11 MAKANAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA

Assalammualaikum semua. hari ini saya ingin ceritakan mengenai makanan yang terbaik untuk kesihatan anda iaitu, kulit, jantung yang sihat dan sebagainya. Jom baca semua

  1. OLIVE OIL

01-olive-oil-600x450-COMP-3454451

Penggunaan minyak zaitun yang lebih tinggi (lebih daripada 8.4 gram atau 2 sudu kecil sehari) dikaitkan dengan 31% lebih tanda-tanda penuaan berbanding dengan orang yang makan kurang daripada 3.8 gram (lebih kurang 1 sudu teh). Minyak zaitun mengalahkan minyak lain yang diuji, termasuk bunga matahari dan kacang menurut PLOS ONE RESEARCHER. Mengapa? Kira-kira 75% daripada lemak dalam minyak zaitun adalah asid lemak monounsaturated (Tidak tepu), yang boleh memainkan peranan dalam mengekalkan awet muda. Polifenol antioksidan dalam minyak zaitun juga boleh menghilangkan kerosakan radikal bebas.

Antioxidant juga terdapat dalam produk shaklee iaiti CAROTOMAX. Apa yang bagusnya carotomax ni? Ia mambu membantu kesihantan bagi tisu kulit dan melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas sama seperti kebaikan yang terdapat dalam olive oil bukan? Selain itu, carotomax ini adalah sumber vitamin A YANG TERBAIK DAN MAMPU MEMBETULKAN FUNGSI ORGAN TUBIH dan membantu kesihatan RETINA MATA (dapat mengurangkan rabun).

Carotomax

  1. TOMATO

02-tomatoes-600x450-COMP-3393447

Orang yang makan 5 sudu besar pes tomato setiap hari, bersama-sama dengan hampir satu sudu minyak zaitun untuk 12 minggu, mempunyai perlindungan 33% lebih dari matahari dibandingkan dengan orang yang makan hanya minyak zaitun menurut UK Study (2008). Lycopene antioksidan (tahap yang lebih tinggi apabila di masak, tomato diproses) meningkatkan SPF semula jadi kulit.

Apa kaitan dengan SHAKLEE? ADA KE??/ SEMESTINYA ADA !!!!!!!!!!!

VITA E COMPLEX SHAKLEE dengan grape seed extract mengandungi bahan bahany yang memberi kebaikan untuk keseihatan seperti protein, lipid, karbohidrat dan polifenol. (Yang datang dalam bentuk falonoid yang dikenali sebagai ANTIOKSIDAN YANG SANGAT KUAT SERTA BERUPAYA MELINDUNGI TUBUH DARI KEROSAKAN OKSIDATIF DAN RADIKAL BEBAS. SUDAH SEMESTINYA IA BAGUS UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG CANTIK, licin tanpa cela dan awet muda. Sebagai antioksida juga meningkatkan kesuburan dan berkemampuan menghangatkan hubungan suami isteri. AUMMMMMMM! HOT HOT. Hahahha (Sory saya tak kawen lagi)kihkih

vita-e

  1. DARK CHOCOLATE

03-chocolate-600x450-COMP-3365016

Dark chocolate bercirikan anti oxidant membantu kulit hidrat dan meningkatkan peredaran. Wanita yang mengamalkan satu flavanol tinggi minuman serbuk koko setiap hari untuk 12 minggu mengalami kurang kekasaran kulit dan bersisik berbanding dengan yang tidak mengamalkannya. Pakar Kesihatan mencadangkan pengambilan dark chocolate sebanyak 1-auns, atau 150 kalori, untuk mendapatkan manfaat untuk kulit kita selain tanpa peningkatan BERAT BADAN!!! Itu sudah baik.kerana saya juga penggemar dark chocolate. alahaiii .mengidam ni

Shaklee juga mempunyai produk yang tinggi flavanol seperti Vita E Complex dan Cinch Shake COCO Mix. Yang coklat punya tu enak sangat.. aduiii.sedapnya. ok nak buat sekarang. KBYE.hahahah. Apa yang bagusnya CINCH SHAKE MIX NI tinggi SERAT dan kaya dengan protein. Selain itu, produk shaklee juga kebanyakannya banyak yang antioxidant seperti CAROTOMAX, VITA E COMPLEX. Pilih je anda nak yang mana. Dan apa masalah utama yang anda nak atasi.insyaALLAH Shaklee boleh membantu anda

 cinch-1

  1. OATMEAL

04-oatmeal-600x450-COMP-3306087

Oatmeal gandum merupakan pilihan yang lebih baik untuk sarapan pagi anda. Ini kerana ia menawarkan manfaat yang hebat untuk kulit, selain mengurangkan kolestrol dalam badan.

karbohidrat bergula yang menyegerakan badan anda untuk membuat insulin dan meningkatkan pengeluaran hormon yang dikenali sebagai androgen.

