

FB : Zafira Alya

Advertisements

CARA TERBAIK MENURUNKAN KOLESTROL JAHAT DALAM BADAN ANDA

Masalah kolestrol tinggi dalam darah sudah banyak kedengaran. Malah kita sendiri tahu bahanya kolestrol jahat (LDL) Melebihi kolestrol baik (HDL). Jangan ingat anda kurus, tahap kolestrol jahat anda stabil. Itu salah. Orang kurus pun tidak dapat lari dari masalah kolestrol tinggi tau!!!!!!!!!!

APA FAKTOR UTAMA KOLESTROL TINGGI?

  1. Merokok
  2. Tekanan
  3. Berat Badan berlebihan
  4. Penyaki hati
  5. Makanan

Slide17

Jumlah kolestrol dalam makanan harian kita

Menurut statistik, 1 daripada 3 orang dewasa di Malaysia telah disahkan mempunyai kolestrol yang tinggi.Penyakit jantung yang disebabkan oleh kolestroltinggi telah dihidapi oleh bukan sahaja warga tua malah golongan muda. Bersukan juga tidak menjamin anda dapat mengawal kolestrol dalam badan. Kita mungkin tidak nampak kerana tidak semua individu kolestrolnya berada dibawah permukaan kulit. Makanan yang mempunyai kolestrol yang tinggi dengan mudah boleh berada dalam salur darah kita apabila kita makan. Salur darah yang dicemari oleh kolestrol jahat ini akan menyebabkan salur darah itu menjadi sempit sehingga akhirnya menghalang laluan darah untuk mengangkut oksigen ke seluruh tubuh.

APA LANGKAH-LANGKAH YANG BERKESAN?

  1. Buat ujian pemeriksaan darah sekurang kurangnya 1 atau 2 kali setahun untuk mengetahui status kesihatan
  2. Makan makanan yang dimasak kukus atau rebus
  3. Kurangkan pengambilan makanan laut
  4. Pilih daging atau ayam tanpa lemak dan kulit
  5. Tingkatkan makanan yang boleh menambahkan kolestrol HDL dalam darah
  6. Jadikan oat sebagai makanan harian
  7. Ambil supplement khusus untuk menurunkan tahap kolestrol LDL (Jahat) dan mencegah serapan kolestrol yang seterusnya

Jika anda memilih untuk mengamalkan supplement yang khusus untuk menentang kolestrol jahat, ada 3 produk khusus untuk menurunkan kolestrolLDL malah kajuan juga membuktikan pengambila 2000 mg fitosterol sehari dapat menghalang serapan kolestrol dalam darah

OMEGAGUARD

kebaikan-kebaikan-omega-guard-shaklee-indonesia

Pengambilan 3 biji kapsul omegaguard sehari membekalkan 360mg DHA & 540MG EPA yang diperlukan dalam menentang kolestrol LDL sedia ada

PHYTOCOL-ST

Slide33

Berkuasa menghalang serapan kolestrol LDL yang berterusan

Pengambilan 2 kali sehari Phytocol-ST disarankan sebelum mengambil makanan yang berminyak atau berlemak atau mempunyai kolestrol tinggi.

Bagaimana Phytocol-ST Bertindak?

Slide27 Slide29

Fitosterol mempunyai struktur yang seakan akan sama dengan molekul kolestrol.Justeru pengambilan fitosterol sebelum makan membantu penyediaan tapak penyerapan yang telah ditutup oleh molekul fitosterol ini. Kolestrol yang telah terhalang daripada menembusi laluan ke salur darah dan seterusnya akan dibuang melalui usus.

 JADI APATUNGGU LAGI ! NAK TURUNKAN KOLESTROL?GUNALAH PRODUK SHAKLEE INI! BUKAN SAHAJA BERKESAN MALAH MEMANG BERKUASA MENURUNKAN KOLESTROL JAHAT DALAM BADAN ANDA. LEBIH BAIK KITA BERUSAHA DAN MENCEGAH DARIPADA PENYAKIT YANG TIDAK DIINGINI BERLAKU

DO PM ME AT 017-3524128

MY FB ACCOUNT : https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

11 MAKANAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA

Assalammualaikum semua. hari ini saya ingin ceritakan mengenai makanan yang terbaik untuk kesihatan anda iaitu, kulit, jantung yang sihat dan sebagainya. Jom baca semua

  1. OLIVE OIL

01-olive-oil-600x450-COMP-3454451

Penggunaan minyak zaitun yang lebih tinggi (lebih daripada 8.4 gram atau 2 sudu kecil sehari) dikaitkan dengan 31% lebih tanda-tanda penuaan berbanding dengan orang yang makan kurang daripada 3.8 gram (lebih kurang 1 sudu teh). Minyak zaitun mengalahkan minyak lain yang diuji, termasuk bunga matahari dan kacang menurut PLOS ONE RESEARCHER. Mengapa? Kira-kira 75% daripada lemak dalam minyak zaitun adalah asid lemak monounsaturated (Tidak tepu), yang boleh memainkan peranan dalam mengekalkan awet muda. Polifenol antioksidan dalam minyak zaitun juga boleh menghilangkan kerosakan radikal bebas.

