11 MAKANAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA

Assalammualaikum semua. hari ini saya ingin ceritakan mengenai makanan yang terbaik untuk kesihatan anda iaitu, kulit, jantung yang sihat dan sebagainya. Jom baca semua

  1. OLIVE OIL

01-olive-oil-600x450-COMP-3454451

Penggunaan minyak zaitun yang lebih tinggi (lebih daripada 8.4 gram atau 2 sudu kecil sehari) dikaitkan dengan 31% lebih tanda-tanda penuaan berbanding dengan orang yang makan kurang daripada 3.8 gram (lebih kurang 1 sudu teh). Minyak zaitun mengalahkan minyak lain yang diuji, termasuk bunga matahari dan kacang menurut PLOS ONE RESEARCHER. Mengapa? Kira-kira 75% daripada lemak dalam minyak zaitun adalah asid lemak monounsaturated (Tidak tepu), yang boleh memainkan peranan dalam mengekalkan awet muda. Polifenol antioksidan dalam minyak zaitun juga boleh menghilangkan kerosakan radikal bebas.

Antioxidant juga terdapat dalam produk shaklee iaiti CAROTOMAX. Apa yang bagusnya carotomax ni? Ia mambu membantu kesihantan bagi tisu kulit dan melindungi sel daripada kesan pemusnahan oleh radikal bebas sama seperti kebaikan yang terdapat dalam olive oil bukan? Selain itu, carotomax ini adalah sumber vitamin A YANG TERBAIK DAN MAMPU MEMBETULKAN FUNGSI ORGAN TUBIH dan membantu kesihatan RETINA MATA (dapat mengurangkan rabun).

Carotomax

  1. TOMATO

02-tomatoes-600x450-COMP-3393447

Orang yang makan 5 sudu besar pes tomato setiap hari, bersama-sama dengan hampir satu sudu minyak zaitun untuk 12 minggu, mempunyai perlindungan 33% lebih dari matahari dibandingkan dengan orang yang makan hanya minyak zaitun menurut UK Study (2008). Lycopene antioksidan (tahap yang lebih tinggi apabila di masak, tomato diproses) meningkatkan SPF semula jadi kulit.

Apa kaitan dengan SHAKLEE? ADA KE??/ SEMESTINYA ADA !!!!!!!!!!!

VITA E COMPLEX SHAKLEE dengan grape seed extract mengandungi bahan bahany yang memberi kebaikan untuk keseihatan seperti protein, lipid, karbohidrat dan polifenol. (Yang datang dalam bentuk falonoid yang dikenali sebagai ANTIOKSIDAN YANG SANGAT KUAT SERTA BERUPAYA MELINDUNGI TUBUH DARI KEROSAKAN OKSIDATIF DAN RADIKAL BEBAS. SUDAH SEMESTINYA IA BAGUS UNTUK MENDAPATKAN KULIT YANG CANTIK, licin tanpa cela dan awet muda. Sebagai antioksida juga meningkatkan kesuburan dan berkemampuan menghangatkan hubungan suami isteri. AUMMMMMMM! HOT HOT. Hahahha (Sory saya tak kawen lagi)kihkih

vita-e

  1. DARK CHOCOLATE

03-chocolate-600x450-COMP-3365016

Dark chocolate bercirikan anti oxidant membantu kulit hidrat dan meningkatkan peredaran. Wanita yang mengamalkan satu flavanol tinggi minuman serbuk koko setiap hari untuk 12 minggu mengalami kurang kekasaran kulit dan bersisik berbanding dengan yang tidak mengamalkannya. Pakar Kesihatan mencadangkan pengambilan dark chocolate sebanyak 1-auns, atau 150 kalori, untuk mendapatkan manfaat untuk kulit kita selain tanpa peningkatan BERAT BADAN!!! Itu sudah baik.kerana saya juga penggemar dark chocolate. alahaiii .mengidam ni

Shaklee juga mempunyai produk yang tinggi flavanol seperti Vita E Complex dan Cinch Shake COCO Mix. Yang coklat punya tu enak sangat.. aduiii.sedapnya. ok nak buat sekarang. KBYE.hahahah. Apa yang bagusnya CINCH SHAKE MIX NI tinggi SERAT dan kaya dengan protein. Selain itu, produk shaklee juga kebanyakannya banyak yang antioxidant seperti CAROTOMAX, VITA E COMPLEX. Pilih je anda nak yang mana. Dan apa masalah utama yang anda nak atasi.insyaALLAH Shaklee boleh membantu anda

 cinch-1

  1. OATMEAL

04-oatmeal-600x450-COMP-3306087

Oatmeal gandum merupakan pilihan yang lebih baik untuk sarapan pagi anda. Ini kerana ia menawarkan manfaat yang hebat untuk kulit, selain mengurangkan kolestrol dalam badan.

karbohidrat bergula yang menyegerakan badan anda untuk membuat insulin dan meningkatkan pengeluaran hormon yang dikenali sebagai androgen.

