KENAPA BAGUS SANGAT NI SET BERPANTANG/MENYUSU SHAKLEE ??

Assalammualaikum semua, semestinya ibu ibu nak tahu kan apa yang bagusnya set berpantang atau menyusu dari shaklee ni? Haa jemput la baca

set ibu pantanaaaaaaaaaaag

Set Ibu Berpantang/ Menyusu terdiri daripada;

  • Vitalea 120bj – 4 bulan
  • Vitamin C 180bj – 6 bulan
  • Bcomplex 120bj – 4 bulan
  • Ostematrix 120bj – 1 bulan
  • ESP 850gm -2 bulan
  • Omega 90bj – 1 bulan
  • Alfalfa 330biji (1 bulan), 700biji (2 bulan)

APA YANG MEMBUATKAN ENERGIZING SOY PROTEIN membantu ibu berpantang dan ibu menyusu?

Yang pertama adalah;

NIACIN membantu dalam mengelakkan kemurungan ibu berpantang dan menjaga sistem penghadaman

THIAMIN pula membantu dalam menaikkan mood ibu berpantang, memberi tenaga, menjaga saraf ibu dan memberi tidur yang lena

RIBOFLAVIN mengurangkan sakit kepala, migrain, Untuk pemulihan penyembuhan luka, kecederaan dan selepas pembedahan. Selain itu RIBOFLAVIN JUGA MEMBANTU Untuk menghilangkan kebimbangan, tekanan, dan keletihan

KALSIUM membantu mengatasi masalah kekurangan susu badan kerana selepas bersalin akan kehilangan banyak darah dan paras kalsium menurun.

GENISTEIN dalam ESP Baik untuk pemulihan uterus, ovari,

wpid-img_20150908_121617.jpg


VITAMIN B6 mengurangkan masalah insomniawpid-img_20150908_121450.jpg

IRON membantu darah dan otot menerima oksigen

APA KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE?

  1. VITA LEA WITH IRON FORMULA
    * Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
    * Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg hilang.
    * Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
    * Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
    * Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
    * Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.
  2. B COMPLEX
    * Membantu menstabilkan hormon badan kita
    * Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
    * Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
    * Menukarkan makanan kpd tenaga
  3. ZINC COMPLEX
    * Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
    * Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
    * Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
    * Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
    * Mengurangkan masalah rambut gugur
    * Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

4.Alfalfa complex
* Milk booster
* Bertindak sama spt kacip fatimah
* Membantu memulihkan sembelit
* mengecutkn urat ibu bersalin

  1. Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

SECARA KESIMPULANNYA SET BERPANTANG SHAKLEE INI MEMBERI KELEBIHAN KEPADAI IBU IBU SEPERTI;

– badan ibu kembali cergas selepas bersalin
– luka-luka cepat sembuh
– bayi terhindar dari jaundis / kuning
– vitamin yang tidak panas
– sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tak suka makan jamu
– sesuai untuk ibu bersalin secara pembedahan
– kulit ibu lebih cantik lepas berpantang, kulit bayi juga gebuss
– elak sembelit, buang angin dalam badan
– tidak mengganggu penyusuan susu ibu
– susu lebih lancar, banyak… (sekiranya ibu tidak mengabaikan konsep penyusuan susu ibu)
– mengurangkan keguguran rambut
– mengembalikan berat badan ideal..turunkan berat badan
– hilangkan kebas2 urat, tangan kaki
– mengawal emosi atau lebih jelas ‘meroyan’ sewaktu berpantang

APA TUNGGU LAGI, JOM W/APPS ATAU TELEGRAM SAYA SEKARANG DI NOMBOR 017-3524128

ATAU PM DI FB: zafira alya

SET KESUBURAN LELAKI DAN WANITA

set subur

Assalammualaikum. Hari ini saya ingin menambah nota tambahan kepada SET NAK HAMIL SHAKLE. Setiap vitamin cukup untuk membantu dalam kesuburan baik suami atau isteri. Cukup ke kalaw perempuan aje yang bertindak, tetapi tidak si suami? Suami juga harus mencuba set kesuburan shaklee ini. Ha.. jemput baca nota tambahan untuk setiap produk SHAKLEE untuk set kesuburan ini