Antioxidant juga terdapat dalam produk shaklee iaiti CAROTOMAX. Apa yang bagusnya carotomax ni? Ia mambu membantu kesihantan bagi tisu kulit dan melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas sama seperti kebaikan yang terdapat dalam olive oil bukan? Selain itu, carotomax ini adalah sumber vitamin A YANG TERBAIK DAN MAMPU MEMBETULKAN FUNGSI ORGAN TUBIH dan membantu kesihatan RETINA MATA (dapat mengurangkan rabun).

Carotomax

  1. TOMATO

02-tomatoes-600x450-COMP-3393447

Orang yang makan 5 sudu besar pes tomato setiap hari, bersama-sama dengan hampir satu sudu minyak zaitun untuk 12 minggu, mempunyai perlindungan 33% lebih dari matahari dibandingkan dengan orang yang makan hanya minyak zaitun menurut UK Study (2008). Lycopene antioksidan (tahap yang lebih tinggi apabila di masak, tomato diproses) meningkatkan SPF semula jadi kulit.

Apa kaitan dengan SHAKLEE? ADA KE??/ SEMESTINYA ADA !!!!!!!!!!!

VITA E COMPLEX SHAKLEE dengan grape seed extract mengandungi bahan bahany yang memberi kebaikan untuk keseihatan seperti protein, lipid, karbohidrat dan polifenol. (Yang datang dalam bentuk falonoid yang dikenali sebagai ANTIOKSIDAN YANG SANGAT KUAT SERTA BERUPAYA MELINDUNGI TUBUH DARI KEROSAKAN OKSIDATIF DAN RADIKAL BEBAS. SUDAH SEMESTINYA IA BAGUS UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG CANTIK, licin tanpa cela dan awet muda. Sebagai antioksida juga meningkatkan kesuburan dan berkemampuan menghangatkan hubungan suami isteri. AUMMMMMMM! HOT HOT. Hahahha (Sory saya tak kawen lagi)kihkih

vita-e

  1. DARK CHOCOLATE

03-chocolate-600x450-COMP-3365016

Dark chocolate bercirikan anti oxidant membantu kulit hidrat dan meningkatkan peredaran. Wanita yang mengamalkan satu flavanol tinggi minuman serbuk koko setiap hari untuk 12 minggu mengalami kurang kekasaran kulit dan bersisik berbanding dengan yang tidak mengamalkannya. Pakar Kesihatan mencadangkan pengambilan dark chocolate sebanyak 1-auns, atau 150 kalori, untuk mendapatkan manfaat untuk kulit kita selain tanpa peningkatan BERAT BADAN!!! Itu sudah baik.kerana saya juga penggemar dark chocolate. alahaiii .mengidam ni

Shaklee juga mempunyai produk yang tinggi flavanol seperti Vita E Complex dan Cinch Shake COCO Mix. Yang coklat punya tu enak sangat.. aduiii.sedapnya. ok nak buat sekarang. KBYE.hahahah. Apa yang bagusnya CINCH SHAKE MIX NI tinggi SERAT dan kaya dengan protein. Selain itu, produk shaklee juga kebanyakannya banyak yang antioxidant seperti CAROTOMAX, VITA E COMPLEX. Pilih je anda nak yang mana. Dan apa masalah utama yang anda nak atasi.insyaALLAH Shaklee boleh membantu anda

 cinch-1

  1. OATMEAL

04-oatmeal-600x450-COMP-3306087

Oatmeal gandum merupakan pilihan yang lebih baik untuk sarapan pagi anda. Ini kerana ia menawarkan manfaat yang hebat untuk kulit, selain mengurangkan kolestrol dalam badan.

karbohidrat bergula yang menyegerakan badan anda untuk membuat insulin dan meningkatkan pengeluaran hormon yang dikenali sebagai androgen.

Elevated Androgen menyebabkan kelenjar minyak di kulit untuk mengeluarkan lebih banyak minyak yang terperangkap di dalam liang, seterusnya menyebabkan jerawat. Daripada menggunakan brown sugar, anda boleh menambah kemanisan semula jadi untuk oatmeal anda dengan buah dicincang.

Sudah semestinya ada perkaitan dengan PRODUK SHAKLEE. APA DIA? PERFORMANCE DRINK SHAKLEE ADALAH MINUMAN ELOKTROLIT YANG LENGKAP DENGAN CAMPURAN UNIK KARBOHIDRAT. Ia juga mampu memberi tenaga pantas kepada otot dan sel dan menggantikan air yang hilang. Selain itu, ia dapat melembapkan kulit kita dan memelihara paras gula dalam darah. Apa persamaan dengan oatmeal ni ia mampu mengimbangi metabolisma badan supaya kekal bertenaga sepanjang hari.

