PETUA RAMBUT LEBAT

Rambut yang cantik, lembut dan lebat semestinya menjadi idaman semua orang tak kira lelaki mahupun wanita. Percaya atau tidak, kebanyakan pelanggan yang menghubungi ummi untuk mendapatkan petua rambut lebat merupakan kaum lelaki, berusia awal 20-an. Kebanyakan mereka mengalami masalah rambut jarang yang kronik akibat gugur. Malah, ada juga yang mengalami masalah botak yang bertompok- tompok. Keadaan ini biasanya disebabkan oleh peredaran darah yang tidak sekata di kawasan kepala. Puncanya adalah kekurangan nutrien untuk rambut. Rambut merupakan bahagian terakhir yang menerima nutrien dari tubuh. Jika nutrien yang diambil tak cukup, maka ia tidak akan sampai kepada rambut menyebabkan terjadinya rambut gugur. Oleh itu, rambut perlu dirawat secara langsung dengan ubat, tonik dan penggunaan syampu dan perapi yang sesuai.

Antara petua rambut lebat bagi mereka yang bermasalah rambut jarang ialah:

1. Minyak Kelapa

petua rambut lebat dengan minyak kelapa

Pernah dengar rawatan minyak panas? Ianya boleh dilakukan sendiri di rumah menggunakan minyak kelapa. Caranya, panaskan minyak kelapa, ambil dan urut de kawasan kulit kepala secara membulat tanpa memberikan tekanan yang kuat. Kemudian, balut kepala dengan tuala tebal yang dah direndam dalam air panas dan biar selama setengah jam. Bilas dengan syampu bebas kimia. Ualangi langkah ni seminggu sekali dan anda akan nampak rambut mulai lebat dan cantik

2. Avokado

petua rambut lebat dengan avokado

Lumatkan isi buah avokado bersama pisang. Sapu campuran ini ke kulit kepala dan urut supaya rata. Biarkan ia mengering selama setengah jam. Bilas dengan syampu. Setelah rambut kering, anda akan mula nampak rambut menjadi lebih tebal dan beralun.

3. Daun Inai

petua rambut lebat dengan inai

Kisar atau tumbuk lumat daun inai dan campur dengan sedikit air bagi menjadi pes. Ratakan di seluruh kulit kepala dan balut dengan “shower cap” selama 3 jam. Kemudian bilas dengan air bersih dan gunakan perapi. Ulangi langkah ini 2 kali seminggu untuk menggalakkan pertmbuhan rambut yang lebih aktif

4. Telur

telur untuk lebatkan rambut

Pecahkan 2 biji telur dan kacau, tidak perlu dipukul macam nak buat bahulu pulak tau. Ratakan di kulit kepala dan biar selama 15 minit. Cuci rambut dengan air suam menggunakan syampu yang sesuai. Lakukan seminggu sekali untuk menggalakkan rambut lebat dengan lebih cepat.

5. Daun Lidah Buaya atau Aloe Vera

aloe vera untuk lebatkan rambut

Potong 2 atau 3 batang daun lidah buaya, picit keluar sari gelnya dan ratakan di seluruh kulit kepala. Biar selama setengah jam sebelum dicuci dengan air sederhana suam.  Lakukan sekali atau dua kali dalam masa seminggu untuk mendapatkan rambut sihat dan lebat. Mengambil satu sudu jus daun lidah buaya setiap hari ketika perut kosong juga mampu membantu melebatkan rambut.

Atau jika nak petua rambut lebat paling mudah dan cepat gunakan sahaja Nourishing Scalp Treatment dari Shaklee. Ianya memang terbukti BEKESAN, selamat, semulajadi, bebas paraben dan TIDAK DIUJI KE ATAS HAIWAN.

PROSANTE NOURISHING SCALP TREATMENT

TAMBAHAN

1.Revitalizing Syampoo
  • Humektan bertindak bagi melicinkan kutikel rambut dan melebatkan rambut
  • Sistem pembersih yang lembut dan berpaten
  • Menyegarkan dan menyeimbangkan kulit kepala dan rambut tanpa terlalu melembapkan atau mengeringkannya.

2.Lightweight Conditioner

  • Melicinkan dan melembapkan rambut tanpa menjadikannya terlalu melekit
  • Mengembalikan elemen struktur supaya rambut kelihatan lebat, berkilat dan sihat
  • Menghilangkan kesan statik agar rambut mudah digayakan dan diurus

3.Nourishing Scalp Treatment

Produk yang paling penting dalam Sistem Penjagaan Rambut ProSanté ialah Nourishing Scalp Treatment yang mengandungi tahap Scalp Health Complex eksklusif kami yang paling tinggi. Nourishing Scalp Treatment menyelesaikan semua masalah rambut dengan serum yang amat mudah diserap oleh kulit bagi melancarkan peredaran, menentang factor persekitaran yang merosakkan dan juga membekalkan khasiat kepada kulit kepala.
  • Vitamin antioksida iaitu A dan E, dan juga Koenzim Q10melindungi anda daripada kerosakan akibat radikal bebas dan pencemaran persekitaran.
  • Bertindak membekalkan ruang yang optimum untuk rambut anda.
  • Formula tanpa bilas memudahkan anda menggunakan dan menggayakannya
  • Tidak menjadikan rambut melekit atau berminyak
Perbezaan Shaklee
ProSanté Nourishing Scalp Treatment adalah formula eksklusif, yang terbukti mampu mengurangkan keguguran rambut semasa menyikat dan dapat melebatkan serta menguatkan rambut secara semula jadi apabila digunakan sebagai sebahagian daripada sistem Penjagaan Rambut ProSanté.
Advertisements

CARA MAKAN SET KURUS SHAKLEE DENGAN BERKESAN

Assalamualaikum. Today is Saturday! Hari untuk berhujung minggu guys! Masa untuk makan makan makan. Ha makan apa? Supplement shaklee la yang membantu anda kuruskan berat badan anda. Anda semua pasti nak tahu cara makan yang betul set kurus shaklee bukan?

Untuk pengetahuan anda, set kurus Shaklee terdiri dari

Cinch Shake (15 Servings)

Cinch Energy Tea (15 Servings)

Alfalfa (330 Biji/700 Biji)

Herblax (180 Biji)

Lecithin (180 Biji)

  • Detoks – Herb-Laxdan Alfalfa
  • Singkirkan Lemak – Lecithindan Omega Guard
  • Healty Diet – Cinch ShakeESP dan Cinch Energy Tea

    Berikut merupakan cara pemakanan supplement shaklee yang betul. Karbohidrat adalah pantang utama jika nak turun berat secara cepat. Kalau target nak turun 10kg sebulan. Maka selagi belum turun 10kg, selagi tu kita pantang ambil karbohidrat ye.