ESP

esp-protein
-Non-GMO soy (tidak diubahsuai secara genetik) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan kacang soya bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.
-Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzen untuk memberikan kebaikan keseluruhan soya.
-Rendah indeks glisemik untuk membantu mengekalkan anda bertenaga berjam-jam lamanya.
-Baik untuk hormon kerana kacang soya satu-satunya tumbuhan kaya dengan isoflavones yang fungsinya bersamaan hormon wanita.

B-COMPLEX
-Mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang meencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.
-Meredakan senggugut – baik untuk masalah PMS, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit.

vita-e-complex

Vitamin E
-Mengandungi 10mg selenium dan diekstrak daripada d-alpha-tocopheryl, d-alpha-tocopherol.
-Mempertingkatkan kemampuan reproduktif – para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Zink
-Lengkap dengan kalsium dan ekstrak alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh tubuh badan.
-Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zink mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.

GLA Complex
-Diekstrak daripada borage oil. Ianya digabungkan dengan sunflower oil dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
-Mengawal selia estrogen dan testosterone – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchaseAlfalfa
-Merupakan pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjang sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu untuk menyerap segala nutrien, zat dan mineral.
-Merupakan satu formula Shaklee Signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr SHaklee pada tahun 1950-an.
-Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

set kesuburannnnnnnnn

Cara Mendapatkan zuriat dengan SHAKLEE

Assalammualaikum semua. Hari ini saya nak berkongsi mengenai CARA UNTUK HAMIL DENGAN SHAKLEE. Kepada mereka yang ingin mendapatkan zuriat tetapi keliru cara pengambilan dan jadual makan vitamin tersebut untuk tujuan kehamilah, saya akan ceritakan selanjutnya.

set-kesuburan-wanita-shaklee-berjaya-hamil

Ada banyak PUNCA KETIDAKSUBURAN terutama;

HAID YANG TIDAK TERATUR,

KEGUGURAN

HORMON TIDAK STABIL dan banyak lagi

Tetapi anda juga dinasihatkan tidak hanya bergantung kepada supplement. Lakukan pemeriksaan di klinik untuk mengetahui masalah yang sebenar

Untuk bagi gambaran mudah, kita bahagikan kumpulan ketidaksuburan kepada 3 kumpulan dan set SHAKLEE sesuai untuk anda menurut masalah yang dihadapi

  1. Isteri ada masalah haid yang tidak teratur, haid tidak datang , hormon tak stabil
  2. Suami isteri tiada masalah, dah buat pemeriksaan, semua ok tapi tiada rezeki
  3. Isteri pernah hamil tetapi keguguran

BAGAIMANA SHAKLEE DAPAT MEMBANTU?

Dengan pengambilan set kesuburan shaklee, insyaALLAH masalah ketidaksuburan dapat diatasi. Set kesuburan shaklee terbahagi kepada dua iaitu;

  1. Set Kesuburan Lelaki yang terdiri daripada Vitamin E complex (120 Capsules), Zinc Compex (120 Tablets) , B complex (120 Biji)
  2. Set Kesuburan Wanita yang terdiri daripada Energizing Soy Protein (850 gram), GLA Complex (60 Biji), Alfalfa (330 Biji), B Complex (120 Biji)

APA SET KESUBURAN SHAKLEE?

set subur

  1. ENERGIZING SOY PROTEIN

Energizing Soy Protein dihasilkan daripada SOYA NON-GMO (Selamat Dari risiko toksin). Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. Didatangkan dalam bentuk satu canister dan berbentuk serbuk. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP digalakkan dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu yang tinggi. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

Dengan Kadar pengambilan sebanyak 3 sudu sehari sarapan/dinner/sebelum tidur , satu canister ESP boleh bertahan sehingga SATU BULAN SETENGAH hingga 2 BULAN. Bergantung kepada 1 sudu berapa gram. Pengambilan waktu pagi untuk sihatkan sel dalam badan dan malam untuk membina sel

ESP SHAKLEE berperisa MILD SOYA. Jika anda tidak menggemari rasa soya, boleh buat resepi esp lain seperti tambahkan sesudu serbuk milo, buah buahan atau serbuk koko.

