3 CARA TERBAIK UNTUK KURUS! TANPA PERLU DIET! (CARA SAYA)

Assalammualaikum semua. Hari ini saya nak update mengenai cara mendapatkan bentuk badan yang ideal. Semestinya anda semua inginkan tubuh badan yang cantik tidak kira lelaki mahupun perempuan. saya sendiri mengalami masalah ini. Sebelum masuk UiTM memang kurus . Tapi lepas masuk uitm badan nak mendadak terutama di bahagian perut dan kaki.benci!!!!!!! huhuhuhu. sedih sangat. Tuntutan kursus Town and Regional Planning yang dipelajari dan perlu komitment 100%, stay up dekat studio sampai pagi. Bila kita stay tengah malam mesti perut rasa lapar bukan?? Itu lah yang saya alami. makan makanan berat malam-malam. tu yang membuatkan badan naik mendadak sehingga saudara mara tegur kenapa chubby ni. Sodih!!!!!!!!!!!!!!Benci!!!!!!!!!!!

obesity_4

Tetapi alhamdulillah sejak saya amalkan hanya dengan ambil supplement set budget shaklee Alfalfa dan lechitin, Badan saya sudah mula susut. Selain itu, saya tidak hanya makan supplement sahaja, saya melakukan senaman hanya 20-30 minit 1 hari. Jangan langsung mengharapkan supplement sahaja untuk kurus. itu tidak bagus.kerana anda sendiri tahu pembakaran lemak dalam badan kita la yang membantu menurunkan berat badan sendiri. Apabila kita melakukan senanam, kita akan rasa badan seperti terbakar.itu sudah bagus. bermaksud lemak anda sedang terbakar. Dengan penambahan supplement shaklee, mampu membuatkan lemak dalam badan terbakar dengan cepat dan berfungsi sebagai detoks dalam badan kita. Jangan sekali-sekali jarang minum air. saya menggunakan aplikasi water reminder mengikut berat badan saya. Setiap berat badan memerlukan jumlah kuantiti air yang berbeza. Apabila badan kita cukup air, bukan sahaja mampu menurunkan berat badan selain dapat membuang toksin dalam badan melalui proses pembuangan air kecil . Anda perlu ingat, kalaw nak kurus kena mempunyai WILLPOWER yang TINGGI !!

Sebab kalaw takde willpower tu, memang sampai bila kita takkan kurus kalaw nak harapkan lemak badan terbakar sendiri. Ye dak?

MESTI KUAT. Saya dulu pun malas gile, lepastu lately ni dah menyampah dengan lemak dekat perut ni.serius menyampah. nak duduk pun payah. Kadang-kadang rindu badan yang dulu. huhuhu.bukan kadang-kadang tapi selalu. saya memang da lama amalkan lecithin. dan berbotol-botol. dan saya juga melakukan senaman. apa-apa supplement yang kata tak perlu bersenam itu TIPU! Wajib bersenam selain untuk kesihatan kita, ia juga mampu mebuatkan kita mendapatkan tubuh yang diidamkan. SAYA BERANI JAMIN MEMANG berat badan anda akan susut selepas melakukan apa yang sarankan ini. yang penting cek berat badan hari pertama lakukan langkah-langkah yang saya sarankan. dan cek berat badan selepas setengah bulan, dan semasa cukup 3 bulan.sangat berbeza,.anda sendiri akan rasai perubahannya.

Saya juga tidak mengamalkan diet. saya makan nasi hari-hari. ingat senang ke nak tinggalkan nasi.huhu. terutamanya student macam saya. bila cuti, mak masak takkan nak tengok je, Yang penting jangan makan selepas pukol 7malam. DON’T INHALE ANYTHING EXCEPT WATER. Paling tidak kalaw lapar makan la biskut. Tapi biasanya kalaw anda makan banyak semasa sarapan, automatik malam tak lapar.. memang kenyang.

Nak cantik kan,kurus, ? nak suami sayang? Jangan teragak-agak untuk order set shaklee kurus ni dengan saya.Hanya dengan rm100 termasuk postage untuk set budget shaklee ini, anda mampu untuk kurus!!!!!! Alfafa mempunyai 330 biji, tahan sehingga 165 hari!!!!Lecithin pula ada 180 biji, tahan selama 3bulan. Jimat kan? Buat pa nak berlengah lagi . rasailah kehebatannya. Kalaw nak beli satu-satu, alfalfa (rm53.75) begitu juga lecithin (rm53.75). Kalaw nak yang murah sahaja tetapi tinggi kandungan bahan kimia buat apa?kan? kurus xdapat, bila berhenti makan badan naik.betol x.selain merosakkan buah pinggang kita.

Ok sekarang saya nak cerita mengenai kelebihan lecithin dan alfafa pula.