Bangun pagi – Wajib minum air masak segelas

7am – Mulakan hari anda dengan sesudu ESP dan sebiji Omega Guard supaya anda kekal kenyang ketika sarapan nanti.

8am – Sarapan menu 1 dan terus makan Alfalfa dan Lecithin.

9am – Minum air masak

10am – Makan snack menu 2

11am – Minum air masak

12pm – Minum satu hidangan Cinch Shake (2 scoop) sebagai ganti lunch. Ni boleh potong beratus-ratus nilai kalori anda sehari sambil memberi tenaga berpanjangan dan menjaga otot anda disamping membakar lemak untuk tenaga.

1pm – Minum segelas Cinch Energy Tea (1/3 sachet) untuk rejuvenate diri anda dengan kalori minimum

2pm – Minum air masak

3pm – Makan snack menu 3 dengan segelas air masak

4pm – Makan sebiji Omega Guard dengan air masak. Ini untuk menaikkan metabolisma tubuh sehingga 40% lebih tinggi bila kita bersenam atau lakukan apa2 aktiviti. Kalau nak tahan lama boleh ambil Performance Drink.

5pm –  Senam selama 1 jam. Untuk bakar lemak yang terbaik adalah joging 5kmj.

6pm – Minum segelas (1/3 sachet) Cinch Energy Tea campur madu, lemon, daun pudina. Minum sejuk. Silap ramai orang adalah amalkan minuman isotonik manis lepas senam kerana ia mengandungi banyak kalori. Bagus jika anda dah sedia kurus, tapi tak bagus jika anda nak turun berat.

7pm – Minum 1sudu ESP dan sebiji Omega Guard

8pm – Dinner menu 4. Elakkan dinner lewat ye. Lepas solat magrib boleh terus makan. Lepas makan ambil Alfalfa dan Lecithin

9pm –  Minum segelas (1/3 sachet) Cinch Energy Tea. Ia akan membantu membakar kalori ketika anda tidur. Turun berat semasa tidur, rugi tak beli.

10pm – Makan Herblax dan segelas air masak

Turun berat dengan Shaklee adalah turun berat semulajadi..ia tidak merosakkan metabolisma badan anda secara paksaan seperti ubat kurus..sebab tu sebahagian ubat kurus diletakkan steroid utk merangsang metabolisma anda secara tidak semulajadi..dan jika anda stop guna tapi masih tidak mengubah gaya hidup, berat anda akan bertambah semula.

KENAPA BAGUS SANGAT NI SET BERPANTANG/MENYUSU SHAKLEE ??

Assalammualaikum semua, semestinya ibu ibu nak tahu kan apa yang bagusnya set berpantang atau menyusu dari shaklee ni? Haa jemput la baca

set ibu pantanaaaaaaaaaaag

Set Ibu Berpantang/ Menyusu terdiri daripada;

  • Vitalea 120bj – 4 bulan
  • Vitamin C 180bj – 6 bulan
  • Bcomplex 120bj – 4 bulan
  • Ostematrix 120bj – 1 bulan
  • ESP 850gm -2 bulan
  • Omega 90bj – 1 bulan
  • Alfalfa 330biji (1 bulan), 700biji (2 bulan)

APA YANG MEMBUATKAN ENERGIZING SOY PROTEIN membantu ibu berpantang dan ibu menyusu?

Yang pertama adalah;

NIACIN membantu dalam mengelakkan kemurungan ibu berpantang dan menjaga sistem penghadaman

THIAMIN pula membantu dalam menaikkan mood ibu berpantang, memberi tenaga, menjaga saraf ibu dan memberi tidur yang lena

RIBOFLAVIN mengurangkan sakit kepala, migrain, Untuk pemulihan penyembuhan luka, kecederaan dan selepas pembedahan. Selain itu RIBOFLAVIN JUGA MEMBANTU Untuk menghilangkan kebimbangan, tekanan, dan keletihan

KALSIUM membantu mengatasi masalah kekurangan susu badan kerana selepas bersalin akan kehilangan banyak darah dan paras kalsium menurun.

GENISTEIN dalam ESP Baik untuk pemulihan uterus, ovari,

wpid-img_20150908_121617.jpg


VITAMIN B6 mengurangkan masalah insomniawpid-img_20150908_121450.jpg

IRON membantu darah dan otot menerima oksigen

APA KELEBIHAN SET BERPANTANG SHAKLEE?

  1. VITA LEA WITH IRON FORMULA
    * Ibu yg sdg berpantang di galakkan ambil vita lea sbb semasa dlm pantang bnyk makanan yg kita xboleh makan so tenaga kita akan berkurang.
    * Ibu banyak kehilangan darah selepas bersalin,oleh itu ibu perlu ambil makanan yg seimbang dan berkhasiat bg m’gantikan semula darah yg hilang.
    * Mengandungi zat besi yg sgat penting dalam pembentukan sel darah merah.
    * Kekurangan zat besi blh menyebabkan ibu pucat,letih dan lesu serta tidak bermaya.
    * Kalau nk bf baby,pengambilan zat besi adalah sgat penting.
    * Vita lea xblh di ambil dgn minuman bersusu kerana ia akan mengurangkan efisinsi penyerapan zat besi oleh badan.
  2. B COMPLEX
    * Membantu menstabilkan hormon badan kita
    * Jika kurang B complexblh menyebabkan ibu dalam pantang mengalami gangguan emosi..
    * Membantu kita lebih bertenaga dan emosi lebih seimbang.
    * Menukarkan makanan kpd tenaga
  3. ZINC COMPLEX
    * Ibu2 yg xmakan ikan haruan atau pati ikan haruan zinc complex adalah pengganti yg tepat kpd makanan tersebut.
    * Galian yg sgat penting dlm membantu proses pemulihan.
    * Membantu proses baik luka dalam badan kita terutama luka dalaman (rahim).
    * Pengambilan zink bg ibu yg menyusu akan membantu anak yg disusukan membesar dgn baik.
    * Mengurangkan masalah rambut gugur
    * Memabntu masalah KEDINGINAN selepas bersalin.