ESP SHAKLEE ada ISOFLAVONE yang membantu menyihatkan sel sel rahim untuk persediaan implantasi

  1. ALFALFA

Alfalfa complex SHAKLEE diperbuat daripada sumber daun alfalfa yang ditanam sedalam dua meter ke dalam tanah. Alfalfa membekalkan 15 minerals, 10 Vitamin gentian (serat), tinggi protein, kalsium, vitamins dalam kumpulan B vitamin, Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Vitamin K.

Alfalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yang pada salnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee pada 1950-an.

Sumber terbaik dari daun alfalfa (tanpa akar dan batang)

Ditanam tanpa semburan bahan kimia. Tiada fungisid, bakteriosid, hormon sintetik atau pengawalatur tumbesaran (growth regulator).

Dipetik dari Shaklee Ingredient Glossary: 

Serbuk alfalfa diperbuat daripada daun alfalfa yang premium iaitu MEDICAGO SATIVA) yang ditanam di California dibawah penjagaan yang terkawal. Selepas di ambil daunnya akan dikeringkan dibawah sinaran matahari dan udara yang terbuka. Daunnya dipisahkan daripada akar dan batang dan menjadi serbuk alfalfa yang halur atau kepekatan serbuknya adalah dibawah keadaan yang terbaik.

Terdapat dua botol alfalfa dengan kuantiti yang berbeza iaitu 330 biji dan 700 biji. Tahan lebih dari 3 hingga 6 bulan bergantung kepada penggunaan. Bagi set kesuburan shaklee disarankan makan 3 biji sebelum tidur bergantung kepada ketahanan tubuh terhadap herba.

ALFALFA MEMBANTU MENGATASI MASALAH KEPUTIHAN DAN MENGETATKAN FARAJ

  1. GLA COMPLEX

GLA Complex ini terdiri daripada sumber semulajadi seperti Borage Seed (17-25%), Blackcurrant (15-20%) dan Evening Primrose Oil (7-10%). Kombinasi minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid lenolenik (LA), minyak bunga matahari dan Vitamin E.

Tiada perisa atau pengawet tambahan.

GLA complex mempunyai 60 biji. Tahan selama 2bulan kerana pengambilan adalah sebiji selepas makan tengahhari

Kenapa anda wajib ambil GLA? Kerana ia MENSTABILKAN HORMON SUPAYA PERIOD TERATUR. APABILA PERIOD TERATUR, IA MEMUDAKAN PROSES PERSENYAWAAN.

Bermula dengan masalah haid tak teratur, makan GLA Complex 1 biji selepas lunch setiap hari sehingga haid teratur. Jika nak makan 2 biji sehari, sebiji lagi diambil dalam jam 10pm sekali. Mulakan dengan sebiji, jika tiada perubahan dalam tempoh dua minggu baru ambil 2 biji sehari.

Setelah haid anda teratur dan normal, anda hanya perlu makan GLA sebiji sehari pada waktu malam dari hari pertama haid hingga ke waktu subur anda. Pada ketika tak subur la anda perlu makan GLA Complex dan pause makan pada hari ke 14 jika kitaran anda 28hari. Dan proses ini diulangi jika datang haid semula. Bagaimana nak tahu anda subur? sentiasa catatkan berapa lama anda period dan bila tarikhnya. sekarang zaman teknologi. dekat apps store ada aplikasi mengira kesuburan wanita seperti PERIOD CALENDAR. melalui apps tu anda akan tahu bila masanya anda subur.

gla

 