Elevated Androgen menyebabkan kelenjar minyak di kulit untuk mengeluarkan lebih banyak minyak yang terperangkap di dalam liang, seterusnya menyebabkan jerawat. Daripada menggunakan brown sugar, anda boleh menambah kemanisan semula jadi untuk oatmeal anda dengan buah dicincang.

Sudah semestinya ada perkaitan dengan PRODUK SHAKLEE. APA DIA? PERFORMANCE DRINK SHAKLEE ADALAH MINUMAN ELOKTROLIT YANG LENGKAP DENGAN CAMPURAN UNIK KARBOHIDRAT. Ia juga mampu memberi tenaga pantas kepada otot dan sel dan menggantikan air yang hilang. Selain itu, ia dapat melembapkan kulit kita dan memelihara paras gula dalam darah. Apa persamaan dengan oatmeal ni ia mampu mengimbangi metabolisma badan supaya kekal bertenaga sepanjang hari.

PERFORMANCE-DRINK-SHAKLEE

  1. KACANG SOYA

Satu kajian kecil diadakan menggunakan wanita pertengahan umur di Jepun sebagai “tikus makmal” lebih kurang gi tu la heheee mendapati bahawa mereka yang setiap hari menggunakan 40 mg aglycone (satu isoflavon yang terdapat dalam soya), mempunyai garis-garis halus yang lebih sedikit dan keanjalan kulit bertambah baik dalam tempoh 12 minggu berbanding dengan plasebo atau orang yang tidak mengamalkannya. Isoflavon boleh membantu menghentikan kolagen daripada menghilang pergi seperti angin sepi.hoho, yang membawa kepada kendur dan garisan kedut kedut pada wajah anda.huhu. Anda akan mendapati kira-kira 40 mg isoflavon dalam 3 ounces tempe, 1 ounces kacang soya panggang kering, atau 6 ounces tauhu.

So apa lagi yang hampa nak tunggu, takut takut. nampak dak produk SHAKLEE menggunakan kacang soya untuk kebaikan kulit kita.Contohnya, Seperti yang ada dalam ESP, CINCH SHAKE SHAKLEE dan bermacam lagilah. Antara kelebihan ESP SHAKLEE adalah memudarkan dan menghilangkan parut, sebagai diet yang mengenyangkan, kulit yang cantik, halus dan gebu, kesihatan jantung dan prostat, memberi tenaga, membantu masalah kesuburan dan MILKBOOSTER YANG HEBAT!!!

Sudah lama sangat syarikat shaklee menapak dalam bisnes ni. Kalaw tak bagus dah lama bankrup. Buat pa nak kedekut untuk kulit kita sendiri. Lebih baik mencegah daripada mengubat bukan? Its better awal awal ni hangpa pulunnnnnnnnnnnn makan produk shaklee ni. nanti bila terserempak dengan kawan lama konpemmm orang tanya, eh u ke ni? kenapa lain ni? wah berserinya muka,awet muda.sapa tak nak woiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

header

  1. TELUR

eggs-COMP-3276712

Telur menawarkan sehingga dos besar protein tanpa lemak yang banyak, dan kurang lemak adalah satu perkara yang baik untuk kulit anda. Diet lemak tinggi yang dikaitkan dengan penuaan kulit. Menurut kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition, peningkatan 17 gram dalam pengambilan lemak meningkat kemungkinan anda mendapat kedutan sebanyak 28%. Seram bukan !!!!

Nak cakap pasal protein ni, hampir kesemua produk shaklee kaya dengan protein. Sebut je nak yang mana . Takde hal. Shaklee mampu mebuatkan anda tidur nyenyak hari-hari tanpa memikirkan masalah kulit, berat badan, susu xcukup? Suami x sayang? Masalah tenaga lelaki. Semua lengkap ada pada shaklee.