4.Alfalfa complex
* Milk booster
* Bertindak sama spt kacip fatimah
* Membantu memulihkan sembelit
* mengecutkn urat ibu bersalin

  1. Energizing Soy Protein (ESP)

Ia memberi tenaga, membantu melancarkan penghasilan susu, penting untuk kelenjar dan tumbesaran, mencantikkan kulit si ibu, dan membantu kawal paras kolesterol dan memberikan rasa kenyang pada kadar yang lama. Sangat bagus utk perkembangan dan tumbesaran bayi kerana khasiat ESP ini dapat mengalir kepada bayi melalui susu ibu.Apa bezanya soya Shaklee ini dengan soya lain yang berada di pasaran? Soya Shaklee adalah non GMO soy. Ia juga dibasuh bukan menggunakan alkohol. Diproses dengan suhu yang sangat sederhana agar enzim didalamnya tidak musnah. Kualitinya sangat tinggi.

SECARA KESIMPULANNYA SET BERPANTANG SHAKLEE INI MEMBERI KELEBIHAN KEPADAI IBU IBU SEPERTI;

– badan ibu kembali cergas selepas bersalin
– luka-luka cepat sembuh
– bayi terhindar dari jaundis / kuning
– vitamin yang tidak panas
– sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tak suka makan jamu
– sesuai untuk ibu bersalin secara pembedahan
– kulit ibu lebih cantik lepas berpantang, kulit bayi juga gebuss
– elak sembelit, buang angin dalam badan
– tidak mengganggu penyusuan susu ibu
– susu lebih lancar, banyak… (sekiranya ibu tidak mengabaikan konsep penyusuan susu ibu)
– mengurangkan keguguran rambut
– mengembalikan berat badan ideal..turunkan berat badan
– hilangkan kebas2 urat, tangan kaki
– mengawal emosi atau lebih jelas ‘meroyan’ sewaktu berpantang

APA TUNGGU LAGI, JOM W/APPS ATAU TELEGRAM SAYA SEKARANG DI NOMBOR 017-3524128

ATAU PM DI FB: zafira alya

MILK BOOSTER FOR IBU BERPANTANG/MENYUSU

ENERGIZING SOY PROTEIN merupakan sumber daripada non gmo soy. ESP juga mengandungi ISOFLAVONE, GENEISTEN & DAIZDEN . Tiga unsur penting ini sangat membantu bagi ibu ibu yang sedang berpantang.

Apa kandungan ESP INI?

image

Esp mengadungi kalsium. ia penting bagi ibu selepas bersalin, kalsium sangat membantu mengatasi masalah kekurangan susu badan kerana selepas bersalin akn kehilangan banyak darah dan paras kalsium menurun. Jadi kalsium sgt penting untuk tambah susu badan.

ESP juga membantu pembentukan otot dan otak bayi.

Selain itu, ESP JUGA MERUPAKAN SUMBER protein penting untuk perkembangan otak bayi.Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN.
Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini dan sangatlah penting si ibu mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung.

image

Disamping itu, kandungan nutrient dalam ESP terdiri daripada NIACIN yang sangat penting untuk ibu. Niacin juga dikenali sebagai vitamin B3 yang membantu menghasilkan hormon seks.
Wanita hamil memerlukan niacin yang lebih tinggi dari biasa dan jumlah dos harian yang disyorkan adalah 18 miligram
Niacin juga membantu dalam mengelakkan kemurungan ibu berpantang dan menjaga sistem penghadaman

Thiamin pula dapat menaikkan mood ibu berpantang, memberi tenaga
Riboflavin membantu dalam mengurangkan sakit kepala, mengurangkan tekanan. Ia juga Untuk pemulihan penyembuhan luka, kecederaan, dan selepas pembedahan, kebimbangan, dan keletihan

Genistein dlm ESP Baik untuk pemulihan uterus, ovari,

image

Vitamin B6 mengurangkan masalah insomnia

image

image

Pm me for the best price!!! Nak diskaun? Tiada masalah

W/APP or TELEGRAM : 017-3524128

FB PAGE; Zafira Alya

PEANUT CHOCFUDGE

Assalamualaikum semua. Hari ini saya nak kongsi resepi chocfudge. Resepi ini di request oleh special person.hehe. ok jom tengok

400g coklat masakan
3sudu besar butter
1/2 cwn susu pekat
1sudu besar gula
Secubit garam
1sudu kecil esen vanila
100gram mashmallow .nak letak 200gram pn bole.lbh lembut
2sudu besar serbuk koko.kalaw nk rasa pahit atau hlgkn rasa manis, buat 3sudu
1cawan peanut@walnut@hazelnut@cashew *ikt nk pakai kacang apa. Kak suka campur2. Nak letak lbh secwan pn bole tp kena pandai agak.takut byk sgt kcg xsdp

Cara

image

Masak atas api butter+gula+susu pekat
Bila da cair n gula pn da menggelegak tutup api dan masukkan coklat +garam
Kacaw sampai cklat cair
Masukkan esen vanila+serbuk koko

image

Masukkan mashmalow. Kacaw sebati sampai cair. Dan masukkan kacang

image

Siap da. Tapi sebelum tu biarkan dia dalam room temperature dulu.Lepas setengah jam baru masukkan dalam peti ais.dalam 3jam macam tu dah keras dah.

image

Cubalah sendiri.jangan buat manis nanti muak.

Im shaklee distributor
Pm 0173524128
Fb : Zafira Alya

7 SEBAB KENAPA ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) ADALAH PILIHAN IBU HAMIL

Assalammualaikum semua. Salam pagi sabtu. esok kami dah nak balek shah alam dah. Malasnya kami. Nak duduk rumah ja makan shaklee. kihkih. Okay la. Hari ini kami nak ceghita sikit ni Kenapa ESP ADALAH PILIHAN IBU HAMIL? KENAPA? Mesti para ibu dan bakal ibu tertanya tanya kan. Ada sebabnya awak. Terlampau banyak dan banyak. Tapi hari ini kami nak list kan 7 ja. hihi. nanti banyak sangat hangpa semua pening pening lalat pulak. HAHAHA. Olrait kita sambung nak. Sebelum tu mesti ibu ibu semua dan bakal ibu nak tahu kan apa itu ESP ni. Sebelum ni saya sudah terangkan mengenai apa itu ESP dan kebaikan ESP dalam SET KESUBURAN LELAKI DAN WANITA (SET NAK HAMIL) di SINI . Selain itu saya juga ada menerangkan ia dalam SET IBU HAMIL BESERTA SUMBER DAN KEBAIKAN BUAT IBU HAMIL di SINI .