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

  1. KACANG SOYA

Satu kajian kecil diadakan menggunakan wanita pertengahan umur di Jepun sebagai “tikus makmal” lebih kurang gi tu la heheee mendapati bahawa mereka yang setiap hari menggunakan 40 mg aglycone (satu isoflavon yang terdapat dalam soya), mempunyai garis-garis halus yang lebih sedikit dan keanjalan kulit bertambah baik dalam tempoh 12 minggu berbanding dengan plasebo atau orang yang tidak mengamalkannya. Isoflavon boleh membantu menghentikan kolagen daripada menghilang pergi seperti angin sepi.hoho, yang membawa kepada kendur dan garisan kedut kedut pada wajah anda.huhu. Anda akan mendapati kira-kira 40 mg isoflavon dalam 3 ounces tempe, 1 ounces kacang soya panggang kering, atau 6 ounces tauhu.

So apa lagi yang hampa nak tunggu, takut takut. nampak dak produk SHAKLEE menggunakan kacang soya untuk kebaikan kulit kita.Contohnya, Seperti yang ada dalam ESP, CINCH SHAKE SHAKLEE dan bermacam lagilah. Antara kelebihan ESP SHAKLEE adalah memudarkan dan menghilangkan parut, sebagai diet yang mengenyangkan, kulit yang cantik, halus dan gebu, kesihatan jantung dan prostat, memberi tenaga, membantu masalah kesuburan dan MILKBOOSTER YANG HEBAT!!!

Sudah lama sangat syarikat shaklee menapak dalam bisnes ni. Kalaw tak bagus dah lama bankrup. Buat pa nak kedekut untuk kulit kita sendiri. Lebih baik mencegah daripada mengubat bukan? Its better awal awal ni hangpa pulunnnnnnnnnnnn makan produk shaklee ni. nanti bila terserempak dengan kawan lama konpemmm orang tanya, eh u ke ni? kenapa lain ni? wah berserinya muka,awet muda.sapa tak nak woiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

header

  1. TELUR

eggs-COMP-3276712

Telur menawarkan sehingga dos besar protein tanpa lemak yang banyak, dan kurang lemak adalah satu perkara yang baik untuk kulit anda. Diet lemak tinggi yang dikaitkan dengan penuaan kulit. Menurut kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition, peningkatan 17 gram dalam pengambilan lemak meningkat kemungkinan anda mendapat kedutan sebanyak 28%. Seram bukan !!!!

Nak cakap pasal protein ni, hampir kesemua produk shaklee kaya dengan protein. Sebut je nak yang mana . Takde hal. Shaklee mampu mebuatkan anda tidur nyenyak hari-hari tanpa memikirkan masalah kulit, berat badan, susu xcukup? Suami x sayang? Masalah tenaga lelaki. Semua lengkap ada pada shaklee.

  1. LOBAK MERAH

23-carrots-600x450-COMP-3423885

Who need blusher kalaw kita bole dapatkan kulit bersinar semulajadi? Makan lobak merah boleh memberikan cahaya semula jadi pada kulit anda. UK Study (2011) mendapati bahawa orang yang makan jumlah lebih tinggi karotenoid yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, seperti lobak merah, mempunyai yellow tone pada kulit mereka, memberikan mereka kulit yang lebih sihat, bersinar dan cerah berseri !!!!!

Kandungan tinggi karotenoid juga terdapat dalam CAROTOMAX SHAKLEE. TAK PERCAYA?? JOM SAYA JELASKAN KENAPA. Carotomax mempunyai BETA CAROTENE, LUTEIN & ZEAXANTHIN, LYCOPENE, ALPHA CAROTENE DAN ASTAXANTHIN iaitu jenis jenis carotenoids. Semua CAROTOMAX ada bukan? Seperti yang ada dalam lobak merah, CAROTOMAX juga mampu membuatkan kulit anda berseri dan bersinar kalah lampu tiang dekat jalan tu!!!!!!! Hamek ko jah. Lain kali pandang lampu je, korang cakap, tak payah nak bersinar sangat, muka aku da cukup glowing. Jangan pulak korang tutup lampu ala2 nak jadi glow in the dark.hahahaha.Tak payah dah nak pakai semburan semburan lepas mekap tu . natural je lepas ni dengan CAROTOMAX.

6-carotenoids-super-lutein-naturally-plus

  1. KACANG KUDA

chickpeas

Penyelidik Korea mendapati bahawa apabila orang dewasa mengamalkan diet low-gycemic selama 10 minggu, mereka dapat mengurangkan keradangan jerawat yang menyakitkan dan bintik merah.

Mengapa? Diet tinggi glisemik termasuk makanan yang meningkatkan gula dalam darah, menyebabkan tahap insulin yang tinggi yang dipercayai boleh menyebabkan perubahan hormon yang sekaligus menyebabkan jerawat. Kacang, terutamanya kacang kuda, adalah rendah pada indeks glisemik kerana mereka kaya dengan protein dan serat, dua nutrien ini penting bagi proses pencernaan dan menurunkan tindak balas gula dalam darah.