Elevated Androgen menyebabkan kelenjar minyak di kulit untuk mengeluarkan lebih banyak minyak yang terperangkap di dalam liang, seterusnya menyebabkan jerawat. Daripada menggunakan brown sugar, anda boleh menambah kemanisan semula jadi untuk oatmeal anda dengan buah dicincang.

Sudah semestinya ada perkaitan dengan PRODUK SHAKLEE. APA DIA? PERFORMANCE DRINK SHAKLEE ADALAH MINUMAN ELOKTROLIT YANG LENGKAP DENGAN CAMPURAN UNIK KARBOHIDRAT. Ia juga mampu memberi tenaga pantas kepada otot dan sel dan menggantikan air yang hilang. Selain itu, ia dapat melembapkan kulit kita dan memelihara paras gula dalam darah. Apa persamaan dengan oatmeal ni ia mampu mengimbangi metabolisma badan supaya kekal bertenaga sepanjang hari.

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

  1. KACANG SOYA

Satu kajian kecil diadakan menggunakan wanita pertengahan umur di Jepun sebagai “tikus makmal” lebih kurang gi tu la heheee mendapati bahawa mereka yang setiap hari menggunakan 40 mg aglycone (satu isoflavon yang terdapat dalam soya), mempunyai garis-garis halus yang lebih sedikit dan keanjalan kulit bertambah baik dalam tempoh 12 minggu berbanding dengan plasebo atau orang yang tidak mengamalkannya. Isoflavon boleh membantu menghentikan kolagen daripada menghilang pergi seperti angin sepi.hoho, yang membawa kepada kendur dan garisan kedut kedut pada wajah anda.huhu. Anda akan mendapati kira-kira 40 mg isoflavon dalam 3 ounces tempe, 1 ounces kacang soya panggang kering, atau 6 ounces tauhu.

So apa lagi yang hampa nak tunggu, takut takut. nampak dak produk SHAKLEE menggunakan kacang soya untuk kebaikan kulit kita.Contohnya, Seperti yang ada dalam ESP, CINCH SHAKE SHAKLEE dan bermacam lagilah. Antara kelebihan ESP SHAKLEE adalah memudarkan dan menghilangkan parut, sebagai diet yang mengenyangkan, kulit yang cantik, halus dan gebu, kesihatan jantung dan prostat, memberi tenaga, membantu masalah kesuburan dan MILKBOOSTER YANG HEBAT!!!

Sudah lama sangat syarikat shaklee menapak dalam bisnes ni. Kalaw tak bagus dah lama bankrup. Buat pa nak kedekut untuk kulit kita sendiri. Lebih baik mencegah daripada mengubat bukan? Its better awal awal ni hangpa pulunnnnnnnnnnnn makan produk shaklee ni. nanti bila terserempak dengan kawan lama konpemmm orang tanya, eh u ke ni? kenapa lain ni? wah berserinya muka,awet muda.sapa tak nak woiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

header

  1. TELUR

eggs-COMP-3276712

Telur menawarkan sehingga dos besar protein tanpa lemak yang banyak, dan kurang lemak adalah satu perkara yang baik untuk kulit anda. Diet lemak tinggi yang dikaitkan dengan penuaan kulit. Menurut kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition, peningkatan 17 gram dalam pengambilan lemak meningkat kemungkinan anda mendapat kedutan sebanyak 28%. Seram bukan !!!!

Nak cakap pasal protein ni, hampir kesemua produk shaklee kaya dengan protein. Sebut je nak yang mana . Takde hal. Shaklee mampu mebuatkan anda tidur nyenyak hari-hari tanpa memikirkan masalah kulit, berat badan, susu xcukup? Suami x sayang? Masalah tenaga lelaki. Semua lengkap ada pada shaklee.