Saya akan ringkaskan serba sedikit mengenai ESP ataupun nama panjangnya ENERGIZING SOY PROTEIN.

ESP merupakan sumber dari NON GMO SOY (SELAMAT DARI RISIKO TOKSIN)

Energising Soy Protein ini diiktiraf seluruh dunia dengan mempunyai kajian klinikal yang sangat ekstensif dan komprehensif serta memiliki kualiti protein yang tinggi yang pernah dihasilkan. Kacang soya yang digunakan oleh Shaklee hanya mengandungi “non-GMO’ (non-Gemetically Modified Organism) yang mana ia diproses pada kadar suhu yang rendah. Tambahan pula, setiap 850g (1 canister ESP) dihasilkan daripada 30kg kacang soya dan memberikan sumber tenaga segera dan boleh bertahan lama.

Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

APA ISOFLAVONE ITU? juga saya sudah terangkan di previous entry saya di SINI .

Baik lah. Kita teruskan dengan SEBAB ENERGIZING SOY PROTEIN ADALAH PILIHAN IBU HAMIL.

Energising Soy Protein dari Shaklee ini merupakan satu-satunya produk di dalam pasaran yang menjamin penyediaan 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh badan manusia. Ia turut diperkaya dengan sumber vitamin dan 4 sumber mineral. Sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua atau muda. Manakala, kandungan Indeks Glisemik (G.I) yang rendah iaitu 39, menjadikan ia sangat sesuai bagi pengidap kencing manis.

7 SEBAB ESP ADALAH PILIHAN IBU HAMIL

  1. ESP MENGANDUNGI NUTRIENT YANG CUKUP UNTUK IBU HAMIL IAITU KALSIUM. Kenapa Kalsium penting? untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya tidak bersifat asid. Sangat penting supaya kalsium dalam badan ibu dan bayi seimbang apabila dilahirkan kelak. Jadi tidak la apabila lepas bersalin, ada ibu yang kurang zat dan juga kurang kalsium. Itu adalah tidak bagus untuk ibu !

esp best (1)

2. ESP MENGANDUNGI VITAMIN B6. Kenapa VITAMIN B6 PENTING UNTUK IBU HAMIL? KERANA penting mengurangkan morning sickness bagi ibu ibu. Kebiasaannya awal kehamilan pasti ibu akan merasa pening, loya, muntah muntah, Jadi dengan Vitamin B6 dalam ESP membantu ibu mengurangkan rasa loya dan muntah yang keterlaluan

3. ESP MENGANDUNGI IRON. KENAPA IRON PENTING? KERANA Iron dlm esp membantu darah dan otot mendapat oksigen bagi ibu hamil. APA MASALAH YANG BERLAKU APABILA KEKURANGAN IRON DALAM BADAN? IBU AKAN MENGALAMI MASALAH RENDAH HEMOGLOBIN

Rendah hermoglobin terjadi apabila ibu ibu tidak cukup iron. Iron membantu mengangkut oksigen ke dalam darah.Jika hemoglobin rendah, ibu ibu akan cepat letih atau lebih  teruk bayi boleh MATI DALAM KANDUNGAN!!!!!!!!

4. THIAMIN DALAM ESP MEMBANTU memberi tenaga dan memberikan ibu tidur yang lena tanpa gangguan. Kroh kroh kroh.

5. Kandungan RIBOFLAVIN DALAM ESP MAMPU menstabilkan tenaga bagi para ibu yang sedang hamil Kebiasaannya semasa hamil para ibu sering berasa letih dan lesu.Jadi dengan nutrien RIBOFLAVIN dalam ESP sangat berkhasiat untuk ibu ibu.

6. Satu hidangan ESP ini bersamaan dengan 2 kali ganda daging, 4 kali ganda telur, 12 kali ganda susu. ESP ini rendah lemak, tiada kolestrol, tiada uric acid dan sangat mudah diserap oleh tubuh badan kita. KANDUNGAN PROTEIN DALAM ESP penting bagi membentuk kompaun badan yg penting seperti beberapa hormon,enzim dan hemoglobin. Protein juga mampu Merangsang pertumbuhan dan penggantian tisu dan otot bdan.sebagai Keseimbangan kandungan air, Membentuk antibodi dan Memelihara keseimbangan badan.

promo esp

KENAPA PENTINGNYA PROTEIN UNTUK IBU HAMIL?

Protein adalah bahan utama dalam pembentukan pelbagai organ dan tisu dalam badan serta komponen utama kepada hormon manusia. Ia juga merangsang fugsi psikologi. maka, setiap organ kita memerlukan protein. Kekurangan protein menyebabkan kelemahan dalam sistem imun untuk melawan penyakit, masalah lebihan air yang tinggi di dalam badan, kehilangan kepejalan otot, perubahan warna rambut, pertumbuhan terbantut, masalah penghadaman, masalah penghasilan darah dan hormon, dan akhirnya membawa kepada kegagalan fungsi organ. Protein juga terdiri daripada asid amino. Nak tahu tak apa itu asid amino?

kmk

k28

Apa itu Asid Amino?
Protein terdiri lebih daripada 20 jenis asid amino yang setiap satunya akan menghasilkan jenis protein yang berbeza mengikut kepada keperluan protein dan enzim yang diperlukan oleh tubuh badan manusia.Terdapat asid amino tertentu yang dapat dihasilkan sendiri oleh tubuh manusia. Ini dikenali sebagai asid amino tak perlu. Manakala asid amino yang tidak dapat dihasilkan sendiri oleh manusia dan harus diperolehi dari sumber pemakanan dikenali sebagai asid amino perlu. Shaklee menyediakan kesemua asid amino perlu tersebut di dalam ESP.
asid amino

7. ESP sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Sebelum ini saya ada sebutkan ESP ini mempunyai indeks glisemik yang rendah.Kenapa ia bagus,meh sini nak habak maiii

Indeks Glisemik menempatkan kedudukan karbohidrat berdasarkan impaknya terhadap paras gula dalam darah. Karbohidrat yang memecah dengan cepat mempunyai Indeks Glisemik (G.I) yang tertinggi manakala karbohidrat dengan G.I yang rendah pula memecahkan gula dengan perlahan-lahan sambil membebaskan glukosa ke dalam sistem badan anda. Mengekalkan paras gula yang rendah dalam darah amatlah penting dalam pengurangan berat badan dan penjagaan kesihatan dalam jangkamasa panjang. Sesetengah protein soya diproses dengan alkohol. Cara pemprosesan ini bukan sahaja menghilangkan isoflavon yang bermanfaat, malah membentuk cross contamination dengan bahan-bahan kimia yang digunakan semasa pemprosesan. ESP Shaklee dicuci dengan air untuk mengekalkan isoflavones genistein dan daidzein yang kritikal demi mengekalkan keseluruhan kebaikan soya.