  1. IKAN KEMBUNG @ MACKEREL

24-mackerel-600x450-COMP-1502435

Ikan kembung adalah salah satu sumber terbaik vitamin B12, yang mengandungi 16 mcg, atau 270% daripada apa yang tubuh anda perlukan dalam satu hari. Itu penting kerana ramai orang ketinggalan B12 apabila mereka cuba untuk kurang makan daging (atau vegetarian yang tidak makan daging langsung). Salah satu tanda-tanda kekurangan B12? Hyperpgimentation (bintik-bintik hitam) dan vitiligo (bintik putih). Pastikan anda mendapat cukup vitamin ini setiap hari dapat membantu menjaga tona kulit anda.

Nampak dak apa yang baik vitamin B12 ni seperti yang telah saya ketengahkan.HAAA!!!!!! Dalam produk shaklee juga terdapat Vitamin B-COMPLEX yang memenuhi keperluan anda. Bukan sahaja untuk meningkatkan tenaga untuk badan anda, malah menjadikan kulit anda cantik berseri. Vitamin B complex juga menganduni B1, B2,B3,B6, Biotin dan asid pantotenik dalam membantu menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Selain itu, asid folik dan B12 juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah dalam tubuh anda. Kenapa nak berlengah lagi kalaw dah tahu banyak khasiat dalam produk shaklee ni. Terlampau banyak sangat weh!!!!!!!!!!!!GIGIT JARI NI!!!!!! HUUHUHU

b_complex1

  1. KIWI

18-kiwi-600x450-COMP-3298024

Kiwi merupakan buah yang mempunyai vitamin C hampir 120% daripada keperluan harian anda untuk satu kiwi sederhana. “Vitamin C merangsang sintesis kolagen, dan  menyebabkan kulit anda tegang tanpa garis halus .Di laman web kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati bahawa diet yang tinggi dengan vitamin C dikaitkan dengan kurang kekeringan pada muka dan kedutan kurang ketara.

Umum memang mengetahu vitamin C sangat bagus untuk kulit kita. Jadi, produk shaklee juga menyediakan Sustained Release Vita C shaklee yang mengandungi 180 biji. Bukan sahaja tahan lama, jimat duit kita juga xperlu nak beli kiwi hari hari. Hhahahaha.Seperti yang semua tahu, vita c ni bagus untuk awet muda, mencerahkan kulit, selain membawa kepada tahap imun yang tinggi untuk badan kita. Vita C shaklee mampu bertahan lama dalam badan kita berbanding jenis vitamin c yang dibeli di kedai. Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan

vita-c-plus

  1. WALNUT

08-walnuts-600x450-COMP-3159867

Ia adalah satu-satunya jenis kacang yang mengandungi sejumlah besar omega-3 asid lemak, yang penting terutamanya untuk vegetarian yang tidak makan ikan. Walnut memiliki omega-3 yang dikenali sebagai alpha-linolenik asid.Kekurangan lemak ini boleh menyebabkan ekzema, yang dikaitkan dengan kulit kering, bersisik.

Jadi apa kaitannya dengan shaklee? tentulah ada kawan kawan. Omegaguard shaklee juga menawarkan omega-3 bergred farmaseutikal yang penting untuk kulit, badan, membakar kolestrol dan untuk perkembangan otak dan fungsi otak. Selain itu, ia juga membantu menyihatkan jantung dan sendi. 7 rangkaian asid lemak semulajadi dalam omegaguard seperti EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Ia juga dikenali minyak ikan terbaik didunia. Nak beli walnut hari2? Wuisshh mahal betoii . walnut tidak ditanam dalam Malaysia . Tu yang mahal. Tetapi dengan OMEGAGUARD SHAKLEE tahan selama 3 bulan (bergantung kepada pegambilan harian) dengan rm136 sahaja. Daripada beli walnut 100gram je dah alahai pokai duit. 500g je dah berapa. Kalaw buat brownies, sekali jalan je dapat letak. Huhuhu. Esok esok nak makan acano? Haaa.. apa tunggu lagi. Torray la OMEGAGUARD NI.

omega

DALAM KATA LAIN, INSYAALLAH SHAKLEE ADALAH PRODUK YANG DIYAKINI DAN MEMPUNYAI CIRI-CIRI DALAM 11 MAKANAN TERRBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA. APA NAK TUNGGU LAGI? NAK KEDEKUT UNTUK DIRI SENDIRI BUEK PO!!!! MAI LA PAKAT PM CEQ!!!!!! DI 017 3524128 @ https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

FAKTOR TINGGI KANDUNGAN ACID URIC DAN CARA MENGUBATI SECARA TRADISIONAL DAN SET SHAKLEE

Hyperuricemia atau pun tinggi tahap asid uric adalah disebabkan rendah  proses “excretion (proses pembuangan atau penyingkiran)” asid uric melalui buah pinggang atau peningkatan penghasilan asic uric. Perkara ini boleh membawa kepada sakit buah pinggang, gout, atrhitis, dan kegagalan buah pinggang

APA EXCRETION TU??

ecretionVertebrata boleh berkumpul dalam jumlah sisa dalam tisu yang besar , organ-organ, dan darah. Untuk menyimpan bahan-bahan berbahaya dari tinggal di dalam badan kita, penghapusan sisa dicapai melalui proses yang dikenali sebagai perkumuhan@excretion. Semasa proses ini, bahan buangan dilepaskan melalui air kencing, peluh, dan lain-lain.