  1. LOBAK MERAH

23-carrots-600x450-COMP-3423885

Who need blusher kalaw kita bole dapatkan kulit bersinar semulajadi? Makan lobak merah boleh memberikan cahaya semula jadi pada kulit anda. UK Study (2011) mendapati bahawa orang yang makan jumlah lebih tinggi karotenoid yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, seperti lobak merah, mempunyai yellow tone pada kulit mereka, memberikan mereka kulit yang lebih sihat, bersinar dan cerah berseri !!!!!

Kandungan tinggi karotenoid juga terdapat dalam CAROTOMAX SHAKLEE. TAK PERCAYA?? JOM SAYA JELASKAN KENAPA. Carotomax mempunyai BETA CAROTENE, LUTEIN & ZEAXANTHIN, LYCOPENE, ALPHA CAROTENE DAN ASTAXANTHIN iaitu jenis jenis carotenoids. Semua CAROTOMAX ada bukan? Seperti yang ada dalam lobak merah, CAROTOMAX juga mampu membuatkan kulit anda berseri dan bersinar kalah lampu tiang dekat jalan tu!!!!!!! Hamek ko jah. Lain kali pandang lampu je, korang cakap, tak payah nak bersinar sangat, muka aku da cukup glowing. Jangan pulak korang tutup lampu ala2 nak jadi glow in the dark.hahahaha.Tak payah dah nak pakai semburan semburan lepas mekap tu . natural je lepas ni dengan CAROTOMAX.

6-carotenoids-super-lutein-naturally-plus

  1. KACANG KUDA

chickpeas

Penyelidik Korea mendapati bahawa apabila orang dewasa mengamalkan diet low-gycemic selama 10 minggu, mereka dapat mengurangkan keradangan jerawat yang menyakitkan dan bintik merah.

Mengapa? Diet tinggi glisemik termasuk makanan yang meningkatkan gula dalam darah, menyebabkan tahap insulin yang tinggi yang dipercayai boleh menyebabkan perubahan hormon yang sekaligus menyebabkan jerawat. Kacang, terutamanya kacang kuda, adalah rendah pada indeks glisemik kerana mereka kaya dengan protein dan serat, dua nutrien ini penting bagi proses pencernaan dan menurunkan tindak balas gula dalam darah.

  1. IKAN KEMBUNG @ MACKEREL

24-mackerel-600x450-COMP-1502435

Ikan kembung adalah salah satu sumber terbaik vitamin B12, yang mengandungi 16 mcg, atau 270% daripada apa yang tubuh anda perlukan dalam satu hari. Itu penting kerana ramai orang ketinggalan B12 apabila mereka cuba untuk kurang makan daging (atau vegetarian yang tidak makan daging langsung). Salah satu tanda-tanda kekurangan B12? Hyperpgimentation (bintik-bintik hitam) dan vitiligo (bintik putih). Pastikan anda mendapat cukup vitamin ini setiap hari dapat membantu menjaga tona kulit anda.

Nampak dak apa yang baik vitamin B12 ni seperti yang telah saya ketengahkan.HAAA!!!!!! Dalam produk shaklee juga terdapat Vitamin B-COMPLEX yang memenuhi keperluan anda. Bukan sahaja untuk meningkatkan tenaga untuk badan anda, malah menjadikan kulit anda cantik berseri. Vitamin B complex juga menganduni B1, B2,B3,B6, Biotin dan asid pantotenik dalam membantu menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Selain itu, asid folik dan B12 juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah dalam tubuh anda. Kenapa nak berlengah lagi kalaw dah tahu banyak khasiat dalam produk shaklee ni. Terlampau banyak sangat weh!!!!!!!!!!!!GIGIT JARI NI!!!!!! HUUHUHU

b_complex1

  1. KIWI

18-kiwi-600x450-COMP-3298024

Kiwi merupakan buah yang mempunyai vitamin C hampir 120% daripada keperluan harian anda untuk satu kiwi sederhana. “Vitamin C merangsang sintesis kolagen, dan  menyebabkan kulit anda tegang tanpa garis halus .Di laman web kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati bahawa diet yang tinggi dengan vitamin C dikaitkan dengan kurang kekeringan pada muka dan kedutan kurang ketara.