Secara ringkasnya, Esp memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3. Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin. Justeru, kepentingan ESP ini sangat meluas bagi para ibu diluar sana

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

ESP ADA PROMOSI TAW ! GRAB NOW.BOLE BACA  SINI

Nak harga istimewa? mai pm ceq lekaihhhhhhhhhh

JADI APA TUNGGU LAGI. IBU IBU MAI LA PM SAYA DI NOMBOR 017-3524128

ATAU PM DI FB

Zafira Alya

KENAPA SET HAMIL SHAKLEE ADALAH YANG TERBAIK? – SUPPLEMENT UNTUK IBU HAMIL

Assalammualaikum.Hari ini saya nak story mengenai SET HAMIL iaitu SET BAGI IBU Yang MENGANDUNG! Sememangnya mendapat perkabaran kehamilan adalah sesuatu perkara yang indah bukan? Sangat indah dimana kita tahu waktu itu ada suatu nyawa yang sedang membesar dalam perut kita dan simbol cinta kita dengan pasangan. Jadi sudah tentu, kita akan menjaga sebaik mungkin simbol itu iaitu anugerah yang tidak ternilai.

Ibu hamil mengalami pelbagai masalah seperti rendah hemoglobin. Rendah hermoglobin terjadi apabila ibu ibu tidak cukup iron. Iron membantu mengangkut oksigen ke dalam darah.Jika hemoglobin rendah, ibu ibu akan cepat letih atau lebih  teruk bayi boleh MATI DALAM KANDUNGAN!!!!!!!!

Namun dengan SET KEHAMILAN SHAKLEE, para ibu jangan khuatir. hanya perlu consume set kehamilah SHAKLEE dan anda akan mendapat nutrien yang cukup untuk bayi dalam kandungan. Yang paling best anak yang keluar, sihat, cukup sifat, gebu dan cerah berseri.Pastinya bahagia pabila anak yang dilahirkan adalah sihat dan comel seperti para ibu semua. SET KEHAMILAN SHAKLEE ni sangat2 diperlukan oleh ibu2 hamil untuk sentiasa sihat dan cergas sepanjang kehamilan, berat tidak naik mendadak, gebukan kulit bayi, sihatkan tumbesaran bayi dan lain2 . Ibu ibu yang ambik set ni tak perlu lagi ambik obimin, asid folic atau ubat2 lain dibekalkan doktor sebab set ni memang dah lengkap.

Para ibu jangan kedekut untuk belanjakan supplement untuk diri sendiri malah bagus untuk janin dalam kandungan. Ibu ibu dah shopping baju bayi, botol, tilam, susu.TETAPI BAGAIMANA DENGAN KEPERLUAN NUTRISI UNTUK PEMBENTUKAN JANIN YANG SIHAT? Pasti para ibu inginkan yang terbaik untuk bayi dalam kandungan bukan. Disini saya ingin jelaskan SET KEHAMILAN SHAKLEE dan KENAPA ANDA PERLU BELI SET KEHAMILAN SHAKLEE ini. Kenapa? Apa khasiatnya.

APA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

SET IBU HAMIL2w

Set kehamilan SHAKLEE ( Tahan lama set ini bergantung kepada penggunaan yang akan diceritakan sebentar lagi ) terdiri daripada

  1. Vitalea (120 Biji- Tahan sehingga 4 Bulan)
  2. Sustained released Vita C Plus (180 Biji- Tahan sehingga 6 bulan)
  3. B Complex (120 biji-Tahan sehingga 4 bulan)
  4. Ostematrix (120 Biji- Tahan sehingga 1 Bulan)
  5. Energizing Soy Protein (850gram- Tahan sehingga 3 bulan)
  6. Omegaguard (90 Biji-Tahan Sehingga 1 Bulan)

BILA WAKTU SESUAI NAK CONSUME SET KEHAMILAN SHAKLEE (YANG PALING EFEKTIF)

Selepas Sarapan : 1 Biji Vitalea +  1 Vitamin C

Pukul 10 pagi : Satu sudu ESP + 2 Biji Ostematrix

Tengahhari: 3 Biji Omega

Malam:  Satu sudu ESP + 1 Biji B Complex + 2 Ostematrix

Kenapa perlunya ESP dua kali sehari? Kerana penting untuk develop sel baby dalam kandungan.

Kenapa Perlu combine Vitalea dgn Vitamin C? Kerana perlu untuk memastikan iron dalam vitalea dibantu oleh vitamin C untuk diserap sepenuhnya ke dalam tubuh.

Ibu hamil kebiasaannya mengalami rendah hemoglobin. Ini adalah cara penggunaan yang terbaik.

SET KEHAMILAN SHAKLEE SEBAGAI:

1) MAKANAN UNTUK IBU MENGANDUNG 

2) makanan untuk ibu mengandung yang menghidap kencing manis

3) makanan untuk ibu mengandung ketika puasa

4) makanan untuk ibu mengandung anemia

5) makanan untuk ibu mengandung yang mengidap darah tinggi

SUMBER VITAMIN DALAM SET KEHAMILAN SHAKLEE

VITALEA

Vitalea ialah multivitamin yang mengandungi 12 vitamin dan 7 mineral penting dan lengkap dengan formula zat besi. Multivitamin lengkap dengan Zat Besi (Iron). Sesuai bagi ibu-ibu yang mengalami masalah Hemoglobin rendah

(tanda HB rendah: mudah pitam, pening, sejuk kaki dan tangan, kulit dan kuku pucat)

– 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah
kerosakan fungsi imun berpunca daripada
radikal bebas
– 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan
tulang
– 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan
rentak jantung, otot, dan fungsi saraf
– 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk
vitamin A yang lebih biopotent
– 3 kali lebih selenium untuk melindungi
paru-paru, kolon dan prostat
– 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong
proses pembinaan tulang
– 6 kali lebih boron untuk menyokong
kesihatan tulang
– 10 kali lebih Biotin yang menyokong
proses pengeluaran tenaga

OSTEMATRIX

ostematrix formula shaklee lengkap dengan kalsium, magnesium, zink, boron, kuprum, Vitamin D dan lain-lain. Khasiat ostematrix bersamaan dengan 1 Gelas susu tinggi kalsium dan 80 biji badam. Setiap nutrien dalam ostematri hadir untuk memastikan penyerapan oleh tubuh dan mengelakkan endapan sesetengah mineral.