Perkumuhan berlaku dengan bantuan empat sistem badan. Dalam sistem urinary atau proses pembuangan air kecil, buah pinggang berfungsi untuk membersihkan badan air dan toksin. Mereka juga menghapuskan elektrolit dan sebatian nitrogen. Menghapuskan sisa karbon dioksida melalui pernafasan, paru-paru akan membentuk tuil pernafasan melalui sistem perkumuhan

Kajian juga menunjukkan tinggi tahap asid urik dalam darah adalah dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular atau hypertension. Ini sangat bahaya !!!!!!!!!!
Untuk lelaki, tahap asid uric yang normal adalah 3.4-7.0 mg/dl manakala untuk perempuan adalah 2.4-6.0 mg/dl. Nilai iini akan berbeza bergantung kepada perbezaan makmal.

APA FAKTOR DIA??

Antara faktor yang menyebabkan tinggi tahap asid urik adalah pengambilah alkohol yang tinggi, tinggi purine diet, obesiti, genetik, acidosis, diabetis, thyroid yang tidak begitu aktif, dan kegagalah buah pinggang

Ada beberapa jenis kanser,ubat seperti diuretics dan agen chemotherapy yang boleh menyebabkan tinggi kandungan asid urik. tahap asid uric bole meningkatkan secara sementara apabila berpuasa, bersenam, dah melakukan diet yang salah.

Terdapat pelbagai cara seperti ubat semulajadi dan set perubatan shaklee sudah semestinya yang boleh mengurangkan kandungan acid urik. Disini saya akan terangkan perkaitan ubat semulajadi ini dengan set perubatan shaklee.

CARA SEMULAJADI UNTUK MENGURANGKAN KANDUNGAN ACID URIC DALAM BADAN KITA ADALAH;

1. Jus Lemon

Lemon jus mempunyai alkali yang boleh meneutralkan uric acid dalam sistem badan kita. apa yang penting, ia mempunyai VITAMIN C dimana boleh mengurangkan tinggi tahap uric acid dalam sistem badan kita. Hanya perlu perah sebiji lemon dalam air suam dan minum sebelum makan. Lakukan selama beberapa minggu dan yang paling penting, amalkan supplement Vitamin C Shaklee dengan hanya RM92.50 sahaja !!!!!! Boleh tahan selama 6 bulan bergantung kepada cara pemakanan kerana vitamin c shaklee membekalkan sebanyak 180 biji tablets !!!!! Bayangkan sebanyak 180 hari anda cuma berbelanja sebanyak RM 0.51 sen sahaja !!!!!!!! Jimat bukan???

Vitamin C shaklee sangat berbeza dengan vitamin C yang lain. jangan terpedaya dengan nama vitamin c, semua mesti sama.ANDA SILAP ! Badan kita tidak mampu menyimpan atau menghasilkan vitamin c. TETAPI DENGAN SUSTAINED RELEASE VITA C 500 MG menawarkan PELINDUNGAN YANG BERJAM-JAM bagi penyimpan dalam badan kita.
Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan
Vitamin C shaklee diekstrakkan daripada buah buahan yang tinggi anti-oksida seperti LEMON, BUAH OREN, LIMAU GEDANG DAN ROSE HIP.Setiap tablets membekalkan 7.5 hidangan untuk sebiji buah dengan kulit (500mg) dan membekalkan vitamin c dengan purata 1.5 biji buah dalam badan kita untuk setiap jam.
KELEBIHAN SUSTAINED RELEASED VITA-C SHAKLEE

vita-c-plus

Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
Mencerahkan kulit.
Melambatkan proses penuaan.
Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:

Meningkatkan sistem imunisasi badan.
Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
Mengatasi masalah gusi berdarah.

2. Kanji carbohidrat dan makanan tinggi serat
Makanan yang mengandungi fiber adalah dapat mengurangkan uric acid melaluipenyerapan atau penyingkiran dalam badan kita. Anda juga boleh mengambil makan yang mengandung karbohidrat keran ia adalah rendah kandungan PURINE. epal, oren, strawberi, dan buah pear adalah contoh makanan tinggi serat manakala nasi, ubi, kentang, pisang, oat dianggap sebagai karbohidrat yang boleh berkejasama dalam diet harian.
Apa kena mengena dengan shaklee??
Mestilah ada. Dengan pengambilan PERFORMANCE DRINKS SHAKLEE, yang mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dalam darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

Performance drinks juga Bebas gas atau tidak berkarbonat.
Kurang kandungan gula (less sugar).
Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
.Hanya dengan rm82.50 sebanyak 539g boleh tahan selama sebulan ! Bergantung kepada tahap pengambilan anda. Jika sehari minum satu sudu bersamaan 15gram , sebulan 450gram. sedangkan performance drink shaklee mengandungi 539g. tahan lebih sebulan uolsss.. Sehari anda hanya berbelanja sebanyak RM2.75 untuk mengurangkan asid uric dalam badan sendiri selain boleh mengelakkan terjadinya GOUT!

