KENAPA BAGUS SANGAT NI SET BERPANTANG/MENYUSU SHAKLEE ??

Assalammualaikum semua, semestinya ibu ibu nak tahu kan apa yang bagusnya set berpantang atau menyusu dari shaklee ni? Haa jemput la baca

set ibu pantanaaaaaaaaaaag

Set Ibu Berpantang/ Menyusu terdiri daripada;

  • Vitalea 120bj – 4 bulan
  • Vitamin C 180bj – 6 bulan
  • Bcomplex 120bj – 4 bulan
  • Ostematrix 120bj – 1 bulan
  • ESP 850gm -2 bulan
  • Omega 90bj – 1 bulan
  • Alfalfa 330biji (1 bulan), 700biji (2 bulan)

APA YANG MEMBUATKAN ENERGIZING SOY PROTEIN membantu ibu berpantang dan ibu menyusu?

Yang pertama adalah;

NIACIN membantu dalam mengelakkan kemurungan ibu berpantang dan menjaga sistem penghadaman

THIAMIN pula membantu dalam menaikkan mood ibu berpantang, memberi tenaga, menjaga saraf ibu dan memberi tidur yang lena

RIBOFLAVIN mengurangkan sakit kepala, migrain, Untuk pemulihan penyembuhan luka, kecederaan dan selepas pembedahan. Selain itu RIBOFLAVIN JUGA MEMBANTU Untuk menghilangkan kebimbangan, tekanan, dan keletihan

KALSIUM membantu mengatasi masalah kekurangan susu badan kerana selepas bersalin akan kehilangan banyak darah dan paras kalsium menurun.

GENISTEIN dalam ESP Baik untuk pemulihan uterus, ovari,

wpid-img_20150908_121617.jpg


VITAMIN B6 mengurangkan masalah insomniawpid-img_20150908_121450.jpg

IRON membantu darah dan otot menerima oksigen

APA KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE?

  1. VITA LEA WITH IRON FORMULA
    * Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
    * Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg hilang.
    * Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
    * Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
    * Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
    * Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.
  2. B COMPLEX
    * Membantu menstabilkan hormon badan kita
    * Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
    * Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
    * Menukarkan makanan kpd tenaga
  3. ZINC COMPLEX
    * Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
    * Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
    * Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
    * Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
    * Mengurangkan masalah rambut gugur
    * Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

4.Alfalfa complex
* Milk booster
* Bertindak sama spt kacip fatimah
* Membantu memulihkan sembelit
* mengecutkn urat ibu bersalin

  1. Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

SECARA KESIMPULANNYA SET BERPANTANG SHAKLEE INI MEMBERI KELEBIHAN KEPADAI IBU IBU SEPERTI;

– badan ibu kembali cergas selepas bersalin
– luka-luka cepat sembuh
– bayi terhindar dari jaundis / kuning
– vitamin yang tidak panas
– sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tak suka makan jamu
– sesuai untuk ibu bersalin secara pembedahan
– kulit ibu lebih cantik lepas berpantang, kulit bayi juga gebuss
– elak sembelit, buang angin dalam badan
– tidak mengganggu penyusuan susu ibu
– susu lebih lancar, banyak… (sekiranya ibu tidak mengabaikan konsep penyusuan susu ibu)
– mengurangkan keguguran rambut
– mengembalikan berat badan ideal..turunkan berat badan
– hilangkan kebas2 urat, tangan kaki
– mengawal emosi atau lebih jelas ‘meroyan’ sewaktu berpantang

APA TUNGGU LAGI, JOM W/APPS ATAU TELEGRAM SAYA SEKARANG DI NOMBOR 017-3524128

ATAU PM DI FB: zafira alya

Advertisements

KENAPA SET HAMIL SHAKLEE ADALAH YANG TERBAIK? – SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL

Assalammualaikum.Hari ini saya nak story mengenai SET HAMIL iaitu SET BAGI IBU Yang MENGANDUNG! Sememangnya mendapat perkabaran kehamilan adalah sesuatu perkara yang indah bukan? Sangat indah dimana kita tahu waktu itu ada suatu nyawa yang sedang membesar dalam perut kita dan simbol cinta kita dengan pasangan. Jadi sudah tentu, kita akan menjaga sebaik mungkin simbol itu iaitu anugerah yang tidak ternilai.