Sangat baik untuk mengelakkan rasa kebas, lenguh dan ‘simpul biawak’ (tegang urat).

OMEGAGUARD

omega sumber dari minyak ikan yang dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Apa maksud ultratulen farmaseutikal ni? Maksudnya melalui proses penyulingan propriotari tiga molekul yang dapat memekatkan asid lemak omega 3 yang paling tulen. Proses ini penting bagi menyingkirkan toksin dan bahan bahan yang berbahaya seperti plumbum, arsenik, merkuri dan lain lain.

Energizing Soy Protein (ESP)

Sumber protein, non-GMO soy (Selamat Dari risiko toksin). Sangat baik untuk pembentukan organ bayi seperti kulit, mata dan lain-lain. Baik diamalkan oleh ibu hamil untuk mengelakkan / mengurangkan kesan stretch mark.  Ia adalah protein soya yang berkualiti tinggi. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran anda seperti milo, horlick, susu atau buah yang dikisar bersama. ESP diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan ISOFLAVONE. Ia juga rendah lemak tanpa kolestrol.

B complex

B complex shaklee terdiri daripada 8 jenis vitamin B, Acid Folic serta biotin.

  1. B1 (thiamin)
  2. B2 (riboflovin)
  3. B3 (niacin)
  4. B5
  5. B6 (pyridoxine)
  6. B12 (cobalamine)
  7. Acid folic
  8. Asid panthothenic
  9. Biotin

Ibu mengandung perlukan minima 400mcg Asid Folik untuk persediaan mengandung, terutama sepanjang trimester pertama dan sepanjang mengandung. 400mcg Folic Acid ini boleh diperolehi melalui 1 biji Shaklee B-Complex + 1 biji Vita-Lea.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

Mengandungi bioflavonoids (pigmen tumbuh-tumbuan yang diekstrak dari kulit buah, banyak dijumpai dalam buah-buahan sitrus) hanya terdapat dalam vitamin semulajadi. Bersumber semulajadi – dihasilkan daripada 7.5 biji buah oren.1 tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 500 mg asid askorbik semulajadi. Teknologi pelepasan masa (sustained release) – 100 mg (1.5 biji oren) dilepaskan setiap satu jam dalam plasma darah

Untuk antibodi ibu, mengurangkan masalah gusi berdarah, sumber kolagen agar kulit perut dapat menegang dengan cantik (kurangkan kesan stretch mark).

APA KELEBIHAN UTAMA SET KEHAMILAN SHAKLEE INI?

  • lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  • tahan berbulan-bulan
  • boleh dimakan bersama ahli keluarga
  • harga yang sangat berbaloi
  • semulajadi (bukan sintetik)
  • tidak memberi sebarang kesan sampingan
  • bonus kesihatan dan kecantikan extra
  • juga sesuai dijadikan set berpantang
  • terbukti selamat dan berkesan

VITALEA

Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialahVitalize-Mineral. Dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha so perkataan vitamin yang kite duk sebut kenal dari zaman sekolah tu asalnya dari Shaklee. Setiap tablet mengandungi 30 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran.
12 vitamin dan 7 mineral sepert saranan RDA . Formula Vita-lea sangat komprehensif dan seimbang.

Vita-lea ade iron element. Sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luke pendarahan besar.Penutup vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee lain, lebih kedap, kerana unsur iron @ zat besi yang mudah teroksida
Vita-lea ade pottasium, kekurangan pottasium dalam badan buat kite selalu lapar dan suke nak mengunyah makanan ringan (food craving).

  • Vita-Lea adalah multivitamin jadi ibu tidak perlu mengambil obimin lagi.
  • Di dalamnya kaya dengan iron (zat besi) di mana jika ibu ada masalah masalah pitam atau mudah pening ataupun masalah anemia.
  • Anemia ini berbahaya kepada anak dan ibu ketika bersalin kelak. Oleh itu, pengambilan multivitamin amat penting semasa mengandung.

Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :-
* ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut
* peraiaran / laut yang telah tercemar
* tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya
* selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu.

Jadi dengan pengambilan supplement shaklee ini, tiada masalah bagi ibu yang alergic kan.

OSTEMATRIX

  • Ibu mengandung memerlukan 1000mg-1300mg sehari. Ostematrix ini mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D. Kiranya 3 dalam 1.
  • Setiap 1 biji OsteMatrix mengandungi 250mg kalsium.
  • Magnesium berfungsi untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya.
  • Vitamin D pula untuk merangsang penyerapan kalsium. Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel, pertumbuhan gigi dan pembentukan tulang bayi.
  • Tidak mengandungi lemak berbanding bagi ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.
  • Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna.
  • Membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot terutama bagi ibu mengandung serta kalsium juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.
  • Sekiranya ibu mengandung kekurangkan kalsium ia akan menjejaskan pertumbuhan bayi dan turut menyebabkan penyusutan jisim tulang dan berlakunya kerosakan gigi kepada ibu itu sendiri.
  • Ini kerana apabila kalsium untuk bayi tidak mencukupi maka badan ibu dengan sendirinya menarik kalsium dari tulang ibu untuk membantu menguatkan bayi dan kesannya ibu mungkin terdedah kepada risiko mendapat osteoporosis di usia tua.

OMEGAGUARD

  • Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.
  • Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.
  • DHA dan EPA dari Omega nie penting untuk pembentukan otak dan mata baby.
  • Untuk ibu pula, ia membantu mengawal paras kolesterol dalam badan

Energizing Soy Protein

Ianya sangat penting untuk membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh.Sangat diperlukan oleh wanita yang hamil dan menyusukan anak.penting untuk pembentukan kuku,rambut dan kulit.

Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Ia juga memelihara dan mengelakkan janin menjadi cacat.Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.Kandungan ESP terdiri daripada kalsium, protein vitamin B6, Iron, Thiamin, Riboflavin. Apa khasiat nutrien semua ni?