Slide14

3. Wheatgrass juice
Badan kita akan dapat menyimpan alkali dengan pengambilan wheatgrass.juga ia boleh membantu dalam proses detoxfisikasi kerana mengandungi chlorophyll, phytochemicals dan vitamin C.Ia juga mengandungi amino acid dan protein yang boleh digantikan dengan protein daripada haiwan. Anda hanya perlu minum dua sudu wheatgrass jus digabungkan dengan perahan lemon setiap hari atau sehingg uric acid kembali normal. ATAU ANDA JUGA BOLE MENGAMALKAN PENGAMBILAN ALFAFA SHAKLEE. KERANA APA?

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchase
KERANA
Alfalfa dikatakan boleh membantu mengurangkan penghasilan asid urik dalam badan.

Alfalfa berfungsi dengan membantu untuk meneutralkan dan mengurangkan tinggi paras asid urik dalam darah anda, ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan semulajadi. Jadi ia adalah satu pilihan yang sangat baik untuk melegakan gout.

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Terdapat 330 biji alfafa dalam saiz s alfalfa complex shaklee sebanyak rm53.75. Bayangkan jika anda hanya mengambil 2biji alfalfa sehari, anda cuma perlu membayar sebanyak rm0.33 sen sahaja!!!!!!!!!! Jimat bukan. Alfalfa juga boleh diambil sebanyak 6 biji sehari

4. CUKA EPAL

Cuka epal dikenali sebagai pembersih dan detoks semulajadi. Ia boleh menyingkirkan sisa seperti asid uric dalam badan kita, Ia mengandungi asid malic yang boleh memecahkan acid uric dan menyingkirkannya. cuka epal dikenali untukmenyimpan alkali acid yang seimbang sama seperti membekalkan anti-oksida dan anti-inflammatory@radang sebagai kelebihannya. Kelebihan cuka epal juga terdapat dalam ALFALFA SHAKLEE !!!!!!!!!!!!

5. LOW PURINE DIET

Purine secara asasnya adalah sebatian yang mengandungi nitrogen yang memecah dan membentuk acid uric yang menyebabkan peningkan tahap uric acid. Purine biasanya didapati dalam protein haiwan. Justeru, anda perlu mengelakkan protein haiwan yang tinggi kandungan purine sama seperti beer.
Oleh itu, ALFAFA SHAKLEE DAN JUGA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE JUGA ADALAH RENDAH KANDUNGAN PURINE YANG MEMBANTU MENGURANGKAN ACID URIC DALAM BADAN KITA.

5. PENGAMBILAN OMEGAGUARD (90 CAPSULES)

Kerana omegaguard membantu Meredakan Kesakitan Dan Keradangan:
Mari kita ambil contoh mereka yang menghidap sakit Gout. Kaki si pesakit akan meradang dan merah membengkak. Apabila Omega Guard diambil, maka keradangan dan kesakitan Gout akan dikurangkan.
Kandungan utama Omega Guard ni adalah minyak ikan yang mampu menyeimbangkan balik paras asid urik di dalam badan

images (5)

Set Gout Shaklee

Selain banyakkan minum air masak, anda juga digalakkan bersenam dan kekalkan berat badan ideal.kerana tisu lemak dalam badan kita mampu meningkatkan penghasilan asid uric

Jika anda beli dengan set, iaitu alfalfa+omegaguard+performance drink anda jimat sebanyak RM22.25 iaitu dengan RM250.00 TERMASUK GST DAN POSTAGE

Apa tunggu lagi. mai pakat wasap saya di 017-3524128

atau PM DI FB PERSONAL https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Set Kehamilan Shaklee

Assalammualaikum semua. kali ini entry mengenai ibu mengandung pula. Semasa hamil sudah semestinya kita akan menjaga kandungan kita dan memastikan anak dalam kandungan mendapatkan nutrien yang banyak daripada ibu bukan? Bagi para ibu yang sering mengalami morning sickness atau sakit sakit badan ketika mengandung, anda disarankan mengambil set shaklee ini. Bukan sahaja ibu akan kelihatan sihat malah, anak juga akan dilahirkan dengan sihat dan mendapat zat yang secukupnya. Kenapa saya kata begitu??

hamil

Kerana SET HAMIL SHAKLEE adalah diyakini selamat, mesra alam dan tanpa BAHAN KIMIA !!!!!!!

Apa ada dalam set hamil shaklee ini ya kawan-kawan??