Ibu hamil mengalami pelbagai masalah seperti rendah hemoglobin. Rendah hermoglobin terjadi apabila ibu ibu tidak cukup iron. Iron membantu mengangkut oksigen ke dalam darah.Jika hemoglobin rendah, ibu ibu akan cepat letih atau lebih  teruk bayi boleh MATI DALAM KANDUNGAN!!!!!!!!

Namun dengan SET KEHAMILAN SHAKLEE, para ibu jangan khuatir. hanya perlu consume set kehamilah SHAKLEE dan anda akan mendapat nutrien yang cukup untuk bayi dalam kandungan. Yang paling best anak yang keluar, sihat, cukup sifat, gebu dan cerah berseri.Pastinya bahagia pabila anak yang dilahirkan adalah sihat dan comel seperti para ibu semua. SET KEHAMILAN SHAKLEE ni sangat2 diperlukan oleh ibu2 hamil untuk sentiasa sihat dan cergas sepanjang kehamilan, berat tidak naik mendadak, gebukan kulit bayi, sihatkan tumbesaran bayi dan lain2 . Ibu ibu yang ambik set ni tak perlu lagi ambik obimin, asid folic atau ubat2 lain dibekalkan doktor sebab set ni memang dah lengkap.

Para ibu jangan kedekut untuk belanjakan supplement untuk diri sendiri malah bagus untuk janin dalam kandungan. Ibu ibu dah shopping baju bayi, botol, tilam, susu.TETAPI BAGAIMANA DENGAN KEPERLUAN NUTRISI UNTUK PEMBENTUKAN JANIN YANG SIHAT? Pasti para ibu inginkan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan bukan. Disini saya ingin jelaskan SET KEHAMILAN SHAKLEE dan KENAPA ANDA PERLU BELI SET KEHAMILAN SHAKLEE ini. Kenapa? Apa khasiatnya.

APA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

SET IBU HAMIL2w

Set kehamilan SHAKLEE ( Tahan lama set ini bergantung kepada penggunaan yang akan diceritakan sebentar lagi ) terdiri daripada

  1. Vitalea (120 Biji- Tahan sehingga 4 Bulan)
  2. Sustained released Vita C Plus (180 Biji- Tahan sehingga 6 bulan)
  3. B Complex (120 biji-Tahan sehingga 4 bulan)
  4. Ostematrix (120 Biji- Tahan sehingga 1 Bulan)
  5. Energizing Soy Protein (850gram- Tahan sehingga 3 bulan)
  6. Omegaguard (90 Biji-Tahan Sehingga 1 Bulan)

BILA WAKTU SESUAI NAK CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE (YANG PALING EFEKTIF)

Selepas Sarapan : 1 Biji Vitalea +  1 Vitamin C

Pukul 10 pagi : Satu sudu ESP + 2 Biji Ostematrix

Tengahhari: 3 Biji Omega

Malam:  Satu sudu ESP + 1 Biji B Complex + 2 Ostematrix

Kenapa perlunya ESP dua kali sehari? Kerana penting untuk develop sel baby dalam kandungan.

Kenapa Perlu combine Vitalea dgn Vitamin C? Kerana perlu untuk memastikan iron dalam vitalea dibantu oleh vitamin C untuk diserap sepenuhnya ke dalam tubuh.

Ibu hamil kebiasaannya mengalami rendah hemoglobin. Ini adalah cara penggunaan yang terbaik.

SET KEHAMILAN SHAKLEE SEBAGAI:

1) MAKANAN UNTUK IBU MENGANDUNG 

2) makanan untuk ibu mengandung yang menghidap kencing manis

3) makanan untuk ibu mengandung ketika puasa

4) makanan untuk ibu mengandung anemia

5) makanan untuk ibu mengandung yang mengidap darah tinggi

SUMBER VITAMIN DALAM SET KEHAMILAN SHAKLEE

VITALEA

Vitalea ialah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting dan lengkap dengan formula zat besi. Multivitamin lengkap dengan Zat Besi (Iron). Sesuai bagi ibu-ibu yang mengalami masalah Hemoglobin rendah