  1. LOBAK MERAH

23-carrots-600x450-COMP-3423885

Who need blusher kalaw kita bole dapatkan kulit bersinar semulajadi? Makan lobak merah boleh memberikan cahaya semula jadi pada kulit anda. UK Study (2011) mendapati bahawa orang yang makan jumlah lebih tinggi karotenoid yang mengandungi buah-buahan dan sayur-sayuran, seperti lobak merah, mempunyai yellow tone pada kulit mereka, memberikan mereka kulit yang lebih sihat, bersinar dan cerah berseri !!!!!

Kandungan tinggi karotenoid juga terdapat dalam CAROTOMAX SHAKLEE. TAK PERCAYA?? JOM SAYA JELASKAN KENAPA. Carotomax mempunyai BETA CAROTENE, LUTEIN & ZEAXANTHIN, LYCOPENE, ALPHA CAROTENE DAN ASTAXANTHIN iaitu jenis jenis carotenoids. Semua CAROTOMAX ada bukan? Seperti yang ada dalam lobak merah, CAROTOMAX juga mampu membuatkan kulit anda berseri dan bersinar kalah lampu tiang dekat jalan tu!!!!!!! Hamek ko jah. Lain kali pandang lampu je, korang cakap, tak payah nak bersinar sangat, muka aku da cukup glowing. Jangan pulak korang tutup lampu ala2 nak jadi glow in the dark.hahahaha.Tak payah dah nak pakai semburan semburan lepas mekap tu . natural je lepas ni dengan CAROTOMAX.

6-carotenoids-super-lutein-naturally-plus

  1. KACANG KUDA

chickpeas

Penyelidik Korea mendapati bahawa apabila orang dewasa mengamalkan diet low-gycemic selama 10 minggu, mereka dapat mengurangkan keradangan jerawat yang menyakitkan dan bintik merah.

Mengapa? Diet tinggi glisemik termasuk makanan yang meningkatkan gula dalam darah, menyebabkan tahap insulin yang tinggi yang dipercayai boleh menyebabkan perubahan hormon yang sekaligus menyebabkan jerawat. Kacang, terutamanya kacang kuda, adalah rendah pada indeks glisemik kerana mereka kaya dengan protein dan serat, dua nutrien ini penting bagi proses pencernaan dan menurunkan tindak balas gula dalam darah.

  1. IKAN KEMBUNG @ MACKEREL

24-mackerel-600x450-COMP-1502435

Ikan kembung adalah salah satu sumber terbaik vitamin B12, yang mengandungi 16 mcg, atau 270% daripada apa yang tubuh anda perlukan dalam satu hari. Itu penting kerana ramai orang ketinggalan B12 apabila mereka cuba untuk kurang makan daging (atau vegetarian yang tidak makan daging langsung). Salah satu tanda-tanda kekurangan B12? Hyperpgimentation (bintik-bintik hitam) dan vitiligo (bintik putih). Pastikan anda mendapat cukup vitamin ini setiap hari dapat membantu menjaga tona kulit anda.

Nampak dak apa yang baik vitamin B12 ni seperti yang telah saya ketengahkan.HAAA!!!!!! Dalam produk shaklee juga terdapat Vitamin B-COMPLEX yang memenuhi keperluan anda. Bukan sahaja untuk meningkatkan tenaga untuk badan anda, malah menjadikan kulit anda cantik berseri. Vitamin B complex juga menganduni B1, B2,B3,B6, Biotin dan asid pantotenik dalam membantu menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Selain itu, asid folik dan B12 juga membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah dalam tubuh anda. Kenapa nak berlengah lagi kalaw dah tahu banyak khasiat dalam produk shaklee ni. Terlampau banyak sangat weh!!!!!!!!!!!!GIGIT JARI NI!!!!!! HUUHUHU

b_complex1

  1. KIWI

18-kiwi-600x450-COMP-3298024

Kiwi merupakan buah yang mempunyai vitamin C hampir 120% daripada keperluan harian anda untuk satu kiwi sederhana. “Vitamin C merangsang sintesis kolagen, dan  menyebabkan kulit anda tegang tanpa garis halus .Di laman web kajian dalam American Journal of Clinical Nutrition mendapati bahawa diet yang tinggi dengan vitamin C dikaitkan dengan kurang kekeringan pada muka dan kedutan kurang ketara.