  1. OSTEMATRIX
  2. ENERGIZING SOY PROTEIN
  3. OMEGAGUARD
  4. VITAMIN B COMPLEX
  5. VITAMIN C
  6. VITALEA IRON FORMULA

Apa kelebihan OSTEMATRIX buat IBU HAMIL??

 

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

kelebihan-ostematrix

Energizing Soy Protein

  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
  • Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.
  • ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
  • Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
  • Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

omega kebaikan-kebaikan-omega-guard-shaklee-indonesia

 VITAMIN B COMPLEX
  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

VITAMIN C

 

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

VITALEA IRON FORMULA 

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

 

 

 

1. TRIMESTER PERTAMA

  • Vitalea (MULTIVITAMIN LENGKAP DENGAN IRON)
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • Vitamin C
  • Ostematrix (Calcium-Magnesium)
123044fqt2v75t6c2c97t9 (1)

2. TRIMESTER KEDUA & KETIGA

  • Vitalea (MULTIVITAMIN LENGKAP DENGAN IRON) ,
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
  • Vitamin C
  • Ostematrix (Calcium-Magnesium)
  • Omega Guard (MINYAK IKAN, DHA)

set-hamil1

 

Set Kesihatan Lelaki

Assalammualaikum semua. Saya nak share mengenai set kesihatan lelaki shaklee. sebenarnya bukan perempuan je perlu jaga kesihatan, lelaki pon mesti taw !!!!!!!! Lelaki ni tida terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti

  1. mati pucuk
  2. Pembesaran prostat
  3. kelesuan
  4. kurang tenaga dan stamina

Set kesihatan lelaki ni terdiri daripada 

  1. omegaguard
  2. vita-e complex
  3. zinc complex

set-org-laki

Kebaikan Set kesihatan lelaki ini adalah

  1. memelihara kesihatan prostat
  2. meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  3. memelihara jantung sihat
  4. membantu mengekalkan tekanan darah normal
  5. mengawal tahap kolestrol yang sihat

Okay, apa kebaikan zinc complex ni?
1) Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma

2) Mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat

3) Mengurangkan potensi untuk dapat kanser prostat atau pembesaran prostat

4) Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik

5) Mencegah masalah mati pucuk

Vita E Complex

1) Menghasilkan sperma yang lebih banyak

2) Meningkatkan paras testosteron di dalam badan

3) Memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma

4) Mengelakkan cepat letih dan lesu

5) Meningkatkan daya tumpuan

6) Mengelakkan mati pucuk

OmegaGuard?Kenapa lelaki kena ambil omegaguard ni?

  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal  berteknologi terkini
  • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Jangan disangka badan kita kurus kandungan kolestrol kita tak tinggi . haa banyak kolestrol jahat yang ada dalam badan yang kita tidak sedar taw. Macam mana nak tahu kalaw kita tak cuba bukan? rasai kebaikannya sendiri dan hidup sihat sentiasa

So.jom jom grap ur own phone and w/app me at 017-3524128

https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Apa tunggu lagi? anda sendiri mampu mengubahnya

Joint Health Set (Set Kesihatan untuk Tulang sendi)

Khas untuk mereka yang aktif bersukan dan juga kepada sesiapa yang mengalami sakit sakit sendi,lutut, insyaAllah ada penawarnya.

Punca sakit sendi?

Sakit sendi berpunca daripada pelbagai jenis kecederaan atau keadaan seperti rheumatoid arthritis atau osteoarthritis. Walau apa sekalipun puncaya, ia ternyata membebankan untuk melakukan tugas seharian. nak2 kalaw busy memanjang, dok outstation, memang sakit  sendi dok mai mai mencucuk kaki ku.huhuhuh. Jadi sebelum melarat baik kita cari penawar betol x?

Slide1

Penawar dye?

Mestilah produk shaklee yg hot lagi meletop serta berunsurkan mesra alam.jangan bimbang jgn khuatir. Shaklee sentiasa selamat dan halal dimakan

Set Kesihatan Tulang 

set-joint-health-shaklee

  1. ADVANCED JOINT HEALTH TABLET
  2. OSTEMATRIX
  3. OMEGAGUARD

Apa kebaikan set ni??

Nak ceq habak ka?

mai sini ceq ceghitaaaa. Kebaikan dia yg pertama adalah

  1. Memberi sokongan nutrisi pada kolagen dan komponen penting penghubung tisu lain yg memberi kekuatan dan struktur untuk sendi
  2. Membantu mengekalkan tulang yang kuat
  3. Membantu melegakan sakit sendi dan inflamasi terhadap sendi

Apa pula kebaikan ADVANCED JOINT HEALTH TABLET?(60 TABLETS)