Apa kelebihan Lecithin ni untuk tubuh badan kita?

lecitin

  1. bertindak sebagai pelarut utk kolesterol, triglycerides dan lemak-lemak yang lain.
  2. mencegah penyakit-penyakit seperti high blood pressure, stroke, heart disease, arteri yg mengeras.
  3. bertindak mengemulsikan lemak (memecahkan lemak).
  4. memainkan peranan utama dalam penyerapan zat-zat penting dari saluran darah ke dalam sel-sel badan.
  5. membantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.
  6. membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya
  7. memberi perlindungan dari serangan virus,germs,bakteria.
  8. melindungi sel dari teroksida.
  9. juga dikenali sebagai makanan otak dan saraf.
  10. mampu mengurangkan atau mencegah senility (nyanyuk) atau Alzheimer’s disease.
  11. sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur.
  12. bertindak sebagai pelincir bagi sendi2 (joint) dan membantu dalam penjagaan tisu buah pinggang &  sistem penghadaman
  13. zat utk kecantikan,  ianya perlu dalam menghasilkan rambut yg sihat, cantik berkilat, kulit yang lembut gebu dan juga dalam mencegah eczema.

lecithinApa pula fungsi alfafa ini?

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchase

  1. Melegakan sakit sendi dan sakit belakang
  2. Menghilangkan kelesuan dan tekanan
  3. mengurangkan simptom PMS (untuk wanita)
  4. Merawat arthritis
  5. Membantu mengatasi masalah allergi dan eczema (jika bayi mengalami eczema ibu boleh mengamalkan alfalfa dan khasiatnya akan disalurkan melalui susu ibu)
  6. Membantu mengatasi masalah asthma
  7. Mencuci usus untuk tujuan membuang toksin (detox)
  8. Mencuci buang pinggang dan merawat kencing kotor
  9. Meneutralkan asid dalam badan
  10. Merawat masalah keputihan (untuk wanita)
  11. Membesar dan menegangkan payu dara (untuk wanita)
  12. Sebagai kacip Fatimah bertindak sebagai ‘perapat’ mengembalikan hubungan hangat suami isteri (untuk wanita)
  13. Memulihkan urat selepas bersalin (untuk wanita)
  14. Melancarkan sistem penghadaman dan pencernaan
  15. Meningkatkan stamina para suami
  16. Sebagai Pelawas dan mengatasi masalah sembelit
  17. Membuang angin dalam badan
  18. Terkenal sebagai ‘MILKBOOSTER’
  19. diperlukan dalam penghasilan pelbagai hormon seperti epinephrine.

Dan YANG PENTING JANGAN MUDAH PUTUS ASA. SELALU LAH LAKUKAN APA YANG SAYA SARANKAN INI. KERANA BUKAN UNTUK ORANG LAIN TAPI UNTUK ANDA SENDIRI JUGA.

The next entry, saya akan ceritakan senaman yang saya buat di rumah dan saya lakukan hanya mengambil masa 20-30 minit sahaja dan saya juga akan ceritakan mengenai WAYS TO PERFECT FAT LOSS untuk mebakar dan menurunkan kalori dalam badan kita. tunggu yang itu ye anda semua.

PM ME FOR ORDER AT https://www.facebook.com/zafiraalyarosli or

w/apps at 017-3524128

PROMOSI!!!!!!!!!!!!!!! JEMPUT TENGOK HARGA DAN KENAPA ANDA PERLU BELI DENGAN SAYA

KENAPA?? PORQUE?? ANDA KENA BELI SET SHAKLEE DENGAN SAYA??? Selain

MURAH dan BERPATUTAN

Dan saya merupakan pengedar sah SHAKLEE with ID 1209185

Diyakini selamat, berkesan dan mesra alam

DAN SAYA JUGA AKAN BERI PELUANG KEPADA STUDENTS untuk mendapatkan STUDENT RATE DARI SAYA DENGAN HANYA MEMBERIKAN STUDENT ID KEPADA SAYA .

Kerana saya paham, sebagai student, mesti kita juga teringin nak makan supplement shaklee yang bagus dan berpatutan ini. disebabkan itu saya syorkan kepada pelajar yang nak beli dengan saya, bole whatsapp saya. jangan risau saya akan bantu anda dengan memberikan harga diskaun yang berpatutan

Olrite, apa dia promosi MERDEKA SALES INI?? Macam-macam ada awak semua!!!!!!!!!!! Belum cuba belum tahu kan? nak cantik? nak putih? nak kurus? nak sihat? bertenaga? ubati kencing manis? ghout? darah tinggi? semua boleh awak!!!!!!!

Jemput tengok guys.

SET HAMIL

SET HAMIL TRIMESTER 1

SET HAMILT23

SET HAMIL TRIMESTER 2 & 3

SET KURUS

SET KURUS ALA-ALA CHE TA

SET WANITA

SET KESIHATAN WANITA

SET SENDI

SET KESIHATAN TULANG SENDI

SET PANTANG

SET IBU BERPANTANG

SET MENYUSU

SET IBU MENYUSU

SET LELAKUA

SET KESIHATAN LELAKI

set kulit cantik

SET KULIT CANTIK

KENAPA PERLU KEDEKUT UNTUK KELUARKAN DUIT UNTUK KESIHATAN DIRI DAN KELUARGA BUKAN? JANGAN BERLENGAH LAGI !!!!!!!

PM ME NOWS !!!!!!! AT https://www.facebook.com/zafiraalyarosli OR WHATSAPP ME AT 017-3524128

JANGAN BIMBANG !!! SAYA ADALAH TRUSTED SELLER. !!!!!