(tanda HB rendah: mudah pitam, pening, sejuk kaki dan tangan, kulit dan kuku pucat)

– 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah
kerosakan fungsi imun berpunca daripada
radikal bebas
– 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan
tulang
– 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan
rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
– 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk
vitamin A yang lebih biopotent
– 3 kali lebih selenium untuk melindungi
paru-paru, kolon dan prostat
– 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong
proses pembinaan tulang
– 6 kali lebih boron untuk menyokong
kesihatan tulang
– 10 kali lebih Biotin yang menyokong
proses pengeluaran tenaga

OSTEMATRIX

ostematrix formula shaklee lengkap dengan kalsium, magnesium, zink, boron, kuprum, Vitamin D dan lain-lain. Khasiat ostematrix bersamaan dengan 1 Gelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam. Setiap nutrien dalam ostematri hadir untuk memastikan penyerapan oleh tubuh dan mengelakkan endapan sesetengah mineral.

Sangat baik untuk mengelakkan rasa kebas, lenguh dan ‘simpul biawak’ (tegang urat).

OMEGAGUARD

omega sumber dari minyak ikan yang dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Apa maksud ultratulen farmaseutikal ni? Maksudnya melalui proses penyulingan propriotari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak omega 3 yang paling tulen. Proses ini penting bagi menyingkirkan toksin dan bahan bahan yang berbahaya seperti plumbum, arsenik, merkuri dan lain lain.

Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein, non-GMO soy (Selamat Dari risiko toksin). Sangat baik untuk pembentukan organ bayi seperti kulit, mata dan lain-lain. Baik diamalkan oleh ibu hamil untuk mengelakkan / mengurangkan kesan stretch mark.  Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

B complex

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Ibu mengandung perlukan minima 400mcg Asid Folik untuk persediaan mengandung, terutama sepanjang trimester pertama dan sepanjang mengandung. 400mcg Folic Acid ini boleh diperolehi melalui 1 biji Shaklee B-Complex + 1 biji Vita-Lea.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

Mengandungi bioflavonoids (pigmen tumbuh-tumbuan yang diekstrak dari kulit buah, banyak dijumpai dalam buah-buahan sitrus) hanya terdapat dalam vitamin semulajadi. Bersumber semulajadi – dihasilkan daripada 7.5 biji buah oren.1 tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500 mg asid askorbik semulajadi. Teknologi pelepasan masa (sustained release) – 100 mg (1.5 biji oren) dilepaskan setiap satu jam dalam plasma darah

Untuk antibodi ibu, mengurangkan masalah gusi berdarah, sumber kolagen agar kulit perut dapat menegang dengan cantik (kurangkan kesan stretch mark).

APA KELEBIHAN UTAMA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan

VITALEA

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialahVitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.
12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Vita-lea ade iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luke pendarahan besar.Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida
Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving).

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Jadi dengan pengambilan supplement shaklee ini, tiada masalah bagi ibu yang alergic kan.

OSTEMATRIX

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

Energizing Soy Protein

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin. Apa khasiat nutrien semua ni?

– Kalsium , untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya tidak bersifat asid
– Vitamin b6 dlm ESP mengurangkan morning sickness
– Iron dlm esp membantu darah dan otot mendapat oksigen
– Thiamin memberi tenaga, bagi tidur lena
– Riboflavin menstabilkan tenaga
– Protein -membentuk kompaun bdn yg penting spt beberapa hormon,enzim dan hemoglobin. Merangsang pertumbuhan dan penggantian tisu dan otot bdan.sebagai Keseimbangan kandungan air, Membentuk antibodi
dan Memelihara keseimbangan badan

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

B COMPLEX

  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Jadi anda jangan khuatir.semestinya SET KEHAMILAN SHAKLEE ADALAH YANG TERHEBAT SERTA BEBAS BAHAN KIMIA!!!!!!