– Kalsium , untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya tidak bersifat asid
– Vitamin b6 dlm ESP mengurangkan morning sickness
– Iron dlm esp membantu darah dan otot mendapat oksigen
– Thiamin memberi tenaga, bagi tidur lena
– Riboflavin menstabilkan tenaga
– Protein -membentuk kompaun bdn yg penting spt beberapa hormon,enzim dan hemoglobin. Merangsang pertumbuhan dan penggantian tisu dan otot bdan.sebagai Keseimbangan kandungan air, Membentuk antibodi
dan Memelihara keseimbangan badan

  • ESP menjadikan kulit muka cantik, halus,gebu dan berseri
  • ESP menganjalkan semula payudara yang kendur dan mengembalikan kecantikkan payudara anda
  • ESP memberi tenaga, badan semakin sihat dan kurang letih
  • Bagi ibu-ibu yang menyusukan anak, ESP sangat-sangat membantu menghasilkan susu dengan lebih cepat dan merupakan salah satu milkbooster yang hebat
  • ESP juga membantu menghaslkan susu yang lebih pekat dan berkrim, kesannya bayi anda akan cepat kenyang dan kurang meragam
  • Bagi ibu-ibu mengandung, ESP membantu perkembangan fetus dan memastikan kesihatan ibu di tahap optimum
  • Cepat kenyang dan membantu dalam pegurusan berat badan.
  • Berupaya menghilangkan parut jerawat di muka, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati.
  • Berkesan mengurangkan eczema dan masalah kulit

B COMPLEX

  • B Complex Shaklee adalah unik kerana ia telah lengkap dengan asid folik dan juga 8 kumpulan B.
  • Asid folik sangat penting untuk pembinaan tulang dan bagi mengelakkan kecacatan pada janin, mengurangkan risiko kecacatan saraf pada bayi khususnya ‘spina bifida’.
  • Ibu memerlukan sekurang-kurangnya 400 mg keperluan asid folik sehari.
  • Penting bagi menjamin keperluan asid folik ini mencukupi 3 bulan sebelum ibu merancang untuk mengandung hinggalah tempoh awal mengandung.
  • Ini kerana masalah gangguan pertumbuhan saraf dan neuro ini boleh berlaku seawal minggu pertama mengandung ketika janin baru terbentuk.

SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS

  • Melindungi sel penting dalam pembinaan kolagen dalam membina dan menguatkan sel-sel tisu dalam badan dan juga sangat penting untuk gusi dan gigi yang sihat.
  • Ianya juga membantu dalam penghadaman zat di samping Vitamin C meningkatkan taraf sistem pertahanan tubuh.
  • 1 biji vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren. Mampukah kita nak makan 7 biji oren sehari?
  • Selain itu vitamin C juga dapat membantu mempertingkatkan kadar serapan zat besi yang sangat penting untuk pembentukan hemoglobin yang membawa oksigen dalam darah.

Jadi anda jangan khuatir.semestinya SET KEHAMILAN SHAKLEE ADALAH YANG TERHEBAT SERTA BEBAS BAHAN KIMIA!!!!!!

PM ME NOW (WHATSAPP / TELEGRAM) +6017-3524128 FOR THE BEST PRICE! NAK DISKAUN? PM ME FIRST

FB : Zafira Alya

RESEPI KUIH TELINGA KELING @ PENIRAM @ DENDERAM

Assalammmualaikum. Hari ini kita tolak sikit pasal shaklee.Haahhahah.Nak cite ni kuih tradisional melayu. Kuih peniram ka telinga keling ka . apa apa la. Dulu buat kuih ni dua tiga kali memang tak jadi.keras kelengkiang!!!!!!! sakit hati ja buat. Tapi la ni da taw da macam mana nak jadi!!!!!!! Ni nak habak. catit na

Bahan-Bahan

500g Tepung Beras

3 sudu Tepung Gandum

500g Gula Merah

Secubit garam

1 Cawan Air

No gula putih added na. Nanti tak sodap.

Cara-cara

  1. Masak gula dan air sehingga menggelegak. Macam berbuih-buih tu. Tambah garam sikit.Time panas panas tu tapis dan tuang atas tepung
  2. Kacaw rata. Sampai nampak kalaw berbuih buih tu maksudnya jadila kuih hangpa semua!
  3. Masa panas panas tu memang nampak cair sikit. Tapi hangpa jangan kuatir pasai lama2 dia akan jadi pekat
  4. Setiap 4 – 5 jam kacaw .Jangan Tak kacaw.Kacaw ok!!!! Uli dia . kasi dia urut urut sikit.
  5. Peram semalan. Tapi kalaw saya peram dua hari lagi sedap. Serius !!!!!
  6. Esok nya nak goreng tambah la tepung beras sikit dalam dua sudu ka. Tak dapat nak bentuk nanti. sebab lembik sikit kan.

Bagi saya semua resepi ada yang betul, ada yang silap.cuma mereka tidak ceritakan dengan betul segala tips tips yang berkenaan.. Kalaw nak tahu jadi ka tak kuih ni, dah campur semua  bahan dia berbuih adunan tu. Dan yang paling penting sekali setiap 4-5jam uli. Time tidor malam tu tak payah la uli. hehhehehe

Nampak x?hahah gambar dibawah.bentuk dia buruk. pelantak la.janji jadi dan bersarang daam dia. hehehe

11942195_950616394995327_7356680035673007496_o

Macam mana nak tahu jadi ke tak?

  1. Lepas adun semua bahan, adunan akan berbuih
  2. Goreng dalam minyak yang panas
  3. Peram semalaman
  4. Sentiasa uli dalam 4-5 jam
  5. Letak je dalam kuali, kuih akan timbul. tak jatuh ke bawah. terus mengembang lagi kembang dari doraemon.hahaha

SET KESUBURAN LELAKI DAN WANITA

set subur

Assalammualaikum. Hari ini saya ingin menambah nota tambahan kepada SET NAK HAMIL SHAKLE. Setiap vitamin cukup untuk membantu dalam kesuburan baik suami atau isteri. Cukup ke kalaw perempuan aje yang bertindak, tetapi tidak si suami? Suami juga harus mencuba set kesuburan shaklee ini. Ha.. jemput baca nota tambahan untuk setiap produk SHAKLEE untuk set kesuburan ini

ESP

esp-protein
-Non-GMO soy (tidak diubahsuai secara genetik) protein berasaskan tumbuhan yang memastikan kacang soya bebas daripada kacang soya yang diubahsuai secara genetik.
-Air digunakan untuk mencuci bagi mengekalkan bahan penting seperti isoflavones, genistein dan daidzen untuk memberikan kebaikan keseluruhan soya.
-Rendah indeks glisemik untuk membantu mengekalkan anda bertenaga berjam-jam lamanya.
-Baik untuk hormon kerana kacang soya satu-satunya tumbuhan kaya dengan isoflavones yang fungsinya bersamaan hormon wanita.