545f4-559656_541388949237901_129149318_nMengandungi ekstrak unik Boswelia aktif dengan paten tertunda, ekstrak jagung dan nutrien penting lain seperti zinc, copper,manganese, dan vitamin c untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan, campuran formula saintifik ini juga mengandungi ekstrak jagung yang membekalkan sumber glukosamina yg pekat yg dapat memanfaatkan kesihatan sendi seperti

i. Menyokong keselesaan sendi

ii. Membantu mengekalkan tulang rawan

iii. Memelihara tisu penyambung yg sihat

images (3)

isihat

OSTEMATRIX PULA???(120 caplets)

nutrien utk sakit sendi shaklee

Ostematrix ni padat dengan nutrien termasuk kalsium, vitamin D, magnesium dan pelbagai khasiat lain untuk membina dan mengekalkan tulang yg kuat. Ia juga dapat membentuk tulang dan gigi yg kuat. kalah gigi dracula. aummmmm.hahaha. bagusnya ostematrix ni lagi lagi bila tengah mengandung, sebab anak dalam perut akan sedut kalsium dan nutrient dlm badan kita. jadi kite dapat bekalkan kepada baby dalam kandungan di samping tetap cergas, bertenaga dan sihat selepas bersalin. dan ostematrix sesuai untuk sesiapa sahaja yg inginkan tulang yang kuat dan bertenaga

What about OMEGAGUARD? (90 Capsules)

omega

Ha yang ini saya palingg suka makan.omegaguard ni sangatla efektif dan bagus.WHY??? Sebabnya ia membekalkan spektrum luas asid lemak omega-3 gred farmaseuktikal yg asli dan tulen iaitu minyak ikan tulen berkepekatan tinggi. Omegaguard membantu untuk kesihatan keseluruhan dan DHA untuk fungsi dan perkembangan minda yg normal. satu sajian omegaguard membekalkan 990mg asid lemak omega-3. semua boleh makan, untuk pelajar, untuk ibu, untuk keluarga, mak ayah insyaAllah sesuai.Bukan sahaja untuk sendi, untuk otak, tenaga, kurangkan berat badan. wooowwwwwww!!!!!!!!!!! banyak kan kebaikan dia. insyaAllah jika kita berusaha untuk mencegah, selebihnya terpulang kepada Allah . Yang penting kita berusaha untuk sentiasa kekal sihat tampil cantik dan bertenaga

kebaikan-kebaikan-omega-guard-shaklee-indonesia

Proses penyulingan molekul berganda bagi omegaguard bertujuan untuk menyingkirkan bahan berbahaya seperti merkuri dan plumbum yg sering mencemari pelbagai spesies ikan.. nampak x seperti tagline shaklee sentiasa selamat, mesra alam dan berkesan.percayalah dengan shaklee. anda mampu mengubahnya.

wpid-img-20140826-wa0024

TESTIMONI SET KESIHATAN TULANG sakit-sendi8 set-sendi-4 testi-ajht-1 testimonial-ajht

SO?? APA TUNGGU LAGI,GRAB YOUR OWN PHONE AND DO WHATSAPP ME AT 017-3524128 @ PM DI FACEBOOK :https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

FB PAGE: https://www.facebook.com/pages/Shaklee-Beauty-Skin-Health-Care-Product/

Bila lagi kan kita nak bahagiakan mak ayah kita,selain dapat melihat mereka tersenyum,kita juga perlu untuk membahagiakan mereka selepas mereka menjaga kita selama hidup kita 🙂

JANGAN BIMBANG, NAK DISKAUN KA APA JANGAN MALU-MALU. TANYA JA. INSYAALLAH REZEKI MILIK ALLAH 🙂

Set Berpantang Shaklee TERBAIKKKKKKKKKKKK

wpid-set-berpantang-shaklee-optimum

Kelebihan Set Bersalin Shaklee yang tidak ada pada set bersalin lain yang terdapat di pasaran.

* Proses penyembuhan selepas bersalin lebih cepat
* Luka bersalin cepat sembuh
* Ibu lebih sihat dan bertenaga
* Menambahkan kuantiti susu badan
* Mencantikkan kulit
*Menurunkan berat badan
* Tidak ‘panas’ seperti jamu. Boleh diamalkan walaupun anak mempunyai masalah kuning.

Ada beberapa jenis set bersalin / berpantang

-Set asas (B COMPLEX,VITA C, VITALEA, ZINC COMPLEX

-Set asas+menyusu (ESP, ALFAFA, OSTEMATRIX)

-Set Premium untuk kurus +susu+asas (Omegaguard, Lecithin, Herblax)

-Set Optimum (ESP, VITALEA, VITAMIN C,B COMPLEX, ZINC COMPLEX, OSTEMATRIX)

set-bersalin-shaklee

TAK RUGI AMBIL SUPPLEMENT SHAKLEE !! WHY??? sebab bukan sahaja semulajadi malah selamat untuk ibu mengandung, dapat menghasilkan susu yang banyak untuk simanja di samping dapat KURUSKAN BADAN UOLLLSSS!!!!!!

Harga? do whatssapp us at +6017-3524128 or pm us at FB PAGE : Shaklee, Beauty Skin & Health Care Product

Saya bagi harga speciall untuk setiap set. lebih murah !! Lebih diskaun!!!! Nak mintak diskaun jangan segan. insyaAllah . rezeki datang dari Allah S.W.T