PM ME NOW (WHATSAPP / TELEGRAM) +6017-3524128 FOR THE BEST PRICE! NAK DISKAUN? PM ME FIRST

FB : Zafira Alya

Set Kehamilan Shaklee

Assalammualaikum semua. kali ini entry mengenai ibu mengandung pula. Semasa hamil sudah semestinya kita akan menjaga kandungan kita dan memastikan anak dalam kandungan mendapatkan nutrien yang banyak daripada ibu bukan? Bagi para ibu yang sering mengalami morning sickness atau sakit sakit badan ketika mengandung, anda disarankan mengambil set shaklee ini. Bukan sahaja ibu akan kelihatan sihat malah, anak juga akan dilahirkan dengan sihat dan mendapat zat yang secukupnya. Kenapa saya kata begitu??

hamil

Kerana SET HAMIL SHAKLEE adalah diyakini selamat, mesra alam dan tanpa BAHAN KIMIA !!!!!!!

Apa ada dalam set hamil shaklee ini ya kawan-kawan??

  1. OSTEMATRIX
  2. ENERGIZING SOY PROTEIN
  3. OMEGAGUARD
  4. VITAMIN B COMPLEX
  5. VITAMIN C
  6. VITALEA IRON FORMULA

Apa kelebihan OSTEMATRIX buat IBU HAMIL??

 

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

kelebihan-ostematrix

Energizing Soy Protein

  • Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui se-sel tisu, hormon dan enzim di dalam tubuh.
  • Sangat diperlukan oleh wanita yang mengandung dan menyusukan anak. Penting untuk pembentukan kuku, rambut dan kulit.
  • Protein yang berkualiti sangat membantu pertumbuhan yang baik. Ianya juga dikatakan kunci untuk melawan penyakit.
  • ESP juga memberi ibu tenaga di mana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.
  • Selain itu, protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.
  • Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta, uterus, penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah.
  • Keperluan protein ini semakin penting ketika memasuki trimester ke 3 bagi membantu memaksimumkan pertumbuhan fetus.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

omega kebaikan-kebaikan-omega-guard-shaklee-indonesia

 VITAMIN B COMPLEX
  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

VITAMIN C

 

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

VITALEA IRON FORMULA 

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

 

 

 

1. TRIMESTER PERTAMA

  • Vitalea (MULTIVITAMIN LENGKAP DENGAN IRON)
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC)
  • Vitamin C
  • Ostematrix (Calcium-Magnesium)
123044fqt2v75t6c2c97t9 (1)

2. TRIMESTER KEDUA & KETIGA

  • Vitalea (MULTIVITAMIN LENGKAP DENGAN IRON) ,
  • B complex (LENGKAP DENGAN ACID FOLIC),
  • Vitamin C
  • Ostematrix (Calcium-Magnesium)
  • Omega Guard (MINYAK IKAN, DHA)

set-hamil1

 

Set Berpantang Shaklee TERBAIKKKKKKKKKKKK

wpid-set-berpantang-shaklee-optimum

Kelebihan Set Bersalin Shaklee yang tidak ada pada set bersalin lain yang terdapat di pasaran.

* Proses penyembuhan selepas bersalin lebih cepat
* Luka bersalin cepat sembuh
* Ibu lebih sihat dan bertenaga
* Menambahkan kuantiti susu badan
* Mencantikkan kulit
*Menurunkan berat badan
* Tidak ‘panas’ seperti jamu. Boleh diamalkan walaupun anak mempunyai masalah kuning.

Ada beberapa jenis set bersalin / berpantang

-Set asas (B COMPLEX,VITA C, VITALEA, ZINC COMPLEX

-Set asas+menyusu (ESP, ALFAFA, OSTEMATRIX)

-Set Premium untuk kurus +susu+asas (Omegaguard, Lecithin, Herblax)

-Set Optimum (ESP, VITALEA, VITAMIN C,B COMPLEX, ZINC COMPLEX, OSTEMATRIX)

set-bersalin-shaklee

TAK RUGI AMBIL SUPPLEMENT SHAKLEE !! WHY??? sebab bukan sahaja semulajadi malah selamat untuk ibu mengandung, dapat menghasilkan susu yang banyak untuk simanja di samping dapat KURUSKAN BADAN UOLLLSSS!!!!!!

Harga? do whatssapp us at +6017-3524128 or pm us at FB PAGE : Shaklee, Beauty Skin & Health Care Product

Saya bagi harga speciall untuk setiap set. lebih murah !! Lebih diskaun!!!! Nak mintak diskaun jangan segan. insyaAllah . rezeki datang dari Allah S.W.T