B-COMPLEX
-Mempunyai penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrient penting iaitu asid folik. Jumlah asid folik yang meencukupi di dalam diet wanita terbukti dapat mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecacatan saraf tunjang.
-Meredakan senggugut – baik untuk masalah PMS, meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman terutamanya mereka yang mengambil ubat hormone dan ubat tahan sakit.

vita-e-complex

Vitamin E
-Mengandungi 10mg selenium dan diekstrak daripada d-alpha-tocopheryl, d-alpha-tocopherol.
-Mempertingkatkan kemampuan reproduktif – para lelaki yang mengambil 600IU-800IU vitamin E mampu meningkatkan kiraan sperma mereka.

Zink
-Lengkap dengan kalsium dan ekstrak alfalfa untuk menghasilkan zink yang mudah diserap oleh tubuh badan.
-Zink memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Kekurangan zink mengakibatkan masalah seperti kematangan organ seks yang lambat, impoten, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut.

GLA Complex
-Diekstrak daripada borage oil. Ianya digabungkan dengan sunflower oil dan vitamin E untuk meningkatkan keberkesanan dan kestabilannya.
-Mengawal selia estrogen dan testosterone – GLA membentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormone lelaki dan wanita, memperbaiki symptom PMS seperti kesakitan, mood swing, retensi air dan sakit payudara.

alfalfa-complexc2ae-shaklee-l-click-here-to-purchaseAlfalfa
-Merupakan pusat pengumpulan segala zat. Akar tunjang sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu untuk menyerap segala nutrien, zat dan mineral.
-Merupakan satu formula Shaklee Signature yang asalnya dibangunkan oleh Dr SHaklee pada tahun 1950-an.
-Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.

set kesuburannnnnnnnn

APA ISOFLAVONE TU? BAGUS KA??

Assalammualaikum semua. Hari ini saya ingin bercerita dengan lebih lanjut mengenai ISOFLAVONES. Buat yang tidak pernah dengar, mesti akan tertanya tanya.natang apa la isoflavone ni kan.huhuhu. Mai saya habak dulu na.

Apa itu ISOFLAVONE?

Isoflavones adalah sejenis phytoestrogen (plant hormon) yang terdapat pada tumbuhan seperti kacang soya dan red clover. Disebabkan struktur molekulnya yang seakan-akan hormon estrogen yang terdapat pada wanita, ia dapat mengimbangi paras estrogen dalam badan sekaligus mampu untuk meredakan simptom PMS atau juga menopaus. Terdapat banyak jenis isoflavones tetapi antara yang paling bagus ialah Genistein dan Daidzein.

Isoflavone merupakan khasiat yang terkandung dalam soya yang memberikan pelbagai manfaat kesihatan termasuklah melindungi daripada kanser payudara, kanser prostat, simptom menopaus, penyakit jantung dan juga osteoporosis.

Apakah Kebaikan dan Manfaat Isoflavones?

  1. Membantu meredakan simptom menopaus bagi wanita

Kajian terkini mendapati protein soya isoflavones boleh mengurangkan simptom dan gejala menopaus. Kebanyakan masalah kesihatan yang berkait dengan menopaus dan post-menopaus adalah disebabkan kekurangan isoflavones dalam diet Western. Pada tahun 2004, kajian kes telah dijalankan oleh Health Test dengan menyelidik preskripsi yang diberikan oleh 27 orang para doktor bagi merawat masalah wanita yang berkaitan dengan simptom menopaus dan didapati ramai doktor memberikan isoflavones iaitu 2 kali ganda lebih banyak daripada rawatan hormon. Kebanyakan suplemen yang diberikan kepada pesakit berasaskan tumbuhan seperti soya, black cohosh dan hops.

  1. Mengurangkan risiko kanser bagi wanita seperti kanser payudara dan endometriosis.

Isoflavones bertindak sama seperti ubat kanser dalam melawan sel kanser atau tumor. Kajian populasi menunjukkan hubungan yang kuat di antara pengambilan isoflavones dengan pengurangan risiko kanser payudara dan kanser endometrial. Wanita yang banyak makan produk soya dan makanan yang kaya dengan isoflavones mengurangkan risiko daripada kanser endometrial sebanyak 54%.

  1. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

Isoflavones dapat menghalang daripada pembentukan plak arteri dan membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan juga strok. Terdapat kajian yang membuktikan isoflavones juga dapat memperbaiki paras kolestrol dalam darah. Kehadiran kolestrol jahat (LDL) akan berkumpul di arteri, menghalang aliran darah dan mengakibatkan saluran arteri itu tersumbat (atherosclerosis). Atherosclerosis inilah yang menyebabkan gumpalan darah dan membawa kepada serangan jantung atau strok.

  1. Membantu melindungi lelaki daripada kanser prostat.

Isoflavones juga memberi manfaat kepada kesihatan lelaki dengan melindungi kalenjar prostat dari membesar. Kajian menunjukkan isoflavones memperlahankan tumbesaran kanser prostat dan menyebabkan sel kanser prostat akhirnya mati. Isoflavones bertindak melawan sel kanser sepertimana rawatan ubatan kanser yang biasa.

  1. Memperbaiki kesihatan tulang dan mengurangkan risiko osteoporosis

Protein soya isoflavones juga membantu meningkatkan kepadatan tulang sekaligus mengatasi masalah osteoporosis terutamanya di kalangan wanita yang telah menopaus.  Sebab tu lah dekat China dan Jepun jarang sangat ada masalah osteoporosis ni tapi berbeza pula dengan masyarakat di Europe dan North America.

Isoflavones adalah antioksidan semulajadi. Kuasa antioksidan yang terdapat pada isoflavones dapat mengurangkan risiko kanser untuk jangka masa yang panjang dengan menghalang radikal bebas daripada memusnahkan sel DNA.

Jadinya anda sudah paham mengenai kebaikan isoflavone bukan? Disebabkan itu SHAKLEE telah formulasikan minuman Energizing Soy Protein (850g) yang mengandungi isoflavone kepada anda. Bagi menjamin kesihatan kulit, tulang, dan organ dalaman kita. Lagi lagi sekarang ada promosi SHAKLEE.Lagi murah awak !!!!!!!!!!!

PROMO ESP2

Harga retail adalah rm150. Nak diskaun? Meh pm sy!!!!!

W/APP ATAU TELEGRAM : +60173524128

FB : Zafira Alya