Umum memang mengetahu vitamin C sangat bagus untuk kulit kita. Jadi, produk shaklee juga menyediakan Sustained Release Vita C shaklee yang mengandungi 180 biji. Bukan sahaja tahan lama, jimat duit kita juga xperlu nak beli kiwi hari hari. Hhahahaha.Seperti yang semua tahu, vita c ni bagus untuk awet muda, mencerahkan kulit, selain membawa kepada tahap imun yang tinggi untuk badan kita. Vita C shaklee mampu bertahan lama dalam badan kita berbanding jenis vitamin c yang dibeli di kedai. Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan

vita-c-plus

  1. WALNUT

08-walnuts-600x450-COMP-3159867

Ia adalah satu-satunya jenis kacang yang mengandungi sejumlah besar omega-3 asid lemak, yang penting terutamanya untuk vegetarian yang tidak makan ikan. Walnut memiliki omega-3 yang dikenali sebagai alpha-linolenik asid.Kekurangan lemak ini boleh menyebabkan ekzema, yang dikaitkan dengan kulit kering, bersisik.

Jadi apa kaitannya dengan shaklee? tentulah ada kawan kawan. Omegaguard shaklee juga menawarkan omega-3 bergred farmaseutikal yang penting untuk kulit, badan, membakar kolestrol dan untuk perkembangan otak dan fungsi otak. Selain itu, ia juga membantu menyihatkan jantung dan sendi. 7 rangkaian asid lemak semulajadi dalam omegaguard seperti EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Ia juga dikenali minyak ikan terbaik didunia. Nak beli walnut hari2? Wuisshh mahal betoii . walnut tidak ditanam dalam Malaysia . Tu yang mahal. Tetapi dengan OMEGAGUARD SHAKLEE tahan selama 3 bulan (bergantung kepada pegambilan harian) dengan rm136 sahaja. Daripada beli walnut 100gram je dah alahai pokai duit. 500g je dah berapa. Kalaw buat brownies, sekali jalan je dapat letak. Huhuhu. Esok esok nak makan acano? Haaa.. apa tunggu lagi. Torray la OMEGAGUARD NI.

omega

DALAM KATA LAIN, INSYAALLAH SHAKLEE ADALAH PRODUK YANG DIYAKINI DAN MEMPUNYAI CIRI-CIRI DALAM 11 MAKANAN TERRBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA. APA NAK TUNGGU LAGI? NAK KEDEKUT UNTUK DIRI SENDIRI BUEK PO!!!! MAI LA PAKAT PM CEQ!!!!!! DI 017 3524128 @ https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

FAKTOR TINGGI KANDUNGAN ACID URIC DAN CARA MENGUBATI SECARA TRADISIONAL DAN SET SHAKLEE

Hyperuricemia atau pun tinggi tahap asid uric adalah disebabkan rendah  proses “excretion (proses pembuangan atau penyingkiran)” asid uric melalui buah pinggang atau peningkatan penghasilan asic uric. Perkara ini boleh membawa kepada sakit buah pinggang, gout, atrhitis, dan kegagalan buah pinggang

APA EXCRETION TU??

ecretionVertebrata boleh berkumpul dalam jumlah sisa dalam tisu yang besar , organ-organ, dan darah. Untuk menyimpan bahan-bahan berbahaya dari tinggal di dalam badan kita, penghapusan sisa dicapai melalui proses yang dikenali sebagai perkumuhan@excretion. Semasa proses ini, bahan buangan dilepaskan melalui air kencing, peluh, dan lain-lain.

Perkumuhan berlaku dengan bantuan empat sistem badan. Dalam sistem urinary atau proses pembuangan air kecil, buah pinggang berfungsi untuk membersihkan badan air dan toksin. Mereka juga menghapuskan elektrolit dan sebatian nitrogen. Menghapuskan sisa karbon dioksida melalui pernafasan, paru-paru akan membentuk tuil pernafasan melalui sistem perkumuhan

Kajian juga menunjukkan tinggi tahap asid urik dalam darah adalah dikaitkan dengan penyakit kardiovaskular atau hypertension. Ini sangat bahaya !!!!!!!!!!
Untuk lelaki, tahap asid uric yang normal adalah 3.4-7.0 mg/dl manakala untuk perempuan adalah 2.4-6.0 mg/dl. Nilai iini akan berbeza bergantung kepada perbezaan makmal.

APA FAKTOR DIA??