Umum memang mengetahu vitamin C sangat bagus untuk kulit kita. Jadi, produk shaklee juga menyediakan Sustained Release Vita C shaklee yang mengandungi 180 biji. Bukan sahaja tahan lama, jimat duit kita juga xperlu nak beli kiwi hari hari. Hhahahaha.Seperti yang semua tahu, vita c ni bagus untuk awet muda, mencerahkan kulit, selain membawa kepada tahap imun yang tinggi untuk badan kita. Vita C shaklee mampu bertahan lama dalam badan kita berbanding jenis vitamin c yang dibeli di kedai. Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan

vita-c-plus

  1. WALNUT

08-walnuts-600x450-COMP-3159867

Ia adalah satu-satunya jenis kacang yang mengandungi sejumlah besar omega-3 asid lemak, yang penting terutamanya untuk vegetarian yang tidak makan ikan. Walnut memiliki omega-3 yang dikenali sebagai alpha-linolenik asid.Kekurangan lemak ini boleh menyebabkan ekzema, yang dikaitkan dengan kulit kering, bersisik.

Jadi apa kaitannya dengan shaklee? tentulah ada kawan kawan. Omegaguard shaklee juga menawarkan omega-3 bergred farmaseutikal yang penting untuk kulit, badan, membakar kolestrol dan untuk perkembangan otak dan fungsi otak. Selain itu, ia juga membantu menyihatkan jantung dan sendi. 7 rangkaian asid lemak semulajadi dalam omegaguard seperti EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. Ia juga dikenali minyak ikan terbaik didunia. Nak beli walnut hari2? Wuisshh mahal betoii . walnut tidak ditanam dalam Malaysia . Tu yang mahal. Tetapi dengan OMEGAGUARD SHAKLEE tahan selama 3 bulan (bergantung kepada pegambilan harian) dengan rm136 sahaja. Daripada beli walnut 100gram je dah alahai pokai duit. 500g je dah berapa. Kalaw buat brownies, sekali jalan je dapat letak. Huhuhu. Esok esok nak makan acano? Haaa.. apa tunggu lagi. Torray la OMEGAGUARD NI.

omega

DALAM KATA LAIN, INSYAALLAH SHAKLEE ADALAH PRODUK YANG DIYAKINI DAN MEMPUNYAI CIRI-CIRI DALAM 11 MAKANAN TERRBAIK UNTUK KESIHATAN ANDA. APA NAK TUNGGU LAGI? NAK KEDEKUT UNTUK DIRI SENDIRI BUEK PO!!!! MAI LA PAKAT PM CEQ!!!!!! DI 017 3524128 @ https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Set Kesihatan Lelaki

Assalammualaikum semua. Saya nak share mengenai set kesihatan lelaki shaklee. sebenarnya bukan perempuan je perlu jaga kesihatan, lelaki pon mesti taw !!!!!!!! Lelaki ni tida terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti

  1. mati pucuk
  2. Pembesaran prostat
  3. kelesuan
  4. kurang tenaga dan stamina

Set kesihatan lelaki ni terdiri daripada 

  1. omegaguard
  2. vita-e complex
  3. zinc complex

set-org-laki

Kebaikan Set kesihatan lelaki ini adalah

  1. memelihara kesihatan prostat
  2. meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  3. memelihara jantung sihat
  4. membantu mengekalkan tekanan darah normal
  5. mengawal tahap kolestrol yang sihat

Okay, apa kebaikan zinc complex ni?
1) Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma

2) Mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat

3) Mengurangkan potensi untuk dapat kanser prostat atau pembesaran prostat

4) Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik

5) Mencegah masalah mati pucuk

Vita E Complex

1) Menghasilkan sperma yang lebih banyak

2) Meningkatkan paras testosteron di dalam badan

3) Memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma

4) Mengelakkan cepat letih dan lesu

5) Meningkatkan daya tumpuan

6) Mengelakkan mati pucuk

OmegaGuard?Kenapa lelaki kena ambil omegaguard ni?

  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal  berteknologi terkini
  • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Jangan disangka badan kita kurus kandungan kolestrol kita tak tinggi . haa banyak kolestrol jahat yang ada dalam badan yang kita tidak sedar taw. Macam mana nak tahu kalaw kita tak cuba bukan? rasai kebaikannya sendiri dan hidup sihat sentiasa

So.jom jom grap ur own phone and w/app me at 017-3524128

https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Apa tunggu lagi? anda sendiri mampu mengubahnya