  1. VITAMIN E COMPLEX

Vitamin E adalah vitamin larut lemak dan antioksidan. Ia bermakna ia diserap oleh lemak atau lipid dalam sel sel anda. Sebab itu ia dikenali sebagai vitamin FAT LOVING

Vitamin E diperbuat daripada

  1. Minyak kacang soya
  2. Minyak biji gandum yang kaya dengan vitamin E
  3. 8 Jenis Vitamin E ( D-alpha, Beta, Gama, Delta)
  4. Mengandungi 10 mg SELENIUM semulajadi yang MEMBANTI TUBUH MENYERAP VITAMIN E dengan lebih BAIK
  5. GRAPE SEED EXTRACT
  6. VITAMIN SEMULAJADI (DEXTRO)

Vitamin E mengandungi 120 Capsules dan pengambilannya sebiji sebelum tidur. Kenapa baguss untuk lelaki?

Kerana ia MENINGKATKAN KUALITI AIR MANI dan MELINDUNGI SPERMA DARI KEROSAKAN OKSIDATIF(RADIKAL BEBAS)

Vit E juga berfungsi dalam penghasilan SPERMA.

  1. ZINC COMPLEX

Zinc complex pula diekstrakkan daripada alfalfa (Medicago Sativa) dan juga barley. Zinc shaklee dirumus daripada zinc glukonat semulajadi yang bergabung dengan nutrien semulajadi seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan zinc yang mudah diserap oleh tubuh. Juga berkesan dalam mengeluarkan logam toksin seperti kadmium dan plumbum daripada tubuh.

Zinc Shaklee mempunyai 120 biji Tablets dan dimakan sebelum sarapan semasa sperut kosong sebanyak sebiji.

KENAPA PERLU UNTUK KESUBURAN?

Zinc SHAKLEE MAMPU MENYIHATKAN SPERMA. CTHNYA tiada sperma yang putus ekor atau tiada kepala.

Zinc juga penting untuk keupayaan seks yang bertenaga dan meninggikan kiraan sperma

  1. B COMPLEX

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Vitamin B Complex shaklee lengkap dengan sumber vitamin B yang dipperlukan untuk badan dan kita tak perlu makan pelbagai jenis sayur sayuran , ulam dan buah buahan kerana b complex mencukupi keperluan harian vitamin B.

B COMPLE SHAKLEE mempunyai 120 biji. Diambil satu biji waktu tengahhari atau sebelum tidur. Tahan sehingga 3 bulan uolsssss.

Apa yang bagusnya B COMPLEX UNTUK LELAKI DAN PEREMPUAN BAGI SET KESUBURAN INI?

B COMPLE MEMPUNYAI ASID FOLIC PENTING UNTUK MERANCANG KEHAMILAN.

Sebelum hamil, vitamin ini bertindak untuk melancarkan hormon dan pengaliran darah di samping meningkatkan kesuburan di tahap yang optimum. Para wanita perlu makan sebiji sehari seawal 6 bulan bagi tempoh merancang kehamilan dan ia juga penting untuk lelaki bagi tujuan yang sama iaitu merancang kehamilan.

set kesuburannnnnnnnn

 

CARA PENGAMBILAN SET KESUBURAN SHAKLEE

  1. ESP waktu Pagi utk sihatkan sel2, waktu malam utk bina sel2 / 3 sudu
  2. Zink/ I Biji sebelum bfast
  3. Vitamin E/ 1 Biji sebelum tidur
  4. Alfalfa/3 Biji sebelum tidur
  5. Bcomplex/ 1 Biji waktu tengahari/ sebelum tidur
  6. GLA selepas lunch / 1 biji sehari

TESTIMONI SET KESUBURAN SHAKLEE

TESTIMONI

Mereka sudah? Anda.?

berjaya hamil set kesuburan shaklee 1 berjaya-hamil-set-kesuburan-shaklee-3 t4-kesuburan