Antara faktor yang menyebabkan tinggi tahap asid urik adalah pengambilah alkohol yang tinggi, tinggi purine diet, obesiti, genetik, acidosis, diabetis, thyroid yang tidak begitu aktif, dan kegagalah buah pinggang

Ada beberapa jenis kanser,ubat seperti diuretics dan agen chemotherapy yang boleh menyebabkan tinggi kandungan asid urik. tahap asid uric bole meningkatkan secara sementara apabila berpuasa, bersenam, dah melakukan diet yang salah.

Terdapat pelbagai cara seperti ubat semulajadi dan set perubatan shaklee sudah semestinya yang boleh mengurangkan kandungan acid urik. Disini saya akan terangkan perkaitan ubat semulajadi ini dengan set perubatan shaklee.

CARA SEMULAJADI UNTUK MENGURANGKAN KANDUNGAN ACID URIC DALAM BADAN KITA ADALAH;

1. Jus Lemon

Lemon jus mempunyai alkali yang boleh meneutralkan uric acid dalam sistem badan kita. apa yang penting, ia mempunyai VITAMIN C dimana boleh mengurangkan tinggi tahap uric acid dalam sistem badan kita. Hanya perlu perah sebiji lemon dalam air suam dan minum sebelum makan. Lakukan selama beberapa minggu dan yang paling penting, amalkan supplement Vitamin C Shaklee dengan hanya RM92.50 sahaja !!!!!! Boleh tahan selama 6 bulan bergantung kepada cara pemakanan kerana vitamin c shaklee membekalkan sebanyak 180 biji tablets !!!!! Bayangkan sebanyak 180 hari anda cuma berbelanja sebanyak RM 0.51 sen sahaja !!!!!!!! Jimat bukan???

Vitamin C shaklee sangat berbeza dengan vitamin C yang lain. jangan terpedaya dengan nama vitamin c, semua mesti sama.ANDA SILAP ! Badan kita tidak mampu menyimpan atau menghasilkan vitamin c. TETAPI DENGAN SUSTAINED RELEASE VITA C 500 MG menawarkan PELINDUNGAN YANG BERJAM-JAM bagi penyimpan dalam badan kita.
Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan
Vitamin C shaklee diekstrakkan daripada buah buahan yang tinggi anti-oksida seperti LEMON, BUAH OREN, LIMAU GEDANG DAN ROSE HIP.Setiap tablets membekalkan 7.5 hidangan untuk sebiji buah dengan kulit (500mg) dan membekalkan vitamin c dengan purata 1.5 biji buah dalam badan kita untuk setiap jam.
KELEBIHAN SUSTAINED RELEASED VITA-C SHAKLEE

vita-c-plus

Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
Mencerahkan kulit.
Melambatkan proses penuaan.
Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
Selain dari sudut kecantikan. vitamin C Shaklee juga bagus untuk:

Meningkatkan sistem imunisasi badan.
Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
Mengatasi masalah gusi berdarah.

2. Kanji carbohidrat dan makanan tinggi serat
Makanan yang mengandungi fiber adalah dapat mengurangkan uric acid melaluipenyerapan atau penyingkiran dalam badan kita. Anda juga boleh mengambil makan yang mengandung karbohidrat keran ia adalah rendah kandungan PURINE. epal, oren, strawberi, dan buah pear adalah contoh makanan tinggi serat manakala nasi, ubi, kentang, pisang, oat dianggap sebagai karbohidrat yang boleh berkejasama dalam diet harian.
Apa kena mengena dengan shaklee??
Mestilah ada. Dengan pengambilan PERFORMANCE DRINKS SHAKLEE, yang mempunyai kepekatan karbohidrat yang sama dalam darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan impaknya- tubuh anda LEBIH CERGAS dan KURANG PENAT!

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

Performance drinks juga Bebas gas atau tidak berkarbonat.
Kurang kandungan gula (less sugar).
Performance Drink mempunyai kadar natrium yang rendah dan mempercepat kadar penyerapan cecair (elektrolit) dalam tubuh sekaligus anda akan mengatasi masalah dahaga – KURANG HAUS!
.Hanya dengan rm82.50 sebanyak 539g boleh tahan selama sebulan ! Bergantung kepada tahap pengambilan anda. Jika sehari minum satu sudu bersamaan 15gram , sebulan 450gram. sedangkan performance drink shaklee mengandungi 539g. tahan lebih sebulan uolsss.. Sehari anda hanya berbelanja sebanyak RM2.75 untuk mengurangkan asid uric dalam badan sendiri selain boleh mengelakkan terjadinya GOUT!