Nasihat untuk anda pula

cara untuk dapatkan zuriat

Apa tunggu lagi? Maila pm saya

017-3524128 (ALYA)- whatsapp/telegram

https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

email : zafira74@rocketmail.com

Set Kesihatan Lelaki

Assalammualaikum semua. Saya nak share mengenai set kesihatan lelaki shaklee. sebenarnya bukan perempuan je perlu jaga kesihatan, lelaki pon mesti taw !!!!!!!! Lelaki ni tida terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti

  1. mati pucuk
  2. Pembesaran prostat
  3. kelesuan
  4. kurang tenaga dan stamina

Set kesihatan lelaki ni terdiri daripada 

  1. omegaguard
  2. vita-e complex
  3. zinc complex

set-org-laki

Kebaikan Set kesihatan lelaki ini adalah

  1. memelihara kesihatan prostat
  2. meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan
  3. memelihara jantung sihat
  4. membantu mengekalkan tekanan darah normal
  5. mengawal tahap kolestrol yang sihat

Okay, apa kebaikan zinc complex ni?
1) Meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma

2) Mengoptimumkan fungsi kelenjar prostat

3) Mengurangkan potensi untuk dapat kanser prostat atau pembesaran prostat

4) Meningkatkan paras testosteron untuk kehidupan seksual yang baik

5) Mencegah masalah mati pucuk

Vita E Complex

1) Menghasilkan sperma yang lebih banyak

2) Meningkatkan paras testosteron di dalam badan

3) Memperbaiki kualiti dan membantu pergerakan sperma

4) Mengelakkan cepat letih dan lesu

5) Meningkatkan daya tumpuan

6) Mengelakkan mati pucuk

OmegaGuard?Kenapa lelaki kena ambil omegaguard ni?

  • Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA.
  • 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal  berteknologi terkini
  • Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB.

Jangan disangka badan kita kurus kandungan kolestrol kita tak tinggi . haa banyak kolestrol jahat yang ada dalam badan yang kita tidak sedar taw. Macam mana nak tahu kalaw kita tak cuba bukan? rasai kebaikannya sendiri dan hidup sihat sentiasa

So.jom jom grap ur own phone and w/app me at 017-3524128

https://www.facebook.com/zafiraalyarosli

Apa tunggu lagi? anda sendiri mampu mengubahnya

Set Berpantang Shaklee TERBAIKKKKKKKKKKKK

wpid-set-berpantang-shaklee-optimum

Kelebihan Set Bersalin Shaklee yang tidak ada pada set bersalin lain yang terdapat di pasaran.

* Proses penyembuhan selepas bersalin lebih cepat
* Luka bersalin cepat sembuh
* Ibu lebih sihat dan bertenaga
* Menambahkan kuantiti susu badan
* Mencantikkan kulit
*Menurunkan berat badan
* Tidak ‘panas’ seperti jamu. Boleh diamalkan walaupun anak mempunyai masalah kuning.

Ada beberapa jenis set bersalin / berpantang

-Set asas (B COMPLEX,VITA C, VITALEA, ZINC COMPLEX

-Set asas+menyusu (ESP, ALFAFA, OSTEMATRIX)

-Set Premium untuk kurus +susu+asas (Omegaguard, Lecithin, Herblax)

-Set Optimum (ESP, VITALEA, VITAMIN C,B COMPLEX, ZINC COMPLEX, OSTEMATRIX)

set-bersalin-shaklee

TAK RUGI AMBIL SUPPLEMENT SHAKLEE !! WHY??? sebab bukan sahaja semulajadi malah selamat untuk ibu mengandung, dapat menghasilkan susu yang banyak untuk simanja di samping dapat KURUSKAN BADAN UOLLLSSS!!!!!!

Harga? do whatssapp us at +6017-3524128 or pm us at FB PAGE : Shaklee, Beauty Skin & Health Care Product

Saya bagi harga speciall untuk setiap set. lebih murah !! Lebih diskaun!!!! Nak mintak diskaun jangan segan. insyaAllah . rezeki datang dari Allah S.W.T