Slide14

3. Wheatgrass juice
Badan kita akan dapat menyimpan alkali dengan pengambilan wheatgrass.juga ia boleh membantu dalam proses detoxfisikasi kerana mengandungi chlorophyll, phytochemicals dan vitamin C.Ia juga mengandungi amino acid dan protein yang boleh digantikan dengan protein daripada haiwan. Anda hanya perlu minum dua sudu wheatgrass jus digabungkan dengan perahan lemon setiap hari atau sehingg uric acid kembali normal. ATAU ANDA JUGA BOLE MENGAMALKAN PENGAMBILAN ALFAFA SHAKLEE. KERANA APA?

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchase
KERANA
Alfalfa dikatakan boleh membantu mengurangkan penghasilan asid urik dalam badan.

Alfalfa berfungsi dengan membantu untuk meneutralkan dan mengurangkan tinggi paras asid urik dalam darah anda, ia juga mempunyai ciri-ciri anti-radang dan antioksidan semulajadi. Jadi ia adalah satu pilihan yang sangat baik untuk melegakan gout.

Sumber Zat Makanan Semulajadi & Klorofil

Alfalfa merupakan pusat pengumpulan segala nutrien. Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam enam meter ke bawah mampu menyerap pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementeara daunnya mengumpul klorofil yang banyak melalui proses fotosintesis semulajadi. Alfalfa mengandungi vitamin A, C dan E serta kalsium, potasium, fosforus dan zat besi

Alfalfa Complex merupakan satu Formulasi Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950s.
Pil juga boleh dihancurkan dan dicampur ke dalam air sebagai minuman herba semulajadi.

Terdapat 330 biji alfafa dalam saiz s alfalfa complex shaklee sebanyak rm53.75. Bayangkan jika anda hanya mengambil 2biji alfalfa sehari, anda cuma perlu membayar sebanyak rm0.33 sen sahaja!!!!!!!!!! Jimat bukan. Alfalfa juga boleh diambil sebanyak 6 biji sehari

4. CUKA EPAL

Cuka epal dikenali sebagai pembersih dan detoks semulajadi. Ia boleh menyingkirkan sisa seperti asid uric dalam badan kita, Ia mengandungi asid malic yang boleh memecahkan acid uric dan menyingkirkannya. cuka epal dikenali untukmenyimpan alkali acid yang seimbang sama seperti membekalkan anti-oksida dan anti-inflammatory@radang sebagai kelebihannya. Kelebihan cuka epal juga terdapat dalam ALFALFA SHAKLEE !!!!!!!!!!!!

5. LOW PURINE DIET

Purine secara asasnya adalah sebatian yang mengandungi nitrogen yang memecah dan membentuk acid uric yang menyebabkan peningkan tahap uric acid. Purine biasanya didapati dalam protein haiwan. Justeru, anda perlu mengelakkan protein haiwan yang tinggi kandungan purine sama seperti beer.
Oleh itu, ALFAFA SHAKLEE DAN JUGA PERFORMANCE DRINK SHAKLEE JUGA ADALAH RENDAH KANDUNGAN PURINE YANG MEMBANTU MENGURANGKAN ACID URIC DALAM BADAN KITA.

5. PENGAMBILAN OMEGAGUARD (90 CAPSULES)

Kerana omegaguard membantu Meredakan Kesakitan Dan Keradangan:
Mari kita ambil contoh mereka yang menghidap sakit Gout. Kaki si pesakit akan meradang dan merah membengkak. Apabila Omega Guard diambil, maka keradangan dan kesakitan Gout akan dikurangkan.
Kandungan utama Omega Guard ni adalah minyak ikan yang mampu menyeimbangkan balik paras asid urik di dalam badan

images (5)

Set Gout Shaklee

Selain banyakkan minum air masak, anda juga digalakkan bersenam dan kekalkan berat badan ideal.kerana tisu lemak dalam badan kita mampu meningkatkan penghasilan asid uric

Jika anda beli dengan set, iaitu alfalfa+omegaguard+performance drink anda jimat sebanyak RM22.25 iaitu dengan RM250.00 TERMASUK GST DAN POSTAGE

Apa tunggu lagi. mai pakat wasap saya di 017-3524128

atau PM DI FB PERSONAL https://www.facebook.com/zafiraalyarosli